پیام‌نما

الَّذِينَ أُخْرِجُوا مِنْ دِيَارِهِمْ بِغَيْرِ حَقٍّ إِلَّا أَنْ يَقُولُوا رَبُّنَا اللَّهُ وَ لَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَبِيَعٌ وَ صَلَوَاتٌ وَ مَسَاجِدُ يُذْكَرُ فِيهَا اسْمُ‌اللَّهِ كَثِيرًا وَ لَيَنْصُرَنَّ‌اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ‌اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ * * * همانان که به ناحق از خانه‌هایشان اخراج شدند [و گناه و جرمی نداشتند] جز اینکه می‌گفتند: پروردگار ما خداست و اگر خدا برخی از مردم را به وسیله برخی دیگر دفع نمی‌کرد، همانا صومعه‌ها و کلیساها و کنیسه‌ها و مسجدهایی که در آنها بسیار نام خدا ذکر می‌شود به شدت ویران می‌شدند؛ و قطعاً خدا به کسانی که [دین] او را یاری می‌دهند یاری می‌رساند؛ مسلماً خدا نیرومند و توانای شکست‌ناپذیر است. * * كسى كاو دهد يارى كردگار / بود ياورش نيز پروردگار

ابداع حسگر بیولوژیکی برای کنترل فعالیتهای پروتئین دی ان ای

ابداع حسگر بیولوژیکی برای کنترل فعالیتهای پروتئین دی ان ای

محققان دانشگاه ایلینویز موفق به ارائه حسگرهای بیولوژیکی شدند که قادر به ردیابی فعل و انفعالات پروتئین دی ان ای خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری مهر، فعل و انفعالات پروتئین دی ان ای به گفته محققان برای فرایندهای اولیه سلولی مانند بازسازی، رونویسی و آپوپتوز (مرگ برنامه‌ریزی‌شده سلولها) بسیار حیاتی بوده و ردیابی ترکیب هایی که مانع از انجام چنین فعالیت هایی در انواع خاصی از پروتئین دی ان ای می شود در گسترش شیوه های تولید دارو و درمان از اهمیت زیادی برخوردار خواهد بود.

محقان دانشگاه ایلینویز با مورد توجه قرار دادن این امر مهم موفق به ساخت حسگرهای بیولوژیکی برای ردیابی عوامل بازدارنده این کنش های زیستی شدند.

حسگرهای بیولوژیکی فتونیک از پلیمرهایی با ضریب شکست پایین تشکیل شده است که به وسیله نواری از اکسید تیتانیوم با ضریب شکست بالا به شکل مشبک در آمده و به صفحه میکروپلیتی با 384 حفره متصل شده است که هریک از این حفره ها نقش لوله کوچک آزمایشگاهی که مجهز به حسگر بیولوژیکی است را ایفا می کنند.

محققان در ابتدا یک مولکول زیستی مانند دی ان ای را به انتهای این حفره های متصل کرده و سپس نحوه فعل و انفعالات آن مولکول با مولکولهای دیگر مانند انواع داروها را تحت نظر گرفتند. با مورد آزمایش قرار دادن و مشاهده نوری که توسط بلورهای فتونیک منعکس می شد محققان موفق به ردیابی مولکولها و مشاهده فعالیتهای آنها در هنگام چسبیدن و یا جدا شدن از سطح بلورها شدند.

محققان با آزمایش دو نوع مختلف از فعل و انفعالات پروتئین دی ان ای موفق به اثبات عملکرد این تکنولوژی جدید شدند که می تواند در زمینه های مختلفی از جمله به نمایش گذاشتن و شناسایی عملکرد مولکول هایی که مانع از اتصال دی ان ای ها می شود، مورد استفاده قرار گیرد.

در عین حال محققان بر این باورند که می توان سلولهای سرطانی را بر روی این حسگرها رشد داده و چگونگی تاثیر داروها را بر روی رشد این سلولها مود بررسی قرار داد و با این شیوه مسیر جدیدی در درمان این بیماری به وجود آورد.

بر اساس گزارش ساینس دیلی، جزئیات تحقیقات مذکور در نشریه بیولوژیکی شیمیایی ACS منتشر شده است.

کد خبر 756928

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha