به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، صارمی زاده صبح امروز در نشستی خبری قوانین موجود برای بافتهای تاریخی را ناقص خواند و افزود: اگر شعار به سازی و نوسازی این دسته از پهنه های شهری را می دهیم باید مقررات و حمایت های مناسب نیز در این خصوص داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: در این بافت ها اغلب مردم مستضعف و ناتوان مالی زندگی می کنند که برای نوسازی و بهسازی واحد های مسوکنی خود دچار مشکل هستند.
شهردار منطقه تاریخی و فرسوده شیراز خاطرنشان کرد: از سوی دیگر دولت 14میلیون تومان برای بازسازی واحد های مسکونی بافت فرسوده شهر شیراز وام می دهد که به هیچ عنوان پاسخگوی نیازهای ساخت و ساز برای هر واحد مسکونی نیست.
صارمی زاده عنوان کرد: بخش خصوصی نیز تمایل چندانی برای سرمایه گذاری و فعالیت در این بافت ندارد زیرا با ورود به این عرصه باید از سدها و موانع مختلفی برای دریافت مجوزهای لازم بگذرد که در میانه راه انگیزه خود را از دست داده و کناره گیری می کند.
وی عنوان کرد: برای بهسازی و نوسازی بافت باید دولت حمایتهای مالی بیشتری انجام دهد تا این امر صورت گیرد زیرا در این منطقه هزینه ها به دلیل مشکلات و ویژگیهای خاص خود بیش از دیگر مناطق است.
شهردار منطقه تاریخی و فرسوده شیراز در این رابطه اظهار داشت: یکی از مشکلات این بافت داشتن کوچه های با عرض یک متر و ناتوانی خودروهای برای وورد به این کوچه ها است به همین دلیل نوسازی با مشکلات زیادی مواجه می شود به این صورت که باید مصالح ساختمانی در یک کیلومتر دورتر از محل پروژه تخلیه شود و بعد با گاری دستی به محل فعالیت رساند و پس از آن نیز ضایعات ساختانی نیز را باید با گاری دستی به یک کیلومتر دورتر منتقل کرد و از آنجا با خودرو به خارج از شهر رسانید.
وی با بیان اینکه با احتساب این مشکلات در برخی موارد هزینه انتقال مصالح ساختمانی و خارج کردن ضایعات از پروژه در بافت فرسوده بیش از هزینه احداث خود ساختمان می شود، افزود: باید این وجود چگونه می توان با یک وام 14میلیون تومانی هم هزینه نقل و انتقال مصالح را پرداخت کرد و هم مبلغی را به خود ساخت و ساز اختصاص داد.
شهردار منطقه تاریخی و فرسوده شیراز از مسائل امنیت به عنوان یکی دیگر از مشکلات این منطقه یاد کرد و افزود: در حال حاضر این منطقه به محلی برای عرضه و توزیع مواد مخدر و مشروبات الکلی تبدیل شده و این امر مسائلی امنیتی و نا امنی را برای خانواده ها در پی داشته است.
وی با بیان اینکه 60 درصد جمعیت بافت فرسوده و تاریخی شیراز را اتباع بیگانه تشکیل می دهد، افزود: این مشکلات امنیتی شاید استقبال برای سرمایه گذاری در این منطقه را با مشکل مواجه می کند که در این خصوص مکاتباتی پیرامون برقراری امنیت بیش از پیش این منطقه صورت گرفته است.
صارمی زاده مدیریت در منطقه تاریخی و فرسوده شیراز را مشاعی خواند و افزود: اگر به طور کامل مدیریت این منطقه در اختیار شهرداری قرار گیرد حداقل در بحث های مربوط به صدور مجوز کارها با سرعت بیشتری پیش می رود در غیر این صورت دیگر ارگانها نظیر میراث فرهنگی می توانند کار این منطقه را به صورت کامل در اختیار بگیرد تا مشکلات آن نیز کمترشود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فعالیتهای صورت گرفته از سوی شهرداری بافت تاریخی و فرهنگی شیراز در این منطقه افزود: طی مدت اخیر بسیاری از شهروندان و مسافران که برای بازدید از بافت تاریخی و قدیمی شیراز به منطقه مراجعه می کردند در برخی گذرگاه های تاریخی به دیوارهای پوسیده مواجه می شدند که چندان مناسب نبود برای این منظور نیز در شش ماه اول امسال دو پروژه مرمت و زیبا سازی این منطقه ها با اعتباری حدود 265میلیون تومان اجرا شد و در نیمه دوم سال نیز یک پروژه دیگر اجرا می شود.
شهردار بافت تاریخی و فرهنگی شیراز اظهار داشت: محوطه سازی آرامگاه نور با اعتباری معادل 50 میلیون تومان، ایجاد 500 متر فضای سبز به رغم کمبود زمین در این منطقه، کمک 50 تنی سیمان و 20تنی گچ به مردم ساکن بافت برای نوسازی واحد های مسکونی در شش ماهه اول امسال و... از جمله اقدامات صورت گرفته شهرداری در این پهنه است.
صارمی زاده با اشاره به پارکینگهای پیش بینی شده برای بافت تاریخی شیراز گفت: در این خصوص پارکینگ طالقانی با ظرفیت 500 تا 600واحد پارک در حال طی مراحل ساخت است که سعی داریم تا چند ماه آینده به بهره برداری برسانیم.
وی اضافه کرد: در خیابان حضرتی نیز پارکینگ جدیدی تعریف شده که در حال حاضر مشغول تملکهای مربوطه هستیم که معادل یک میلیارد تومان هزینه تملک این پروژه ارزیابی شده است.
صارمی زاده عنوان کرد: وسعت بافت فرسوده و تاریخی شیراز حدود 360هکتار بوده که شب بین 70تا 90 هزار نفر جمعیتی دارد ضمن اینکه به صورت تقریبی 40درصد را بومی استان و 60درصد را افاغنه و مهاجرین سایر استانها تشکیل می دهد.
وی ادامه داد: جمعیت روز بافت تاریخی به علت وجود مراکز تجاری، خدماتی و بقاع متبرکه شاهچراغ(ع) سید میر محمد(ع)،سید علاالدین حسین(ع) و همچنین نقاط توریستی به 200هزار نفر می رسد.
نظر شما