کارخانی درباره تفاوتها و شباهتهای "گناه من" با "ریسمان باز" به خبرنگار مهر گفت: تفاوت این دو فیلم در مضمون و نوع ساختار است. اما فضاسازی و نوع شخصیتها در "ریسمان باز" ادامه "گناه من" است. در اینجا با آدمهایی رو به رو هستیم که مشابه آنها را در "گناه من" دیدهایم. "ریسمان باز" تکاملیافته فیلم اول من است.
این کارگردان با اشاره به علا قه خود به شخصیتهای خاص افزود: آدمهای تنها و تکافتاده که در "ریسمان باز" و "گناه من" با آنها رو به روییم بخشی از جامعه هستند که کمتر دربارهشان صحبت میشود. این نوع شخصیتها سلوک و رفتار سینمایی جذاب دارند و پرداختن به آنها از وسوسههای من است. این جنس سینما و درامهایی با قهرمانان تنها را دوست دارم.
وی با بیان ویژگیهای شخصیت میکائیل (پژمان بازغی) در "ریسمان باز" گفت: شخصیتهایی مثل میکائیل در زندگی هم مثل دنیای فیلم سکوت میکنند و گویی ناظر خاموش هستند. درآمدن این سکوت و تنهایی برای من اهمیت زیادی داشت. خوشبختانه بازغی با درک درست شخصیت این نقش را به خوبی بازی کرد.
کارخانی گفت: میکائیل "ریسمان باز" شبیه یغما (حمید گودرزی) در "گناه من" است. تنهایی و دورافتادن از جامعه و درگیر بودن با سرنوشتی تلخ وجه مشترک آنها است. با توجه به گوشهگیری و سکوت میکائیل شخصیت عسگر (بابک حمیدیان) را طراحی کردیم که مکمل اوست و کمک میکند فضای فیلم تلطیف شود. اگر فیلم تنها با میکائیل پیش میرفت مخاطب خسته میشد.
کارگردان "ریسمان باز" گفت: شخصیت عسگر در ریتم فیلم هم تاثیر مثبت دارد و مانع از این میشود که ریتم ملالآور شود. من در هر دو فیلم خودم سعی کردم به ریتمی برسم که هم نمایشدهنده ملال و کسالت زندگی این آدمها باشد و هم بیننده را خسته نکند. بیننده امروز حوصله دیدن فیلمهای طولانی و کشدار را ندارد.
وی درباره روند شخصیتپرداری فیلم گفت: میکائیل و عسگر شخصیتهای اصلی فیلم هستند و حضور شخصیتهای دیگر به این خاطر است که این دو شخصیت قویتر دیده شوند. شخصیتهایی مثل دختر و ایاز که حضوری کوتاه در فیلم دارند بهانهای هستند تا وجوه مختلف شخصیتهای اصلی نمایان شود.
کارخانی درباره حضور حاشیهای زنان در فیلمهایش گفت: در این دو فیلم قصههایی مردانه داریم که در آنها زنان نقش ندارند. در "گناه من" و "ریسمان باز" مردها قصه را پیش میبرند و زنها درام را تقویت میکنند. اگر در "ریسمان باز" نقش دختر پررنگ بود یا بازیگر شناختهشده آن را بازی میکرد، قهرمانهای از یاد میرفتند. از دادن نقش پررنگ به زنان آگاهانه پرهیز کردهام.
وی درباره نوع روایت "ریسمان باز" گفت: من به قصهگویی کلاسیک علاقه ندارم و در این فیلم هم سعی کردم شیوهای مدرن انتخاب کنم. ما از گذشته آدمها چیزی نمیدانیم و مهم این است که این برش زندگی آنها برایمان قابل باور باشد. پیچیدگیهای این شخصیتها و موقعیت خاص آنها مهم است. "ریسمان باز" ساختار گزارشی دارد و کارگردان در آن ناظر بیطرف است.
کارگردان "گناه من" با اشاره به تفاوت گریم و لباس بازغی و حمیدیان در "ریسمان باز" افزود: آگاهانه دنبال این بودم که نشان دهم این دو دوست از دو دنیای متفاوت هستند. میکائیل مجبور است در چنین فضایی زندگی و کار کند و متعلق به این دنیا نیست. اما باید در کشتارگاه باشد و جنس رفتار و دیالوگهای او با اطرافیان فرق دارد. عسگر هم با آدمهای کشتارگاه فرق دارد.
کارخانی درباره شیوه هدایت بازیگران گفت: با بازیگران زیاد تمرین نمیکنم. قبل از فیلمبرداری با هم حرف میزنیم و سعی میکنم آنها را به فیلمنامه و فضای کار نزدیک کنم. در "ریسمان باز" به کشتارگاهها سر زدیم و نمونه واقعی شخصیتها را همراه بازیگرها دیدیم. بازیگرها خیلی زود با محیط آشنا و همراه شدند.
وی درباره زمان اکران فیلم خود نیز گفت: شرایط اکران و تعداد سالنها راضیکننده نیست. ما هفت سالن داریم که قرار بود تعداد آنها بیشتر شود که هنوز نشده است. فیلمهای با حال و هوای "ریسمان باز" در سینماهایی با چند سالن در کنار فیلمهای تجاری اکران میشوند و این باعث میشود مخاطب آنها را نبیند. این فیلمها باید در شرایط مناسب با تبلیغات ویژه نمایش داده شوند.
کارخانی در پایان درباره پروژه بعدی خود گفت: بعد از اکران دو فیلم اولم کار روی فیلم سوم را شروع میکنم. "گناه من" قرار است عید فطر در گروه سینمایی عصر جدید اکران شود. در فیلم بعدی گرچه این مسیر را ادامه میدهم اما سعی میکنم با زبان تصویر حرفهایم را بزنم و قصهگویی مدرن را تجربه کنم.
نظر شما