به گزارش خبرگزاری مهر، یک مشکل امنیتی دیگر در شهرک بصرما در منطقه الکورما در شمال لبنان میان عناصری از نیروهای لبنانی (فالانژیستهای سابق) و جریان المرده دو نفر کشته و سه نفر دیگر زخمی شدند که یوسف فرنجیه مسئول دفتر جریان المرده در این حادثه کشته شد.
دفتر رسانه ای جریان المرده در بیانیه ای نیروهای لبنانی (به ریاست سمیر جعجع) را مسئول ترور مسئول این جریان در شمال لبنان معرفی کرده است.
در این بیانیه آمده است : عملیات ترور، برنامه ریزی شده و در چارچوب تلاشهای تحریک آمیز روزهای گذشته صورت گرفت که هدف از آن کشاندن عناصر المرده به ایجاد مشکلات امنیتی برای اجرای عملیات ترور یوسف فرنجیه مسئول این جریان در شمال بوده است.
این در حالی است که روز سه شنبه مردان مسلح وابسته به جریان المستقبل (به ریاست سعدالحریری) به یک پایگاه ارتش در منطقه تعلبایا حمله کردند.
پیش از آن نیز صالح العریضی از رهبران حزب دموکرات لبنان که نقش مهمی در حمایت از مقاومت و نزدیک کردن دیدگاههای گروههای لبنانی به یکدیگر داشت، در یک انفجار تروریستی کشته شد.
این حوادث در حالی رخ می دهد که روز گذشته چهارده تن از سران و نمایندگان ارشد گروههای سیاسی لبنان به ریاست میشل سلیمان رئیس جمهوری این کشور اولین جلسه گفتگوهای ملی را در کاخ ریاست جمهوری در بعبدا برگزار کردند.
بنا به گفته شرکت کنندگان در این گفتگوها، فضای حاکم بر جلسه دیروز، مثبت بوده است و تصاویری که از دیدارهای دوجانبه و سه جانبه به ویژه میان محمد رعد نماینده حزب الله و سمیر جعجع از سران جریان چهارده مارس و نیز دیدار نبیه بری، سعدالحریری، محمد رعد و ولید جنبلاط با حضور میشل سلیمان مثبت بودن این فضا را مورد تاکید قرار می دهد.
از سوی دیگر اظهارات مثبت و منطقی رئیس جمهوری لبنان در آغاز گفتگوها و تاکید وی بر ضرورت تدوین استراتژی دفاعی مبتنی بر ارتش و مقاومت و کمک گرفتن از تجارب مبارزاتی ارزشمند آن و هشدار وی درباره اینکه رژِیم اسرائیل همچنان بزرگترین دشمن و تهدید کننده لبنان است و همچنان نیتها و تصمیمات خصمانه ای بر ضد لبنان می گیرد که تدوین این استراتژی را ضروری می کند نشان می دهد که قطعا رژیم اسرائیل در حوادث اخیر دخالت دارد .
دفاع قاطع میشل سلیمان از مقاومت در حقیقت مواضع منفی برخی سران جریان غربگرای چهارده مارس در برابر مقاومت و به ویژه سلاح آن را به حاشیه می راند و آنها دیگر نمی توانند با توجه به موضع اصولی و قاطعانه رئیس جمهوری لبنان به اظهارنظرها و موضعگیریهای منفی بر ضد مقاومت بپردازند.
از سوی دیگر انفجارها و حوادث ناگوار اخیر نشان می دهد که گفتگوهای ملی و برقراری آشتی و صلح داخلی و ثبات به زیان برخی طرفها و جریانهای داخلی و خارجی است و آنها برای جلوگیری از بازگشت ثبات و آشتی به لبنان بر انفجارها و ترورها تکیه کرده اند.
"حسن هانی زاده" تحلیلگر مسائل خاورمیانه درباره حوادث اخیر به مهر می گوید : درگیری های اخیر میان دو گروه مسیحی مارونی درمنطقه بصریا در شمال لبنان که در پی آغاز مذاکرات ملی صورت گرفت نشان می دهد که عوامل مشکوک همچنان در پی ایجاد آشوب وجنگ داخلی در این کشور هستند.
این درگیری که میان جریان المرده به رهبری سلیمان فرنجیه (از جریانهای حامی مقاومت) و نیروهای فالانژیست (نیروهای لبنانی) وابسته به سمیر جعجع (از سران جریان غربگرای 14مارس) صورت گرفت با هدف مانع تراشی در برابر هرگونه دستیابی به وفاق ملی در لبنان صورت گرفته است.
به گفته وی، فالانژیستها که از هم اکنون خود را برای احراز کرسی های پارلمانی لبنان آماده می کنند تلاش دارند تا رقبای سیاسی خود را از رهگذر درگیری های داخلی منزوی نمایند.
به اعتقاد هانی زاده، از سوی دیگر عناصر وابسته به جریان14 مارس به رهبری سعد الحریری فرزند رفیق الحریری نخست وزیر اسبق لبنان با وجود حضور در گفتمان ملی همچنان سقف مطالبات خود را برای سهم خواهی بیشتردر انتخابات آینده پارلمان لبنان افزایش می دهند.
این کارشناس خاطر نشان می کند : بنابراین درگیری منطقه بصریا درچارچوب تلاش عوامل داخلی و برخی کشورهای عرب منطقه برای ایجاد جنگ مسیحی مسیحی و شیعه و سنی و به طور کلی فتنه مذهبی قرار دارد که هدف آن به بن بست کشاندن تلاشهای میشل سلیمان رئیس جمهوری لبنان برای ایجاد وفاق ملی میان رهبران طوایف مختلف لبنان است.
به گفته وی، قطعا فضای لبنان در آستانه آغاز فعالیتهای انتخابات پارلمانی فضای ملتهبی است و اگر رهبران احزاب سیاسی با تدبیر وتعقل به سمت حل اختلافات سیاسی خود حرکت نکنند؛ قطعا در آینده نزدیک درگیری های داخلی و اختلافات سیاسی در لبنان تشدید خواهد شد.
در پایان باید گفت ترور شیخ صالح العریضی در الجبل و شش انفجار که پیش از آغاز گفتگوها و ترور مسئول دفتر جریان المرده در شمال لبنان که پس از پایان گفتگوها رخ داد به وضوح نشان می دهد که برخی مخالف گفتگو و تفاهم و همسویی میان لبنانی ها هستند.
ترورها و انفجارهای اخیر این پیام را داشت که برخی از این آشتی و گفتگو زیان می بینند و خواهان باقی ماندن لبنان در دایره اختلافات و فتنه های داخلی هستند و تنها عاملی که این تلاشها را خنثی خواهد کرد، تسریع در دستیابی به تفاهم سیاسی از طریق گفتگو است.
بنابراین لبنانی ها هیچ راهی در برابر لبنانی ها نیست جز آنکه به ایجاد پایه های عملی برای حمایت از کشورشان در برابر خطرات رژیم صهیونیستی و حمایت از وحدت ملی و آشتی داخلی در برابر کسانی که درصدد ضربه زدن به امنیت و وحدت لبنان هستند، دست پیدا کنند و به عناصر قدرت و در راس آنها مقاومت و سلاح آن پایبند باشند که از لبنان حمایت می کند.
نظر شما