۱۰ شهریور ۱۳۸۷، ۱۱:۵۷

ذکایی خبر داد :

پیش نویس طرح جامع نظام مهندسی صنعت چاپ تهیه شد

پیش نویس طرح جامع نظام مهندسی صنعت چاپ تهیه شد

جلال ذکایی مدیر کل امور چاپ وزارت ارشاد از تدوین پیش نویس طرح جامع نظام مهندسی صنعت چاپ خبر داد و گفت: بر اساس این پیش نویس تمام اختیارات از جمله نظارت، صدور محوز، مشاوره و … در این صنعت به بخش خصوصی تفویض شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست تخصصی "بررسی موانع سرمایه گذاری در صنعت چاپ" با حضور مدیر کل امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سرمایه گذاران بخش خصوصی صنعت چاپ و نمایندگان بانکها در تالار وحدت برگزار شد.

در ابتدای این نشست جلال ذکایی مدیر کل امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: «تصور ما از نشست باید یک تصور منطقی باشد. چون بنا نداریم در یک نشست همه مشکلات و موانع سرمایه گذاری در صنعت چاپ را حل کنیم. این نشست بنا دارد راه حلها و دغدغه های این راه را مطرح و پیشنهادات منطقی را اجرا کنیم.

رضا رضایی رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ نیز گفت: در ابتدا باید آمار سرمایه گذاری در بخش صنعت چاپ مشخص شود تا بتوانیم پیرامون آن اظهار نظر کنیم اما یکی از موانعی که بر سر راه سرمایه گذاری در صنعت چاپ کشور ما وجود دارد این است که پتانسیلهای این صنعت چنان که باید شناخته شده نیست در حالی که صنعت چاپ قلب تپنده صنایع و اقتصاد کشور است.

وی افزود: در همه جای دنیا از این صنعت حمایت می شود. در ایران هم بانکها می توانند حامیان مستقیم این صنعت باشند. کشور ترکیه 30 سال پیش توانست به مدد صنعت چاپ و بسته بندی، بسیاری از مشکلات اقتصادی خود را حل کند. ما هم باید نسبت به این مسئله ریشه ای فکر کنیم و با هماهنگی مقامات دولتی گامی در جهت رفع موانع سرمایه گذاری در صنعت چاپ برداریم.

سپس بابک عابدینی از فعالان صنعت چاپ گفت: در حال حاضر رود عظیمی از واردات به کشور ما سرازیر شده است که می توانیم به مدد چاپ جلو آن را سد کرده و گام بزرگی در راه شکوفایی اقتصاد کشور برداریم. بنابراین اگر بتوانیم مانند برخی از کشورها کالاهای وارداتی را به صورت فله ای وارد کشور کنیم و در ایران بسته بندی کنیم از خروج حجم بالایی از ارز کشور جلوگیری کرده ایم. چون بسته بندی سهم بالایی از قیمت کالا را به خود اختصاص می دهد.

حسین رحیمی یگانه مدیر عامل شرکت ایده تک نیز گفت: سرمایه گذاری در هر صنعتی دانش می خواهد و ارائه تسهیلات به هر صنعتی ایجاب می کند که طرح سرمایه گذاری را به بانک اعلام کنیم تا بانک پس از بررسی برای ارائه تسهیلات اعلام آمادگی کند. این در حالی است که در اعطای تسهیلات به این صنعت باید فکری هم برای بازگشت سرمایه شود.

وی افزود : نجات صنف صنعت چاپ از وضعیت بحرانی حال حاضر ایجاب می کند که موانع سرمایه گذاری و بازگشت سرمایه توسط افراد صاحب صلاحیت بررسی شود.

محمدرضا قربانی معاون مدیر کل اعتبارات بانک مرکزی تامین مالی پروژه های صنعت چاپ را از موانع سرمایه گذاری بانکها دانست و گفت: بانکها منابع محدودی در اختیار دارند بنابراین در اعطای تسهیلات به صنعتی که بازده اقتصادی آن در حال حاضر محدود است باید کار کارشناسی انجام شود تا تسهیلات به طرحهای جامع و روشن اعطا شود. در حال حاضر هیچگونه مقرراتی وجود ندارد که بانکها را مکلف کند در اعطای تسهیلات میان صنعت چاپ و صنایع دیگر تبعیض قائل شوند اما بانک باید با بررسی طرحهای صنعت چاپ به این نتیجه برسد که سرمایه گذاری بازده لازم را دارد یا نه و سپس اقدام به سرمایه گذاری کند.

اما امیر قاصر مدیر عامل شرکت آفتاب خلیج فارس گفت: متاسفانه هیچ کارشناس اصلحی وجود ندارد که طرحهای سرمایه گذاری در بخش صنعت چاپ را بررسی کند. چون کارشناسان اکثر بانکها هیچ دیدی نسبت به صنعت چاپ ندارند. مدیر جدید بانک سپه به تمام واحدها اعلام کرده است که در هیچ واحد صنعتی وام پرداخت نکنند و طرحی که در دوران مدیریت قبلی این بانک به تصویب رسیده بود معلق مانده است. حال باید دید که آیا بانکها تیمهای کارشناسی آشنا به صنعت چاپ را در اختیار دارند یا خیر؟

شیخ زاد کارشناس امور بانکی نیز گفت: متاسفانه همه تسهیلاتی که در حوزه چاپ از بانکها گرفته شده در بخش اعلام شده صرف نشده است و این مسئله سبب ایجاد مشکلاتی در ارائه تسهیلات توسط بانکها شده است. از طرف دیگر چاپخانه داران برای گرفتن تسهیلات کمتر کار کارشناسی انجام داده اند و گاهی برای خرید ماشین آلات دست دوم تقاضای وام می کنند که از سوی بانک طرحهای بی بازده تلقی می شود و نمی توانند برای اجرای آنها وامی اعطا کنند.

حمیدرضا ناظمی فرد مشاور مدیر عامل بانک صنعت و معدن نیز گفت : بحث اصلی در چاپ کیفیت است اما متاسفانه در خریدهایی که چاپخانه داران مایل به سرمایه گذاری در آن هستند کارشناسی انجام نمی شود. از طرف دیگر ماشین آلات چاپ گران است اما اگر توجیه پذیری طرحها به حدی برسد که فروش بالا را تضمین کند بازگشت سرمایه ممکن خواهد بود و مشکلات اعطای تسهیلات نیز به حداقل می رسد.

مدیرکل امور چاپ وزارت ارشاد در پاسخ به این سوال که تدوین طرح جامع نظام مهندسی صنعت چاپ به کجا رسیده است گفت : پیش نویس این نظام جامع تهیه شده و طی آن تمام اختیارات از جمله نظارت، صدور محوز، مشاوره و … به بخش خصوصی تفویض شده است اما تا کنون از سوی این صنف هیچگونه اعلام آمادگی صورت نپذیرفته است گویا این صنعت نمی خواهد از دولت جدا شود.

وی افزود: در بحث سرمایه گذاری فقط مشکلات مالی وجود ندارد و قوانین و مقررات زائد از موانع جدی آن است. در ارائه مجوز کار در صنعت چاپ نیز تمرکزگرایی وجود ندارد و وزارت صنایع و معادن و وزارت ارشاد هر یک به نوعی در این کار دخیل هستند. از سوی دیگر توجه سرمایه گذاران به بازارهای داخلی سبب می شود نگاهشان فقط به همین بازارها معطوف شود در حالی که فکر کردن به بازارهای جهانی و منطقه ای می تواند بازگشت سرمایه گذاری و تسهیلات اعطایی را تضمین کند.

کد خبر 741452

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha