دکتر محمود احمدی نژاد در ادامه نشست خبری امروز خود با خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره در پیش بودن نامه سوم جمعی از اقتصاددانان به آقای احمدی نژاد خاطرنشان کرد: باید با پرهیز از سیاسی شدن مباحث علمی به سمت حل مشکلات حرکت کنیم که البته در این زمینه از هرگونه پیشنهاد و نقد منصفانه استقبال می شود.
وی با اشاره به بی جواب ماندن سه پرسش قبلی خود از جمعی از اقتصاددانان به طرح دوباره آن سوالات پرداخت و گفت : سرانجام برخورد با پول نفت، میزان نقدینگی مناسب برای رشد برنامه، ارائه فرمول مناسب برای تک رقمی شدن بیکاری و تورم و راهکار کاهش نقدینگی و رشد اقتصادی هشت درصدی سوالاتی است که اقتصاددانان به انها پاسخ ندادند.
رئیس جمهور در ادامه در پاسخ به سوال دیگر این خبرنگار درباره طولانی شدن مدت قراردادهای نفتی یادآور شد : قراردادهای نفتی و گازی که برای دراز مدت تنظیم می شود به دلیل حجم بالا و مطالعه زمانبر هستند.
وی با اشاره به سرمایه گذاری 50 میلیارد دلاری در بخش بالادستی نفت و گاز امضای قرارداد با سوئیس و برخی قراردادهای در حال امضا با کشورهای ترکیه، عمان، امارات و کویت را یادآور شد و گفت : اگر چه مسیر انعقاد قرارداد در کشور ما به دلایل فنی و کارشناسی مثل سایر کشورها طولانی است ولی احساس تاخیر در روند اجرای کار وجود ندارد.
رئیس جمهور در ادامه نشست خبری با بیان اینکه در ماجرای گرجستان اروپا به تلاطم کشیده شد گفت : در این ماجرا گرجستان بدترین ضررها را کرد و بازنده اصلی این ماجرا اروپاییها شدند.
دکتر احمدی نژاد گفت : حوادث قفقاز باعث شد که منطقه از حالت ثبات خارج شود و حالت سیال به خود بگیرد و تا پایدار شدن ثبات جدید نیازمند زمان هستیم.
وی افزود: همه تلاش می کنند که ثبات جدید با معیارهای آنها انجام شود.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه ارتباط جمهوری اسلامی ایران با کشورهای منطقه امری طبیعی است گفت: ما با روسیه، جمهوری آذربایجان و ارمنستان دوست هستیم و مناسبات داریم.
وی افزود : با گرجستان هم روابط خوبی داشتیم که خوب مدیریت نکردند و خراب کردند که می توانست بهتر مدیریت شود و اجازه ندهند مسائل به این جا برسد اما بد مدیریت کردند.
احمدی نژاد گفت: تا حالا روابط ما با آنها خوب بود اما آنها مقداری بداخلاقی کردند منتهی نگاه ملت ما دراز مدت است.
وی همکاری کشورهای منطقه و حتی ائتلاف میان آنها را امری طبیعی برشمرد و گفت: کشورهای منطقه منافع، جغرافیا، تاریخ و در برخی جهات دشمن مشترک دارند و باید در کنار هم باشند.
رئیس جمهور گفتگوهای انجام شده میان ایران و کشورهای منطقه را سابقه دار دانست و گفت : قبلاً نیز با سران این کشورها صحبت کرده ایم و الان این مذاکرات در حال پیگیری است.
وی تصریح کرد : باید تلاش کنیم به نظم عادلانه که به نفع همه کشورهای منطقه باشد برسیم و شرایط را برای دخالت دیگران محدود کنیم.
احمدی نژاد گفت : اگر دیگران از بیرون بخواهند در منطقه دخالت کنند به ضرر همه است و حاصلش همین وضع موجود است و از دیگران می خواهیم در مسائل منطقه دخالت نکنند.
رئیس جمهور با اشاره به دخالتهای ناتو در افغانستان گفت : ناتو نشان داده در هر نقطه ای که وارد شده ناامنی را تشدید کرده است .
وی افزود : افغانستان را ببینید که وقتی ناتو وارد شد مسئله آنجا حل نشد.
رئیس جمهور خطاب به برخی از کشورهای منطقه گفت : چرا اجازه می دهید یک عده به نام شما یا خارج از منطقه بیایند تحریک، وسوسه گری و توطئه کنند و منطقه را به هم بریزند و بعد شما اسیر شوید.
احمدی نژاد تصریح کرد : ما از وضعی که در منطقه پیش آمده خوشحال نیستیم اما توصیه می کنیم که دقت کنید اینگونه مسائل پیش نیاید .
خبرنگاری با اشاره به اینکه کاروان ورزشی ایران در المپیک 2008 پکن نتایج قابل قبولی بدست نیاورد از رئیس جمهور پرسید آیا نباید در بخش ورزش سیاستگذاریها و مدیرانی داشته باشیم که با تغییر دولتها تغییر نکنند و نتایج بهتری برای ایران به بار آورند؟
دکتر احمدی نژاد در پاسخ گفت: من بعد از ماه مبارک رمضان با دست اندرکاران ورزش و کاروان المپیک و پارالمپیک دیدار و گفتگو خواهم داشت.
وی افزود: در این رقابتها همه تلاش کردند مربیان و ورزشکاران خیلی زحمت کشیدند ولی آن طور که باید به موفقیت دست نیافتیم و باید این امر را ریشه یابی کنیم تا این مشکل اساسی درمان شود.
رئیس جمهور گفت: دستور پیگیری این امر را به آقای علی آبادی داده ام و ایشان هم در حال حاضر مشغول اقدام هستند.
احمدی نژاد خطاب به خبرنگاران گفت : من از شما رسانه ها می خواهم به سالم سازی فضای ورزش کشور کمک کنید و آن را از حاشیه دور نگهدارید.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه باید بحثهای علمی و عالمانه در ورزش پیگیری شود گفت : باید کاری کنیم که در آینده بر سکوی اول جهان بایستیم. در رقابتهای پارالمپیک توانستیم موفقیتهای خوبی بدست آوریم چرا که مدیران ورزش جانبازان و معلولان موفق شدند ورزش را از فضای کاذب و حاشیه دور نگهدارند و به خوبی مدیریت کنند.
احمدی نژاد تاکید کرد : همه باید کمک کنیم اخلاق بر ورزش کشور و رسانه های ورزشی حاکم شود. امروز رسانه ملی در عرصه ورزش بالاترین زحمت را می کشد اما یک صحنه می تواند تاثیر منفی داشته باشد همینطور روزنامه ها که ممکن است همیشه مطالب خوبی انتشار دهند ولی گاهی یک تیتر لطمه وارد می کند.
رئیس جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به این سؤال که طبق آمار ارائه شده از طرف بانک مرکزی وضعیت معیشتی دهکهای پایین جامعه و مردم مستضعف در سه سال اخیر روند رو به پایینی داشته است گفت : طبق گزارشهای رسمی بانک مرکزی، اتفاقاً به نسبت با قیمت ثابت، قدرت خرید در سه دهک پایین جامعه بیشتر از سه سال گذشته شده اما آیا من راضی هستم؟ خیر، راضی نیستم چون فاصله سه دهک پایین تا سه دهک بالا بسیار بسیار زیاد است.
وی خاطرنشان کرد: ما کارهای زیادی کردیم، سهام عدالت، بنگاههای کوچک،افزایش بودجه نهادهای حمایتی، توزیع منابع در نقاط مختلف کشور، اما اینها پاسخگو نیست، طرح تحول اقتصادی هدف گیری اصلی اش اجرای عدالت است و می خواهد عدالت را به طور ریشه ای پایدار کند و امیدواریم این مشکل به طور ریشه ای حل شود.
رئیس جمهوری اسلامی ایران در ادامه مصاحبه با خبرنگاران داخلی و خارجی شاخص های بهداشتی و درمانی را به سرعت رو به بهبود برشمرد و گفت : این شاخصها در مقایسه با کشورهای اطراف ایران بسیار عالی است.
وی با اشاره به اینکه ایران سال گذشته پذیرای 20 هزار توریست درمانی بوده است تصریح کرد : هم اکنون بیش از 22 میلیون نفر در ایران تحت پوشش بیمه درمانی روستایی قرار گرفته اند.
وی سطح سلامت مادران و کودکان کشور را بسیار بالا دانست و با اشاره به کسری بودجه سلامت گفت : این امر برای این است که دائما یارانه های سنگین در بخش سلامت تخصیص می یابد و معنای این موضوع این نیست که وضع بهداشت ایران رو به قهقرا و ضعیف است .
رئیس جمهور همچنین با اشاره به عملکرد موفق ایران در امراض جنون گاوی و آنفلوانزای پرندگان گفت : ایران به تایید بهداشت جهانی در موضوع مرض جنون گاوی پاک است و به عنوان الگویی برای منطقه معرفی شد و همچنین سرعت عمل ایران در مهار آنفلوانزای پرندگان هم موجب شد تا الگو شود.
وی تصریح کرد : هم اکنون بهداشت، درمان و دارو در ایران ارزانتر از کشورهای همسایه است و پیش بینی می شود 3 برابر پارسال پذیرای توریست درمانی باشیم.
احمدی نژاد در ادامه با اشاره به مهار بیماری وبا در کشور گفت: واقعا شبکه بهداشتی ایران شبکه بسیار قوی است و فعالیت خوبی داشته، حتی بیمارستانهای ما بیماران ناتوان مالی را رایگان درمان می کند.
رئیس جمهور همچنین در پاسخ به سوالی درباره گسترش مواد مخدر و بزهکارهای اجتماعی بویژه در بین جوانان گفت : ما الآن از معتادان کشور آمار دقیق در اختیار داریم زیرا سنگین ترین مبارزه در بخش قاچاق مواد مخدر و همه با اعتیاد در ایران جریان دارد.
رئیس جمهور با اشاره به آمارها و گزارشهای سازمان ملل مبنی بر اینکه هر ساله ایران در مبارزه با قاچاق مواد مخدر و اعتیاد مقام اول را بدست آورده است گفت : دیده ام برخیها می گویند 2 یا 4 میلیون معتاد در ایران وجود دارد و در آمار دهی مسابقه می دهند که این حرفها غلط است.
وی گفت: نام آنهایی که به مواد مخدر خطرناک معتادند هم اکنون در داخل کشور ثبت شده است و کسی اگر کارت نداشته باشد نیروی انتظامی با او برخورد می کند.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه هم اکنون حدود 250 هزار نفر معتاد به مواد مخدر خطرناک در کشور وجود دارد گفت: الان قریب به اتفاق آنها تحت پوشش درمانی داروی جایگزین قرار دارند.
رئیس جمهور تصریح کرد: عمده مصرف مواد مخدر توسط کسانی است که تریاک مصرف می کنند و این افراد در اولویت دوم برخورد ما قرار دارند.
وی با اشاره به فراهم کردن به شربت جایگزین توسط وزارت بهداشت گفت: به محض فراهم شدن آن معتادان به تریاک را فراخوان می کنیم تا تحت پوشش درمان جایگزین قرار بگیرد.
رئیس جمهور در عین حال گفت: حداکثر کسانی که معتادند و مشکوک به اعتیاد در کشور زیر 600 هزار نفر هستند و تزریقیهای ما حدود 5 هزار نفر هستند.
رئیس جمهور در عین حال تاکید کرد: برخیها دوست دارند در سیاه نمایی مسابقه بدهند حال آنکه کشور ما سالم است .
وی تاکید کرد: برای ما یک نفر معتاد هم زیاد است و با آن مبارزه می کنیم.
رئیس جمهور در پایان جلسه پرسش و پاسخ نیز گفت: در این ماه مبارک رمضان از همگی تشکر می کنم. من قول داده بودم که نشست بعدی را بیشتر به مسائل داخلی اختصاص دهیم، الآن هم تقریباً نود درصد سؤالها مسائل داخلی بود هر چند فرصت سؤال برای همه وجود نداشت اما در نشست بعدی بیشتر سؤالها بین المللی و جهانی خواهد بود .
نظر شما