اين مقام آگاه در گفتگو با خبرنگار سياسي مهر، با بيان اينكه سفر هيات انگليسي با تاخير هشت ماهه انجام شد ، گفت : اين سفر كه در پاسخ به سفر دوسال پيش هيات قضايي ايران به انگليس و با هدف آشنايي با نظام قضايي طرفين صورت گرفت، از هشت ماه پيش برنامه ريزي شده بود كه به دليل پاره اي ازمشكلات اداري انجام نشد.
وي افزود : در اين سفر يك هفته اي، هيات انگليسي ضمن ديدار و گفتگو با تني چند از قضات، با بخشهاي مختلف نظام قضايي ايران آشنا شدند.
اين مقام با ذكر اين مطلب كه در سالهاي اخير گروههايي از قضات ايراني از دادگاهها و نظام قضايي برخي كشورها از جمله انگلستان، يونان و سوئيس ديدار كرده اند، از ادامه ديدارهاي هيات هاي كارشناسي قضايي ايران و برخي كشورهاي اروپايي از جمله فرانسه ، آلمان و اتريش خبر داد.
وي همچنين در خصوص گفتگوهاي هياتهاي قضايي ايران و اوكراين كه در روزهاي اخير در تهران انجام شد، گفت: هيات اوكرايني به سرپرستي معاون وزير دادگستري اين كشور براي انعقاد معاهده معاضدت و روابط حقوقي بين جمهوري اسلامي ايران به تهران آمد ودرحاشيه بررسي معاهدات، ديدارهاي كارشناسي سازنده اي ميان طرفهاي ايراني و اوكرايني انجام شد.
اين مقام مسوول درمعاونت بين الملل قوه قضاييه اطاله دادرسي به دليل عدم قطعيت و قابل اعتراض بودن احكام قضايي و امكان ارجاع دعاوي به مجامع داوري به جاي مجامع قضايي را ازمواردي دانست كه بحث و تبادل نظر درباره آن با ساير كشورها مي تواند بسيار راهگشا باشد.
وي همچنين با اشاره به سازو كارهاي مبارزه با فساد اداري مالي دردستگاه قضايي اتريش و سنگاپور از سفرقريب الوقوع هياتهايي از ايران به اين دوكشور براي امكان يابي بهره گيري از اين سيستم دردستگاه قضايي كشور خبر داد.
وي درخصوص خروج پرونده ايران از دستور كار كمسيون حقوق بشر سازمان ملل متحد گفت: پاسخ قوه قضاييه ايران به موارد غيرواقعي گزارش گزارشگر آزادي بيان كميسيون حقوق بشر سازمان ملل در كنار تلاشهاي ديپلماتيك و شفاف سازي هاي جمهوري اسلامي ايران زمينه ساز ادامه روند روبه رشد اعتماد جهاني به وضع حقوق بشر در جمهوري اسلامي ايران بود.
وي با اشاره به اينكه ايران و هر كشور ديگري در دادن مجوز به گزارشگران حقوق بشر سازمان ملل براي بازديد از كشور مختار است ، گفت : جمهوري اسلامي ايران با هدف شفاف سازي و از بين بردن سوء تفاهماتي كه ساخته مخالفان نظام در مجامع بين المللي است از سفر گزارشگران سازمان ملل به ايران را استقبال كرده است.
اين دست اندركار امور قضايي با بيان اينكه بيش از دو، سه سال است كه مونيتورينگ ايران توسط كميسيون حقوق بشر سازمان ملل منتفي است توضيح داد : نحوه گزارش گري حقوق بشر در سازمان ملل دونوع كشوري و موضوعي است. در گزارش كشوري يك گزارشگر مسوول بررسي وضعيت حقوق بشر در يك كشور ميشود كه تا چند سال پيش نيز در مورد ايران مصداق داشت و آقاي كاپيتورن گزارشگر ايران در اين خصوص بود اما آمبئي ليگابو گزارشگري موضوعي است كه بايد در خصوص آزادي بيان درهمه كشورها گزارش تهيه كند.
ليگابو گزارشگر ويژه ارتقاء و محافظت حق آزادي انديشه و بيان كميسيون حقوق بشر سازمان ملل متحد 13 آبان پارسال به دعوت داوطلبانه ايران به تهران آمد و در اقامت يك هفته اي خود با مقامات ايران و نيز نماينده سازمان ملل در ايران، همچنين با نمايندگان بخش هاي اجتماعي مثل رسانه ها ديدار كرد و در بازديد از زندانها با تعدادي از زندانيان به گفتگو پرداخت.
اين مقام مسوول در قوه قضاييه همچنين به خبرنگار مهرگفت : ما درخصوص گزارش ليگابو اشكالات زيادي طرح كرديم كه به برخي از آنها ترتيب اثر داده شد اما به هرحال نمي توان نقش شايعه پراكني ها و جوسازيهاي مخالفان جمهوري اسلامي را درتنظيم گزارش گزارشگران كميسيون حقوق بشر ناديده گرفت.
وي تاكيد كرد بايد توجه داشت كه تصميم گيري و راي كشور ها درهمه مجامع بين الملي سياسي است هرچند مسائل تكنيكي و فني مواد خام آن را تشكيل مي دهند.
گفتني است سال گذشته گزارشگر ويژه بازداشتهاي خودسرانه و گزارشگر ويژه امور مهاجرين نيز از كميسيون حقوق بشر سازمان ملل به دعوت تهران به ايران سفر كرده بودند.
يك مقام مسئول در معاونت بين الملل قوه قضاييه در گفتگو با "مهر" :
گفتگوهاي قضايي ايران و اروپا ، سوء تفاهمات را كمتر خواهد كرد
يك مقام مسوول درمعاونت بين الملل قوه قضاييه درپايان سفر هيات قضايي انگليس به ايران گفت : اين گونه سفرها صرفا با اهداف تكنيكي و فني انجام مي شود اما مي تواند با شفاف سازي در فضاي سياسي بين الملل آثاري مثبت براي كشور درپي داشته باشد و بسياري از تبليغات سوء را خنثي كند.
کد خبر 75412
نظر شما