به گزارش خبرنگار مهر،کمیسر عالی پناهندگان در سازمان ملل پیش از ظهر امروز در تهران با علی کردان وزیر کشور دیدار و گفتگو کرد.
وی در این دیدار با اعلام برگزاری همایشی در باره بازگشت اتباع افغان به کشورشان در ماه نوامبر تصریح کرد: ما بسیار مایل هستیم که ایران در این زمینه با ما همکاری داشته باشد و نه تنها برای حضور در این نشست بلکه در آمادگی برای آن حضوری فعال داشته باشد.
وی با قابل تقدیر ارزیابی کردن اقدام ایران از فرایند ثبت نام آمایش " 3" از اتباع افغانی آمادگی سازمان تحت نظر خود را برای همکاری با کشورمان اعلام کرد.
کمیسر عالی پناهندگان در سازمان ملل با بیان اینکه در سال 2004 کمیساری عالی سازمان ملل درامور پناهندگان با یک تصمیم معنا دار کمکهای خود را به پناهندگان جمهوری اسلامی ایران کاهش داد گفت : به طور همزمان دولت جمهوری اسلامی تصمیم گرفت هزینه هایی را بابت آموزش، اشتغالزایی و موارد دیگر برای پناهنگان دریافت کند که طبعتا این مسئله شرایط آوارگان را دشوارتر کرد و ما با اصطلاحات داخلی که در کمیساری داشتیم به تدریج وضعیت خود را بهبود دادیم و مایلیم تعهدات خود را نسبت به ایران انجام دهیم.
نماینده سازمان ملل درامور پناهندگان ادامه داد : پیشنهاد می کنم اداره کل اتباع خارجی در ایران و کمیساری امور پناهندگان بررسی مشترکی از وضعیت جامعه افغان انجام دهند و بر اساس آن مشارکت دقیق تری را تعریف کنیم.
وی با اعلام همکاری کمیساری عالی پناهندگان با ایران برای حل مشکلات پناهندگان افغانی گفت: البته ما آگاه هستیم که به قدر کافی کار انجام نداده ایم ولی همیشه ایران را شریک موفق خود می دانیم.
نماینده سازمان ملل در امور پناهندگان در بخش دیگری سخنان خود با قدردانی از تلاشهای ایران در زمینه پناهندگان با بیان اینکه این تلاشها بر اساس ارزشهای اسلامی انجام می گیرد گفت : در این زمینه تحقیقاتی در قرآن از سوره توبه و بقره انجام شده است و در یکی از جلسات اتحادیه عرب سخنانی در مورد قانون آوارگان بر مبنای شریعت بیان شد و بر این اساس قرار شد کتابی در این رابطه به زبان عربی و انگلیسی چاپ شود که امیدواریم با همکاری جمهوری اسلامی ایران این کتاب به زبان فارسی نیز منتشر شود.
وی با بیان اینکه آن که راه حل مشکلات افغانستان سیاسی است ادامه داد: آنچه که می توانم به آمریکاییها و اروپاییان بگویم این است که این مسئله غیر قابل قبول است که به خاطر اختلافات با ایران این کار عظیم بشر دوستانه ایران در زمینه آوارگان را نادیده بگیرید چرا که معتقدم اقدامات ایران در این زمینه بر اساس احساس عمیق تعهد انجام می شود و شما به راحتی می توانستید آوارگان از کشورتان اخراج کنید ولی به دلیل اعتقادات خود این کار را نکردید که این قابل تحسین است.
نظر شما