چرا برمر چنين تصميمي گرفت
مدير دفتر تلويزيون كويت در ايران: تصميم برمر ثابت كرد كه اشغالگران در عراق به بن بست رسيده اند.
محمد صادق صدقيان مدير دفتر تلويزيون كويت وتحليلگر مسائل عراق در گفتگو با خبرنگاربين الملل مهر ابراز عقيده كرد تصميم پل برمر حاكم منصوب آمريكا در عراق بر شكست تلاش ها و سياست هاي اشغالگران در حل مسائل عراق بويژه مساله امنيتي عراق دلالت مي كند. به نظر مي رسد اشغالگران در عراق به بن بست رسيده اند.
به گفته وي ، سياست هاي اشتباه اشغالگران در عراق تاكنون باعث شده است كه تاوان آن را ملت عراق بدهند، به نظر مي رسد حل مشكل امنيتي از توان اشغالگران خارج شده است، آنها با فراخواندن سران و اركان حزب بعث سابق و كساني كه مرتكب جنايات وحشيانه و ضد انساني برضد ملت عراق شده اند به دنبال حل مشكلات خود هستند نه حل مشكل ملت عراق.
صدقيان افزود: بازگشت بعثي ها تبعات خطرناكي براي اشغالگران و براي آينده عراق خواهد داشت زيرا ملت عراق هرگز با بازگشت عوامل سه دهه استبداد و اختناق و سركوب خود به حكومت موافقت نخواهند كرد، پذيرش بعثي ها براي ملت عراق ممكن نيست.
پيامدهاي اين تصميم
صدقيان با بيان اينكه اين تصميم از سوي برمر همه را شگفت زده كرد، مي گويد: بسياري از مراجع و شخصيت هاي سياسي و مذهبي عراق به طور علني با اين تصميم به مخالفت برخاسته اند، بازگشت سران و رهبران بعث سابق كه دستانشان به خون هزاران عراقي آلوده است و مرتكب جنايات بر ضد ملت عراق شده اند براي ملت عراق قابل هضم و پذيرش نيست.
به گفته اين تحليلگر مسائل عراق، بايد اعضاي حزب بعث را ازهم تفكيك كرد، حزب بعث را چند دسته تشكيل مي دادند. يك دسته شوراي فرماندهي و سران و اعضاي بلندپايه حزب بعث كه پست هاي كليدي را در حكومت صدام در اختيار داشتند و برخي ديگر كه مسووليت سازمان هاي امنيتي و استخباراتي عراق را در اختيار داشتند و مسوول كشتار هزاران عراقي بودند و جناياتي هولناكي را بر ضد ملت عراق مرتكب مي شدند اما بخش سوم كه اكثريت اعضاي حزب بعث را تشكيل مي دهند كساني بودند كه بنا به دلايل اقتصادي و معيشتي مجبور بودند عضو بعث شوند ولي آنها در سياست هاي سركوب و كشتار رژيم بعث نقشي نداشتند بنابراين مانعي براي ورود اين افراد به آغوش ملت عراق وجود ندارد و به راحتي مي توانند در كنار ملت عراق همزيستي داشته باشند.
صدقيان تاكيد مي كند: اطمينان دارم كه ملت عراق ديگر آمادگي پذيرش بعثي ها بويژه كساني كه سالهاي دستانشان به خون اين ملت آلوده بود، ندارند و اين مساله براي بعثي ها و سران آنها نيز جا افتاده كه نمي توانند بار ديگر با ملت عراق همزيستي داشته باشند و بر آنها حكومت كنند.
دلايل اتخاذ اين تصميم
صدقيان در اين مورد مي گويد :" آمريكايي ها در حل مشكلات عراق به بن بست رسيده اند و به دليل ناتواني دست به دامان حزب بعث منحله شده اند به اين اميد كه راهي براي خروج از اين بحران و نيز كمك به موفقيت مجدد بوش در انتخابات رياست جمهوري آينده پيدا كنند.
همانطور مي دانيد انتخابات رياست جمهوري آمريكا نزديك است و بوش با اطلاع از اينكه عدم حل مشكل عراق پيامدهاي خطرناكي بر موقعيت وي خواهد گذاشت و با توجه به اينكه وعده هاي وي پيش از جنگ مبني بر عراق دمكراتيك و آزاد و مبارزه با تروريسم هنوز تحقق نيافته است لذا بوش با اين تصميمات به دنبال خروج از بحران وبن بست فعلي و حل مشكلات است تا درصد موفقيت خود را در اين انتخابات افزايش دهد.
منافع دولت بوش در اين است كه هر طور شده اوضاع عراق را سر و سامان بدهد به هر بهايي كه امكان دارد حتي به بهاي بازگشت اركان حزب بعث سابق مشكلات خود را حل و فصل كرده و از آن براي پيروزي در انتخابات رياست جمهوري بهره برداري كنند"
صدقيان با تاكيد بر خودخواهي و غرور آمريكايي در عراق و اينكه آنها تنها به نظرات خود اصرار مي ورزند و هيچ اعتنايي به نظرات ديگران نمي كنند، تاكيد مي كند: شكست سياست هاي آمريكا براي همگان آشكار و مبرهن شده است ،آمريكايي ها آن قدر خودخواه هستند كه نمي خواهند نظر ديگران را قبول كنند و نظرات خود را اعمال مي كنند، حتي اگر اشتباه باشد.
صدقيان در پايان در مورد مساله انتقال قدرت تاكيد مي كند: عدم واگذاري حاكميت كامل به عراقي ها اوضاع اين كشور را پيچيده تر كرده و مشكلات آمريكايي ها را دوچندان خواهد كرد و تبعات خطرناكي براي آينده عراق خواهد داشت.
وي با بيان اينكه سياست هاي آمريكا در عراق را هاله اي از ابهام و پيچيدگي همراه است، تصريح مي كند: آمريكايي ها با گذشت يك سال از اشغال عراق هنوز نفهميده اند كه چه كاري را مي خواهند انجام دهند، آنها دچار سردگمي شده اند.
وي تنها راه حل مشكل عراق را واگذاري قدرت به يك حكومت منتخب ملت عراق و عدم مداخله اشغالگران در سرنوشت ملت عراق مي داند و بر ضرورت مشاركت و همكاري كشورهاي همسايه در كمك به ملت عراق تاكيد دارد.
حكيم: تاريخ مصرف حزب بعث در عراق پايان يافته است
محسن حكيم مشاور رئيس مجلس اعلاي انقلاب اسلامي عراق هم تاكيد مي كند: ملت عراق هرگز با بازگشت عاملان چند دهه جنايت و كشتار به حكومت موافقت نخواهند كرد واجازه نخواهند داد سران و اركان حزب بعث فاشيستي كه بيش از سه دهه به كشتار و جنايت بر ضد آنها دست مي زدند بار ديگر بر آنها حاكم شوند و اگر اشغالگران گمان مي كنند با اين ترفند مي توانند مشكلات خود را حل كنند تصورشان بسيار پوچ و واهي است.
حكيم مي گويد: بدون ترديد با توجه به جنايات وحشتناك رژيم سابق عراق و بعثي هاي حاكم بر آن بر ضد ملت عراق ديگر هيچ امكاني براي حيات مجدد اين حزب فاشيستي وجود ندارد.
مشاور رئيس مجلس اعلاي انقلاب اسلامي عراق تصريح مي كند: با توجه به مصوبه شوراي حكومت انتقالي عراق كه بلافاصله پس از تشكيل خود صادر كرد هياتي به رياست احمد چلبي براي پاكسازي حزب بعث از اركان سياسي و امنيتي عراق تشكيل شد و اين هيات با قدرت به فعاليت خود ادامه مي دهد تا بعثي زدايي را از ساختار امنيتي و سياسي عراق ادامه دهد.
حكيم مي گويد: با توجه به اعتراضات گسترده در داخل و خارج شوراي حكومت انتقالي و اعتراض مردم عراق پل برمر حاكم منصوب آمريكا در نامه اي به اعضاي شوراي حكومت انتقالي اطمينان داد كه همان سياست سابق در قبال بعثي ها ادامه خواهد يافت و تنها افرادي كه دستانشان به خون ملت عراق آلوده نشده و در جنايات غيرانساني مشاركت نداشته اند و كساني كه داراي سوء پيشينه نيستند براي استفاده از تجاربشان به خدمت فراخوانده خواهند شد.
وي در مورد اينكه انتخاب يك سرلشكر رژيم سابق عراق به عنوان رئيس ستاد مشترك ارتش عراق از سوي وزير دفاع عراق را چگونه ارزيابي مي كنيد، اظهار داشت: اين سرلشكر اگرچه در رژيم سابق عراق بود اما از اعضا و سركردگان حزب بعث نبود و حتي سه فرزند وي به دست جلادان صدام به قتل رسيده بودند و حدود 10 سال هم خارج از عراق بسربرده بود.
ادامه دارد...
نظر شما