به گزارش خبرگزاری مهر، رئیس جمهورسابق کشورمان در جلسه با برخی فعالان رسانه ای اظهار داشت: آنچه بیش ازنتیجه انتخابات مهم وحساس است،فراهم بودن زمینههای لازم برای برگزاری انتخاباتی آزاد است؛ در این عرصه راه باید روشن و هموار باشد، نه سنگلاخ و انتخابات نیز باید معنای حقیقی داشته در آن کسی قیمومیتی بر مردم نداشته باشد.
وی با بیان اینکه نگرانی خاصی از نتیجه انتخابات ندارد، افزود: بعضا مطرح شده که خاتمی به شرط پیروزی به میدان انتخابات وارد میشود، در حالیکه با تجربه دو بار حضور در انتخابات و با توجه به امواج و بازخوردهایی که از جامعه دریافت میکنم و محبتی که به من در سطح وسیع ابراز می شود، نگرانی از این بابت ندارم اما قصد ندارم به هر قیمتی به قدرت دست یابم.
رییس بنیاد باران ادامه داد: دو پیش شرط من برای شرکت درانتخابات این است. پیش شرط اول اینکه بتوانم با ملت برسر خواسته های شان تفاهم کنم. به اعتقاد من خواست قلبی و تاریخی مردم ایران آزادی، پیشرفت و عدالت است در عین سازگاری این امور با دین و ارزشهای معنوی و فرهنگی و این همان گفتمان اصیل اصلاح طلبی است که در آینده تلاش میکنم به صورت مدون آن را به جامعه ارائه نمایم. اگر بر سر این موضوع بتوانم با جامعه به تفاهمی روشن دست یابم و این خواستهها در میان اقشار مختلف جامعه جنبه خودآگاهی یابد به پیش شرط نخست خود دست یافتهام.
خاتمی در ادامه با بیان پیش شرط دوم خود گفت: پیش شرط دیگر آن است که مشخص شود با ساز و کارهای موجود تا چه حد امکان عملی کردن برنامه ها برای رئیسجمهوری فراهم است؟ اگر واقعا امکان اجرای برنامه ها وجود نداشته باشد و موانعی بر سر راه قرار گیرد، ارائه بهترین و کامل ترین برنامه به مردم نیز به منزله اغوا و فریب مردم خواهد بود.
رییس جمهور سابق کشورمان همچنین اظهار داشت: دولت اصلاحات با وجود تمام تلاشی که برای تصویب نهایی لوایح دو گانه اختیارات رئیس جمهوری مصروف داشت موفق به دستیابی به نتیجه مطلوب نشد و مردم هنوز هم موج تخریب علیه دولت از طریق تریبونهای رسمی و رسانه ملی را در آن زمان به یاد دارند؛ قطعاً اگر شرایط بر همان منوال باشد، بسیاری از برنامهها فرصت و مجال اجرایی شدن نخواهند یافت.
وی افزود: جامعه ایرانی دارای تعلقات عمیق دینی است که مظاهر آن را در جای جای زندگی مردم از تولد تا مراسم ازدواج و عزاداری و مواردی از این دست قابل رویت است؛ در کنار این امر، مردم ایران قریب یکصد و پنجاه سال است که به جد خواهان آزادی، استقلال، پیشرفت وعدالت هستند و ازهمین رو این خواستهها به همراه تعلقات دینی، منشاء تأسیس نظامی شده اند که قرار بود هم تعلق دینی و هم خواستههای تاریخی ایرانیان را تأمین کند.
رییس موسسه بین المللی گفتگوی فرهنگها و تمدنها با اشاره به اینکه امروز زبان رایج و رسمی با زبان مطلوب انقلاب فاصله گرفته است، ظاهرپرستی، تمایل به خرافات، گرایش به جنبه های منفی نوعی صوفی گری و معنویت گرایی کاذب، بی اعتبار شدن لبّ دینی و در حاشیه قرار گرفتن اخلاق در جامعه ای که مدعای استقرار نظام دینی دارد موجب نگرانی دانست.
خاتمی خاطر نشان کرد: در برخی اظهار نظرها و نوشتهها جنبههای منفی عرفان و تصوف و معناگرایی آمیخته با مشتی خرافات دیده میشود، این در حالی است که در این موارد به واقع حقایق بلند معنوی و اخلاق مورد غفلت واقع شده اند؛ در حالی که نه امام (ره) این را می خواست و نه رهبری و چهره های اصیل انقلاب این را می خواهند اما متأسفانه شاهد بروز این مسائل هستیم و بدتر از همه اینکه محوریت مردم در نظام کمرنگ شده و باید نگران محو تدریجی آن بود.
رئیس بنیاد باران درادامه گفت: روح دین تقرب به خدا، معنویت و اخلاق است؛ بداخلاقیهای نهادی و بیاخلاقیهایی که گاه رنگ و بوی دین میگیرند، حتی درجوامعی با کمترین پایگاه وگرایش دینی نیز به چشم نمیخورد و متأسفانه دروغ گویی گفتمان اصلی بخشهایی از جامعه شده که از ایشان جز صداقت نباید انتظاری داشت.
سید محمد خاتمی افزود: یکی دیگر ازجنبههای منفی جامعه امروز ما این است که این روزها شاهد ارائه برخی وعدهها و آمارهای اشتباه و غلط از مراجع رسمی هستیم و متأسفانه در مقابل هر کس که حقایق را بر زبان آورد عامل و مرعوب بیگانه معرفی میشود و افترا زدن و تخریب افراد به رویهای معمول بدل شده، حال آنکه روح انقلاب و توصیههای امام (ره) بر پایه دعوت به معنویت، اخلاق، رعایت حق و حقوق و آزادیهای جامعه برای دستیابی به جامعهای متدین، پیشرفته، عادلانه و آزاد بوده است.
وی با اشاره به اینکه ایران ظرف خاطرات مشترک تمامی ساکنان این سرزمین و تمامی ایرانیان دنیاست، افزود: موقعیت ایران در سطح بین الملل و تلاش هایی که برای بالا بردن اعتبار و حیثیت ایران و ایرانی صورت می گیرد برای ایرانیان سراسر دنیا اهمیت دارد.
خاتمی همچنین گفت: دراین میان انقلاب اسلامی زمینه ساز اعتلای بیسابقه نام ایران درجهان شد ووجهه مردمی انقلاب وپایداری و مقاومت درمقابل زورگویان و سلطهجویان نیز سبب شد تا ایران به الگویی در منطقه بدل شود؛ ایرانیان به حق خواستار اعتلای هر روزه نام ایران هستند ولی تنزل جایگاه ایران در سطح بین المللی مایه نگرانی جدی است.
رئیس جمهور سابق ایران در ادامه با انتقاد ازعدم رعایت موضوع هزینه و فایده در سیاستها و شیوه اداره کشور یادآور شد: در تمام مسائل مادی و معنوی باید میزان هزینهها و عواید آن را در نظر داشت. ضعیف شدن جنبه کارشناسی در سیاستگزاریها سبب میشود که علی رغم پرداخت هزینه های گزاف، فواید کافی عاید کشور نشود. متأسفانه امروز شاهدیم که این تصمیم گیریهای غلط و هزینه های بیهوده در مواردی فایده معرفی می شوند!
در ابتدای این جلسه که با حضور مدیران خبرگزاری ایلنا برگزار شد ، مدیرعامل خبرگزاری کار ایران نیز گزارشی از فعالیتهای یک ساله برای بازگشایی مجدد ایلنا ارائه کرد.
نظر شما