به گزارش خبرگزاری مهر، محمد شاکربای در گفتو با" پرس تی وی"، با اشاره به نقش شورای امنیت سازمان ملل متحد در اجرای حکم قضایی جنایتکاران جنگی صرب گفت: با توجه به اینکه دادگاه بین المللی رسیدگی به جنایات جنگی مکانیزم اجرایی ندارد و در فرآیند محاکمه و اجرای حکم در آن به شورای امنیت متکی است و در حقیقت تحت نفوذ کشورهایی خاص اداره می شود و فرایند محاکمه متهمان در این دادگاه تحت هدایت کشورهایی خاص صورت می گیرد.
شاکربای در انتقاد از انفعال دادگاه بین المللی رسیدگی به جنایات جنگی در محاکمه " دستهای پنهان آلوده به نسل کشی مسلمانان بوسنی" گفت: با مردم بوسنی ناعادلانه برخورد شده است، درحالی که این کشور همچنان از عواقب ناشی از نسل کشی رنج می برد.
وزیر امور خارجه سابق بوسنی در عین حال غرب را به اهمال کاری در رسیدگی به نسل کشی متهم کرد و گفت: آنها تنها به گفتار بسنده کرده و گام عملی برای مقابله با اقدامات نژادپرستانه انجام نمی دهند.
وی با ابراز اطمینان از وجود مدارک مستدل مبنی برتوافق مخفیانه مقامهای آمریکایی با [ردوان کاراجیچ] متهم ردیف اول نسل کشی صربرنیتسا تاکید کرد، "ریچارد هولبروک" ، دیپلمات آمریکایی و میانجی سابق صلح و مادلین آلبرایت، وزیر سابق امور خارجه آمریکا باید در دادگاه بین المللی رسیدگی به جنایات جنگی حاضر و پاسخگو باشند.
بر اساس مدارک ارائه شده، کاراجیچ، عامل کشتار بیش از 8 هزار مسلمان بوسنی در شهر صربرنیتسا، بوده است که هولبروک توافقی پنهانی را با وی صورت داده و به او قول مصئونیت از تعقیب قضایی را داده است، که کاراجیچ نیز در اولین جلسه دادگاه این توافقنامه را تائید کرد و گفت که وی مدارک کافی برای اثبات آن در اختیار دارد.
شاکری بای همچنین از اینکه دادگاه بین المللی رسیدگی کننده به جنایات در جنگ بوسنی به واسطه افشای برخی اطلاعات مربوط به دادگاه اسلوبودان میلوسویچ رئیس جمهوری صربستان از سوی "فلورنس هارتمن" سخنگوی این دادگاه، او را مورد تعقیب قرار داده اما همدستان این جنایتکاران را به حال خود رها کرده از آن انتقاد کرد.
نظر شما