۲۹ شهریور ۱۳۸۷، ۱۱:۴۸

سحرخوانی ؛ سنتی رو به فراموشی

سحرخوانی ؛ سنتی رو به فراموشی

سحرخوانی سنتی دیرینه در بسیاری از کشورهای اسلامی است که با حلول ماه مبارک رمضان آغاز می‌شود، اما امروزه با توسعه تکنولوژی معاصر و وسایل ارتباطی پیشرفته بیم آن می‌رود که این سنت دیرینه فراموش شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسلام‌آنلاین، سنت سحرخوانی در ماه مبارک رمضان از سنتهای دیرینه و قدیمی در بسیاری از کشورهای عربی و اسلامی به شمار می‌رود که همزمان با ماه مبارک رمضان با آداب خاصی آغاز می‌شود. فانوس و طبل و صدای خوب و حافظه قوی از وسایل حفظ این آداب به شمار می‌روند که در زندگی اجتماعی مسلمانان راه پیدا کرد و با گذشت قرنها همچنان جایگاه ویژه‌ای نزد مسلمانان دارد.

محمد فاناس 37 ساله یکی از ساکنان صیدا در لبنان که در خیابانها و محله های و کوچه های شهر صیدا مردم را برای سحری از خواب بیدار می کند تا سحری خورده و بتوانند روزه بگیرند، گفت که نام تمامی ساکنان منطقه را حفظ است و به خانه هر کسی که می‌رسد، توقف می‌کند و آنها را صدا می‌زند تا از خواب بیدار شوند.

وی اظهار داشت: مدتها است که به کار سخرخوانی مشغول است، اما تکنولوژی جدید مانند تلفن همراه و خدماتی مانند پیام کوتاه و یا بلندگوهای بزرگ این سنت را تهدید می‌کند. وی از 15 سالگی به این کار مشغول بوده و واقعاً این به آن علاقمند است.

او می گوید: در ماه مبارک رمضان لباس سنتی مخصوص سحرخوانی را می‌پوشم و با طبل و فانوس در کوچه‌ها راهی می‌شوم و مردم را برای سحر از خواب بیدار می‌کنم. هر شب مشخص است که به کدام نقطه باید بروم و مردم را از خواب بیدار کنم. حتی از مناطق مسیحی‌نشین و یهودی‌نشین نیز عبور می‌کنم.

این سحرخوان ادامه می‌دهد: تلاش می‌کنیم تا این سنت در همه استانهای لبنان حفظ شود، زیرا میراث به جا مانده از دوران اسلامی است که باید احیا شود. اما اینک به علت پیشرفت تکنولوژی و سروصدایی که در خیابانها وجود دارد، سحرگو نمی‌تواند کار خود را به‌خوبی انجام دهد.

از سوی دیگر پیام کوتاه از طریق تلفن همراه به سرعت منتقل می‌شود و در یک دقیقه 100 نفرا را از خواب بیدار می‌کند تا جایی که کار سحرگو را با مشکل مواجه کرده است. من بعد از سالها سحرخوانی بهترین طبل زن شدم و بیشترین شعر را در این زمینه حفظ هستم که به مناسبتهای مختلف خوانده می‌شود. به طوری که در شبهای آخر ماه مبارک رمضان مراسم وداع برگزار می‌شود که با گروه موسیقی کوچک خود در خیابانها رفته و سرود وداع با ماه مبارک رمضان را برای مردم می‌خوانم.

سحرگویان هیچ پولی از خانواده ها طلب نمی‌کنند، بلکه خانواده ها به میزان بخشش خود به آنها هدیه می دهند که با پایان رسیدن ما مبارک رمضان، شغل خود را ادامه می‌دهند و لباسهای مخصوص این ایام را تا سال آینده نگهداری می‌کنند.

کد خبر 751943

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha