۱۷ شهریور ۱۳۸۷، ۸:۵۶

موسوی در گفتگو با مهر: جهانی شدن تعزیه قبل از ثبت ملی امکانپذیر نیست

موسوی در گفتگو با مهر: جهانی شدن تعزیه قبل از ثبت ملی امکانپذیر نیست

مسئول پیگیری پرونده ثبت ملی تعزیه با اشاره به اینکه ثبت ملی کاری ایرانشمول و نیازمند حمایتها و پشتیبانیهای مادی و معنوی است، گفت: تعزیه باید به عنوان یک هنر و میراث ملی به رسمیت شناخته شود تا یونسکو آن را ثبت کند.

سید عظیم موسوی مسئول پیگیری پرونده ثبت ملی تعزیه در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه پیش از تشکیل این کمیته، کمیته ای تشکیل شده بود تا تعزیه در یونسکو به ثبت برسد، اظهار داشت: در این مرحله مسئولان متوجه شدند به ثبت رسیدن تعزیه در یونسکو در ابتدا نیازمند ثبت ملی است. در واقع "تعزیه" باید به عنوان یک هنر ملی و میراث ملی به رسمیت شناخته شود تا یونسکو آن را ثبت کند.

وی با اشاره به اینکه باید کار ثبت ملی تعزیه را سازمان میراث فرهنگی انجام می داد، تصریح کرد: سازمان میراث فرهنگی باید ثابت می کرد تعزیه میراثی فرهنگی است نه اینکه ما به او ثابت کنیم. بنابراین مرکز هنرهای نمایشی اقدام به ثبت ملی تعزیه کرده که با دریافت جزوه ای از سوی سازمان میراث فرهنگی شرایط و ضوابط این کار را بررسی می کند.

سید عظیم موسوی با تأکید بر اینکه تبت ملی تعزیه کاری طاقت فرسا است، یادآور شد: باید فیلمهای مستند، عکسهای مستند، اسلاید، موضوعات مکتوب و اسناد و مدارک قدیمی که مربوط به تهران یا شهرهای دیگر است، جمع آوری شوند، زیرا ثبت ملی کاری ایرانشمول است و مربوط به شهر خاصی نیست. حتی ممکن است برای یک سؤال ساده، جمع آوری اطلاعات نیاز باشد.

وی با بیان اینکه اعضای این کمیته از فعالان این عرصه هستند و برای تکمیل پرونده از آرشیوهای شخصی خود استفاده می کنند، گفت: با توجه به اینکه این موضوع به تازگی و چند روزی است که مطرح شده، هنوز اقدامی جدی در این خصوص صورت نگرفته تا بدانیم به چه امکانات و تسهیلاتی نیازمندیم تا مرکز هنرهای نمایشی و یا معاونت هنری در اختیار ما قرار دهد. اما آنچه بدان نیازمندیم اکیپ تحقیقاتی، امکانات رفت و برگشت و اقامت در شهرهای مختلف از جمله آنها خواهد بود.

مسئول پیگیری پرونده ثبت ملی تعزیه با اشاره به اینکه این کار نیازمند یکسری حمایتها و پشتیبانیهای مادی و معنوی است، افزود: طی این هفته جلسه ای برگزار می شود و در آن تصمیم می گیریم که جلسه در چه روزهایی باشد تا زودتر به راهکارهای مناسب در این خصوص دست یابیم.

وی با تأکید بر اینکه مطبوعات و رسانه ها کمک بسیاری می توانند انجام دهند، گفت: بسیاری از مسائل که مطبوعات مطرح می کنند کار را در سازمانهای مختلف هموار و روند اموررا ثبت می کند . همچنین آگاهی سازمانهای دیگر و همکاری آنها را نیز در پی دارد.

ثبت جهانی تعزیه از سال 84 مورد توجه قرار گرفته و تاکنون حتی به ثبت ملی نیز نرسیده است .

کد خبر 745063

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha