همتاسادات موسوی در گفتگو با خبرنگار مهر در بیرجند، اظهار داشت: از آنجا که مهر اصالت یونسکو به رشته های اصیل و بومی هر استان که دارای ویژگیهای منحصر به فرد ساختاری، بومی، فرهنگی، اجتماعی و تولیدی است، تعلق می گیرد بدین جهت دو رشته پارچه بافی سنتی (حوله بافی) و سفره کردی (سفره آردی) استان که از رشته های اصیل و سنتی این منطقه هستند در مرحله اول گزینش و سپس انتخاب شده اند.
موسوی خاطرنشان کرد: مجموعه بهداشتی پارچه بافی سنتی شامل حوله حمام، حوله صورت و دستمال با ویژگیهای مذکور، تولیدی روستای خراشاد بخش مرکزی شهرستان بیرجند است که پس از استانداردسازی و گذراندن مراحل فنی ساخت و تأیید در شورای فنی صنایع دستی استان جهت داوری مرحله اول به سازمان متبوع ارسال که در گزینش اول انتخاب و برای مرحله دوم داوری به استان اصفهان ارسال شده است.
به گفته وی تهیه پرونده های مربوط به ثبت میراث ناملموس در فهرست آثار ملی با هدف حفاظت از این آثار که اغلب در معرض آسیب پذیری، دگرگونی، تغییر ماهیت و نابودی هستند انجام می شود.
موسوی تصریح کرد: در سال جاری تهیه سه پرونده ثبتی را در دستور کار قرار داده ایم که تهیه شناسنامه رشته «چرم سازی» که تنها یک نفر با ساخت آن آشنایی دارد و در روستای چرمه از توابع شهرستان سرایان تولید می شده به عنوان اولویت نخست در حال پیگیری است.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی خراسان جنوبی افزود: با توجه به اینکه رشته های منسوخ شده یا رو به منسوخ شدن استان برای ثبت در اولویت هستند پیش بینی می شود که دو رشته دیگر از میان رشته های سنگ تراشی، نمد مالی(کلاه نمدی)، برک بافی و سفالگری انتخاب شوند.
نظر شما