انتخابات مجلس بزرگترین وهماهنگ ترین حرکت رایانه ای در کشور بود
عباس زاده مشکینی در مورد رایانه کردن انتخابات و اقدامات وزارت کشور نیز گفت: رایانه ای کردن مهمترین گام برای تحقق دولت الکترونیک در افق برنامه چشم انداز 1404 بوده است و می توان گفت انتخابات مجلس هشتم بزرگترین وهماهنگ ترین حرکت رایانه ای در کشور بود.
مدیر کل اداره سیاسی وزارت کشور در بیان مزایای رایانه ای کردن انتخابات گفت: سهولت رای گیری، اعلام نتایج سریع ودقیق را به دنبال خواهد داشت و به طور طبیعی به عنوان یک تجربه جدید نقاط ضعف نیز داشته است که وظیفه وزارت کشور این است که درهمین فرصت آنها را بررسی کند و با هماهنگی شورای محترم نگهبان برنامه جدیدی را ارائه دهد و قطعا در انتخابات ریاست جمهوری به علت محدودیت کاندیداها بحث رایانه ای کردن با مشکل کمتری مواجه خواهد بود.
وی درمورد لزوم استفاده از کد ملی در انتخابات آینده اظهار داشت: این مسئله مربوط به کارهای فنی انتخابات می شود و دوستان اداره انتخابات در حال بررسی این موضوع هستند که نتیجه آن سرعت بیشتر، اعتماد بیشتر و اعلام نتایج سریعتر خواهد بود.
مدیر کل سیاسی وزارت کشور در مورد اولویت های اعلام شده از سوی وزیر جدید کشور در مورد فضای باز سیاسی نیز گفت: معتقدیم گفتمان انقلاب اسلامی که سعادت دنیا و آخرت وجامعه را تعیین می کند درمقابله با سایرگفتمان های مرسوم دنیا که امتحان خود را پس داده اند در حال تبدیل شدن به گفتمانی است که مرزهای جمهوری اسلامی را درنوردیده و علاقه مندان و دوستداران زیادی در دنیا و منطقه پیدا کرده است.
انتقادات باعث صیقل خوردن گفتمان انقلاب اسلامی می شود
وی با بیان اینکه اگر بتوانیم ظرفیت ها و مزایای این گفتمان را در عمل هم به اثبات برسانیم درمقابل جریانات انتقادی هیچ آسیب پذیری نخواهیم داشت، اظهار داشت: قطعا هر چقدر جریانات انتقادی تقویت شود ، باعث صیقل خوردن این گفتمان می شود بنابراین اعتقاد داریم فضای آزادی فکر و قلم هر چه وسیع تر باشد برکاتش بیشتر است ، هر چند که به طور طبیعی هر فضایی یک سری آفت هایی نیزو ممکن است افراد یا جریانهائی از آن سوء استفاده کنند.
وی ادامه داد: باید کارآمدی گفتمان انقلاب اسلامی را بیش ازپیش نمایش دهیم و طبیعتا این گفتمان در یک فضای آزاد امکان مانور بیشتری پیدا خواهد کرد و زوایای روشن تری و جذاب تر به نمایش خواهد گذاشت و مقصودش قوت این گفتمان است.
برنامه های وزارت کشور در جهت مفاهمه و گفتگو است
وی با بیان اینکه تمام برنامه های تنظیم شده وزارت کشور در ایجاد فضای گفتگو و آزادی بیان و مفاهمه است، اظهار داشت: برای تقویت این فضا سمینارهای منطقه ای برگزار می کنیم و خوشبختانه فضای جامعه به سمت حاکم شدن فضای گفتمان انقلاب اسلامی پیش می رود وما وظیفه داریم حمایت از حقوق مردم و شهروندان و آزادی موجود در کشور را تقویت کنیم که انشاء الله تهیدات لازم هر برنامه ای فراهم می کنیم و فضای موجود در چهار جوب قانون بیش از پیش تقویت شود .
فارغ از نگاه سیاسی وظیفه تامین امنیت تجمعات قانونی را داریم
وی در پاسخ به سئوالی در مورد اینکه با توجه به تاکید کردان بر آزادی بیان به عنوان اولویت کاری وزارت کشور آیا این وزارتخانه قصد ایجاد تغییر در فضای آزادی بیان و آزادی تجمعات رادارد گفت: هرگونه تجمع ، نشست و گردهمائی ها و مناظره هائی که در چهارچوب قوانین و مقرارت و نظم کشور شکل می گیرد، وظیفه وزارت کشور است که امنیت آنها را تامین کند و تفاوتی نمی کند آن گردهمائی در انتقاد یا تائید کدام جریان سیاسی است .
وی ادامه داد: دومین حوزه ای که باید تقویت شود این است که در چنین فضاهایی مواضع، حرف ها و برنامه هایی که مطرح می شود پاسخگو داشته باشد وبه نظرم درشان فرهنگ و ملت ما نیست که در فضای سیاسی و درون رقابت ها که یک سری شعارها مطرح کنند ومردم ندانند پشت سر این شعارها چیست ومسئول آن کیست و به طور طبیعی قانونمند کردن چنین فضاهایی دسترسی جامعه به فضای آزادی را میسور می کند.
فعالیتهای وزارت کشور برای تعامل با احزاب پویائی سیاسی را به دنبال دارد
عباس زاده مشگینی با تاکید براینکه رفتار سیاسی گروه ها عناصر سیاسی و حتی مطبوعات باید قاعده مند باشد، تصریح کرد: قاعده مند کردن تضمین کننده حدود آزادی هاست ، کارهایی که وزارت کشور برای تعامل با احزاب شروع کرده است برای آن است که در جامعه روشن شود کدامیک از این احزاب فعال هستند و کدامیک نگاهشان واقع بینانه است وهمین که ما داریم بسترها را آماده می کنیم قدم هایی است برای دسترسی جامعه به فضای آزادی ، که برکات و پویایی سیاسی جامعه را به دنبال دارد .
وقایع خارج از کشورکه مرتبط با مسائل داخلی است را رصد می کنیم
مدیر کل سیاسی وزارت کشور در مورد تعاملات بین المللی اداره سیاسی نیز گفت: مرکز ثقل فعالیت های اداره کل سیاسی حوزه سیاست داخلی است ولی درعین حال ممکن است اتفاقاتی در خارج از کشور رخ می دهد و به نحوی در سیاست خارجی نیز تاثیر دارد و ما آنها را رصد می کنیم و اگر لازم باشد و با همکاری تعامل با وزارت خارجه امور را تدبیر می کنیم.
تغییرات در دولت وسیع نیست
وی در مورد انتصابات و تغییرات در وزارت کشور نیز گفت: تغییرات این وزارتخانه چون در چارچوب یک دولت است معمولا وسیع نیست بلکه بیشتر تغییرات ترمیمی است و با رویکرد و شاخصه هایی که مد نظر وزیر کشور است این تغییرات انجام می شود.
سه سال گذشته شاهد ثبات مدیریتی بودیم
عباس زاده مشکینی در مورد ثبات مدیریتی در دوران مسئولیت علی کردان نیز گفت: به اعتقاد من از سه سال گذشته همواره ثبات مدیریتی را شاهد بوده ایم و اگر ثبات مدیریتی را اینگونه تعریف کنیم اعمال یک اندیشه، پیگیری یک رویکرد که مردم به آن رای داده اند و اجرای یک سری برنامه قطعا ما در این مدت شاهد ثبات مدیریتی بودیم این نشانگر پویایی و نقطه قوت دولت است چرا که ما با مسئولیت ها تعارف نداریم این مسئولیت امانتی در دست ماست و در راستای میثاقی که با ملت بسته ایم، بایستی از این جایگاهها در راستای منافع و مصالح ملی استفاده کرد در غیر این صورت باید تجدید نظر کرد .
ایده تحول سیاسی برای نظام مند کردن فعالیت های سیاسی است
وی درمورد طرح تحول سیاسی نیز گفت: درحوزه مدیریت کلان سیاسی پیگیری هرطرحی مهم درست شروع کردن آن و درست ادامه دادن است و ممکن است الزاما نتیجه آن در زمان محدود مشخص نشود.
معاون سیاسی وزیر کشورادامه داد: ایده تحول سیاسی که چارچوبی برای نظام مند کردن فعالیت های سیاسی در بستر قانون اساسی و مصالح ملی است و معتقدیم تا کنون این چهارچوب به خوبی تبیین نشده است و اگر بتوانیم آن را مشخص کنیم قدم بزرگی را برداشته ایم.
سیاست زدگی آفت بزرگی است
عباس زاده مشگینی با تاکید بر اینکه طرح تحول سیاسی در کنار سایر طرح های اقتصادی و فرهنگی دولت نهم در حال پیگیری است، گفت: اینها لازم و ملزوم یکدیگرند و برهه ای را پشت سرگذاشته ایم که فضای سیاسی کشور از کار سیاسی و عقلایی و منتج به نتیجه به سمت و سوی سیاست زدگی سوق پیدا کرده است و این آفات بزرگی است و به نظر من با رویکرد سالم و فراگیر دولت نهم فضا درحال ترمیم واصلاح است ونتیجه طرح تحول سیاسی پویایی سیاسی، نشاط سیاسی ونهایتا نشاط ملی خواهد بود.
وی در بیان شاخصه های طرح تحول سیاسی نیز گفت: نخبه پروری سیاسی ، جامعه پذیری سیاسی ،اخلاق سیاسی دانشگاها و تشکل های دانشجوئی ، تنظیم درست تعاملات سیاسی در حوزه احزاب و تشکل های سیاسی رویکردهای انتخاباتی در بعد سخت افرازی و نرم افزاری و مهمتر از همه جامعه پذیری از جمله ابعاد مورد نظر این طرح است.
نظر شما