به گزارش خبرگزاری مهر، عرضه بسیاری از داروها در کشورهای مختلف جنبه تجاری پیدا کرده و در اختیار عموم مردم قرار ندارد و فقط برخی از اقشار خاص و پر درآمد قادر به تامین آن هستند که این مسئله موجب نگرانی شده است.
بنابرهمین گزارش ، تامین بسیاری از داروها در کشورهای در حال توسعه موجب بروز مشکلات زیادی برای مردم شده است و حتی اطلاعات مستندی نیز برای چگونگی و نحوه توزیع این داروها وجود ندارد.
از طرف دیگر کمبود داروها موجب افزایش کاذب قیمت آنها شده است و در برخی موارد قیمت دارو حتی تا 250 درصد بیشتر از قیمت نهایی آن در عرضه انبوه و جهانی می باشد.
گزارش شده که در مورد داروهای خاص این افزایش قیمت به دلیل کمبود توزیع مناسب حتی به 650 درصد قیمت واقعی دارو در کشورهای در حال توسعه نیز رسیده است.
با توجه به اینکه در بسیاری از موارد مصرف این گونه داروها برای ادامه زندگی عادی بیماران حیاتی است، این کمبود موجب تحمیل فشار و بار بیشتر اقتصادی بر دوش خانواده و جامعه به دلیل از کار افتادگی و عدم توانایی فعالیتهای روزمره افراد نیز می شود.
نظر شما