حجت الاسلام محمد حسن اختری دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) صبح امروز دوشنبه 8 مهرماه در نشست خبری همایش بزرگداشت علامه عسکری اظهار داشت: هفته آینده همایش "بزرگداشت و تجلیل از مقام، تبلیغی و فرهنگی مرحوم آیت الله علامه عسکری" برگزار میشود که هدف از آن آشنایی مردم و جهان با ابعاد مختلف شخصیت علامه عسکری است که از میراث علمی به شمار میرود.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) تصریح کرد: مجمع جهانی اهل بیت با همکاری هیئت امنای دانشکده اصول دین، خانواده و دفتر او به عنوان ستاد برگزاری اولین سالگرد ارتحال این عالم بزرگوار را برگزار میکند و به خاطر زحمات و تلاشهای او همایش 1 روزهای روز یکشنبه 14 مهرماه در تالار فردوسی دانشگاه تهران از ساعت 15 تا 18 برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه علامه عسکری دارای مقام والای علمی و فداکاریهای بسیاری است، تصریح کرد: ایشان حدود 1 قرن زندگی کرد. یعنی در سال 1293 در سامرا متولد شد و سال گذشته درگذشت. او یک شخصیت کم نظیری میان علما و اندیشمندان است که عالمی وارسته، باتقوا، ممتاز، عارف و عاشق اهل بیت عصمت و طهارت بود و تمام عمرش را به تلاش و فعالیت مشغول بود.
حجتالاسلام اختری در ادامه گفت: او از سن 10 سالگی درس خود را در سامرا شروع کرد و تا روزهای آخر حیات خود مصاحبه، گفتگو و سخنرانی کرد و نوشت و دست به قلم بود. علامه عسکری به تعبیر من شخصیتی کم سرو صدا و آرام و خاموش بود که یک شخصیت بین المللی و بین اسلامی است که که در بسیاری از کشورهای اسلامی و غیر اسلامی اعم از آفریقایی، اروپایی و آسیایی سفر کرد و با علمای و اندیشمندان نیز گفتگو کرده است.
وی با تأکید بر اینکه او از پرچمدارانی تجدد و نوآوری در زمینه های علمی و دینی به شمار می رود، یادآور شد: علامه عسکری به تنهایی صاحب یک مدرسه است و یک روش و اسلوب در مکتب اهل بیت و مکتب دینی دارد. او که در دوران خفقان و تاریک رشد کرده و درس خوانده است، شخصیتی خودجوش بود که در زمینه های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی فعالیتهای ویژه ای داشته است.
دبیرکل مجمع بین المللی اهل بیت (ع) گفت: فعالیت او در زمینه سیاسی به اینگونه است که با تعدادی از همفکرانش یعنی اندیشمندان مسلمان "حزب الدعوه" را تأسیس کرد که با رژیم غاصب صدام مبارزه می کرد. تأسیس "جماعت علمای عراق" از دیگر فعالیتهای او بود که برای مسلمانان به ویژه جوانان تشکیل داد تا آنها را نظاممند کند و با توطئه های دشمنان مبارزه کند. همچنین در دورانی که آیت الله حکیم مرجع تقلید بود "ابناء ثورة العشرین" ( فرزندان انقلاب 20) را تأسیس کرد.
حجت الاسلام اختری در ادامه به فعالیتهای فرهنگی علامه عسکری اشاره کرد و افزود: تأسیس "مدارس اسلامی" در بغداد، کاظمین و دیگر شهرهای عراق در سطوح مختلف، تأسیس دانشگاه اصول دین در بغداد که اینک هم در تهران و در عراق هم فعال است، راه اندازی دانشکده علمی دینی در نجف اشرف بخشی از فعالیتهای علمی و فرهنگی او به شمار می روند.
وی در ادامه به حرکتهای اجتماعی علامه عسکری در ساختن دار الایتام و سرپرستی آنها اشاره کرد و یاد آور شد: تشکیل مؤسسات خیریه، کمک به محرومان جامعه، تأسیس صندوقهای قرض الحسنه، ساختن درمانگاه و بیمارستان از دیگر فعالتیهای علامه در زمینه اجتماعی به شمار میروند.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) در ادامه گفت: تلخیص و تنظیم کتابهای حوزه علمیه از جمله صرف و نحو، بلاغت، بیان، اصول تفسیر، فلسفه، فقه و تشکیل گروهای تبلیغی و تربیت مبلغان از دیگر فعالیتهای علامه عسکری محسوب می شوند.
نظر شما