پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۱۵ اردیبهشت ۱۳۸۳، ۱۸:۳۶

در گزارشي عنوان شد

انتقاد انجمن آنستزيولوژي و مراقبتهاي ويژه ايران از برخورد با حادثه بيمارستان ايرانمهر

انجمن آنستزيولوژي و مراقبت هاي ويژه ايران به عنوان تنها تشكل صنفي متخصصين بيهوشي و مراقبت هاي ويژه در پي حوادث اخير در بيمارستان ايرانمهر گزارش و توضيحاتي ارائه كرده است .

به گزارش خبرگزاري "مهر" درگزارش اين انجمن امده است : با توجه به مشكلات پديد آمده در بيماراني كه به نظر همگي تحت عمل جراحي و بيهوشي عمومي قرار گرفته اند و نوع عوارض حاصله بسياري از عوامل مي توانند در ايجاد اين مشكل دخيل بوده باشند، جدا از خطير بودن حرفه بيهوشي سرم هاي تزريقي بيمار، ست هاي تزريق  سرم و خون ، كيسه هاي خون، وسايل جراحي ، سرنگ ها ، داروها و ... همگي مي توانند منشا انواع آلودگي ها باشند كه منجر به عوارض مشابه در بيماران گرديد. بنابراين به عنوان اولين گام مي بايست كليه اين عوامل در مظان اتهام قرار مي گرفتند كه از اين بين تنها نوك پيكان اتهام به سوي داروهاي بيهوشي و از آن بين به سوي داروي "پروپوفل" نشانه رفته است.

در ادامه اين گزارش آمده است: آلودگي كليه عوامل فوق و بخصوص داروي "پروپوفل" ، نوع آلودگي نيز مي تواند نقش تعيين كننده اي داشته باشد . اين آلودگي مي تواند آلودگي با انواع عوامل بيماري زا و يا واكنش ناشي از اندوتوكسين ها و يا راكسيون آنتي ژن بادي باشد. با توجه به عدم امكان بررسي بسياري از عوامل بيماري زا و انوتوكسين ها توسط روشهاي كشت آزمايشگاهي ، بررسي دقيق تر آزمايشگاهي نياز مي باشد كه اين بررسي ها نه تنها به بيمارستان ايرانمهر بلكه به صورت تصادفي از تمامي مراكزي كه از اين داروي خاص استفاده مي نمايند بايد صورت گيرد و به صورت موكد از شماره سريالهاي مشابه دارويي داروي بيمارستان ايرانمهر جهت اين بررسي ها استفاده شود.

اين انجمن تاكيد كرد: در صورت كشف هرگونه آلودگي ، اين آلودگي از زمان بسته بندي و تهيه دارو تا حمل و نقل و در نهايت زمان مصرف دارو امكان حادث شدن را دارا مي باشد. يافتن منشاء و زمان آلودگي كاري است بس دشوار كه نياز به بررسي تاريخچه توليد و حمل و مصرف هر يك از شماره سريالهاي مورد اتمام دارد. با توجه به اينكه داروي پروپوفل خاص مورد نظر ، توسط شركتهاي تك نسخه اي وارد شده است و اين شركت ها تحت حداقل نظارت وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشكي مي باشند و ورود دارو به كشور توسط اين شركت ها بدون كنترل آزمايشگاه مربوطه وزارت بهداشت صورت مي گيرد. بنابراين دشوارترين قسمت كاربررسي كاملا رخ مي نماياند . به عنوان مثال آيا منطقي است كه داروي بيهوشي كه في نفسه خطرناكترين داروي ممكنه تلقي مي شود توسط نسخه به دست بيماران داده شود تا جهت مصرف به مراكز درماني خود ارايه نمايند.

انجمن آنستزيولوژي و مراقبت هاي ويژه ايران تصريح كرد: عليرغم درخواست هاي مكرر انجمن آنستزيولوژي و مراقبت هاي ويژه ايران از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي در خصوص نياز بازار دارويي كشور و به خصوص گروه تخصصي بهوشي به داروهاي جديد از معتبرترين كمپاني هاي داروسازي جهان كه داراي نماينده رسمي در كشور بوده و از مجاري قانوني وارد نشده اند و محدوديت در مورد داروهاي  قديمي ما عوارض شناخته شده كه از منابع ژنريك ساز تهيه مي شوند، متاسفانه كماكان شاهد حضور اين گونه داروها در كشور مي باشيم.

به عنوان مثال عليرغم مكاتبات فراوان در مورد داروي هالوتا و عليرغم محدود شدن مصرف آن در تمامي كشورها به علت عوارض كاملا شناخته شده هنوز هالوتا در كشور ما به عنوان پرمصرف ترين داروي بيهوشي جايگاه خود را در بيمارستانهاي دانشگاهي و دولتي دارد.

 اين انجمن اضافه مي كند رويكرد جرايد و سازمان صدا و سيما نيز در مورد اين حادثه جاي سوال بسيار دارد در حال حاضر جو بسيار نامناسب بي اعتمادي به گروه پزشكي و به خصوص رشته بيهوشي و مراقبت هاي ويژه ايجاد شده است كه تبعات بسيار در سلامت جامعه كشورمان داشته و خواهد داشت.

در اداه اين نمابر آمده است: با توجه به حادث شدن مشكلات در يكي از مراكز درماني درجه يك كشور كه به تاييد وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي مسبوق به سوابق درخشاني مي باشد و امكان بروز حوادث مشابه در هر يك از مراكز درماني سراسر كشور بديهي است درج اخبار و اطلاعات و اطلاع رساني در خصوص آن نياز به تامل تا تكميل بررسي ها داشته و نگاه صرفا تبليغاتي و غير علمي و جار و جنجالي اغلب جرايد و متاسفانه صدا و سيما حاصلي جز بي اعتمادي مردم به گروه پزشكي نخواهد داشت. بي اعتمادي  كه زمان بسيار مي خواهد تا مجدد در ذهن مردم شريف كشورمان جايگزين گردد. البته ناگفته نماند كه رويكرد اخير بعضي از جرايد در راستاي اهداف حرفه اي و تجاري آنها بوده كه متاسفانه در چند سال اخير حمله به گروههاي پزشكي را يكي از اهرم هاي جذب مخاطب جهت خود قرار داده اند.

اين انجمن در پايان تصريح كرد: در خاتمه قضاوت در مورد مساله ايرانمهر به عهده سازمان نظام پزشكي و پزشكي قانوني كشور و سازمانهاي مربوطه مي باشد كه بايد به دور از جار و جنجال ها و تنشهاي موجود كليه مسائل مرتبط را مورد بررسي قرار داده و در نهايت فارغ از كليه شائبه هاي موجود و حذف تمامي عوامل مداخله گر راي نهايي را صادر نمايند.

بديهي است تشكيلات انجمن آمادگي خود را جهت دفاع حقوقي از كيان حرفه اي رشته بيهوشي مراقبت هاي ويژه به همكاران اعلام و نسبت به كليه اعلام مواضع مسوولين ، روزنامه ها و رسانه ها در صورت خلاف واقع بودن اعلام جرم و احقاق حق خواهد نمود.

کد خبر 75736

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha