به گزارش خبرگزاری مهر، علی الادیب در گفتگو با خبرگزاری فرانسه خاطرنشان کرد: طرف آمریکایی تاکنون به اعتراض های عراق به بندهای اصلی توافقنامه امنیتی پاسخی نداده است و ما بار دیگر در انتظار آمدن هیئت آمریکایی هستیم.
لازم به ذکر است که مصونیت نظامیان آمریکایی در عراق یکی از موانع امضای توافقنامه امنیتی بغداد و واشنگتن به شمار می رود.
در همین راستا "برهم صالح" معاون نخست وزیر عراق شب گذشته در گفتگو با خبرگزاری رویترز اظهار داشت: مصونیت نیروهای آمریکایی در عراق سخت ترین موضوعی است که در مذاکرات کنونی توافقنامه امنیتی تاکنون در مورد آن توافقی حاصل نشده است.
وی خاطرنشان کرد: بغداد در انتظار واکنش آمریکا به شماری از پرسش ها و پیشنهادات عراق در رابطه با مصونیت نیروهای آمریکایی و برخی مسائل دیگر است.
"هادی العامری" رئیس فراکسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق نیز در گفتگو با روزنامه الصباح چاپ عراق تصریح کرد: عراق با امضای توافقنامه ای که شامل بندهای محرمانه باشد؛ مخالف است و توجه عمومی به این توافقنامه این است که مبتنی بر حفظ کامل حاکمیت عراق باشد و ما هرگز از خواسته های خود در این زمینه چشم پوشی نخواهیم کرد.
نوری المالکی نخست وزیر عراق و جرج بوش رئیس جمهوری آمریکا ماه نوامبر سال 2007 پایه و اساس توافقنامه همکاری و دوستی طولانی مدت بین دو کشور را که شامل سه محور سیاسی، اقتصادی و امنیتی می شود، به امضا رساندند.
مراجع دینی، مردم و بیشتر گروههای سیاسی و نمایندگان ملت عراق با امضای توافقنامه امنیتی با آمریکا مخالف هستند؛ توافقنامه ای که هم اکنون، گفتگوهای محرمانه درباره آن درجریان است و قرار است در تابستان امسال به آینده برسد؛ این توافقنامه به آمریکایی ها، حقوق کنسولی (معروف به کاپیتولاسیون) می دهد و زمینه احداث پایگاههای نظامی دائمی را برای آنها فراهم می کند.
نظر شما