رئیس سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان در گفتگو با خبرنگار مهر در رشت، افزود: از این تعداد123مورد ثبت و 23 اثر نیز مرمت شده است.
وی، همچنین با اعلام اینکه احیای ابنیه تاریخی و باستانی باید مطابق کاربری اصلی بنا باشد، گفت: تغییرکاربری بناهای تاریخی بدون حفظ هویت تاریخی بنا اصلا قابل توجیه نیست.
مهدی پور بیان داشت: روح زندگی و جریان حیات باید درآثار تاریخی بیشتر مورد توجه قرار گیردو این یک اصل است.
وی اعلام کرد: وقتی به یک بنای تاریخی به عنوان یک موضوع فرهنگی نگریسته میشود، نمیتوان جریان زندگی در آنها و تمامی اتفاقاتی که پیرامون آن رخ داده را نادیده گرفت.
این مقام مسئول در میراث فرهنگی گیلان برضرورت برنامه ریزی و توجه جهت نگهداری مناسب از آثار باستانی و تاریخی در جامعه تاکید کرد و گفت: میراث فرهنگی شامل آثار باقی مانده از گذشتگان است که نشانگر حرکت انسان در طول تاریخ می باشد و با شناسایی آن، زمینه شناخت هویت و خط فرهنگی او میسر می گردد.
مهدی پور ادامه داد: با توجه به اهمیت فوق العاده آثار باستانی در ابعاد گوناگون فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، و اقتصادی، و کارکردهای گوناگون این آثار در جهت حفظ و افزایش انسجام اجتماعی، افزایش همبستگی اجتماعی، ایجاد احساس افتخار به هویت ملی، منافع اقتصادی ناشی از عواید حاصل از صنعت گردشگری و غیره ، لزوم توجه و اهمیت بیشتر برای حفظ و نگهداری این آثار احساس می شود.
نظر شما