۱۵ مهر ۱۳۸۷، ۸:۳۹

گزارش خبری مهر /

اعتراض جمعی از مردم تبریز به احداث خطوط B.R.T / به خاطر منافع چند نفر طرح تعطیل نمی شود

اعتراض جمعی از مردم تبریز به احداث خطوط B.R.T / به خاطر منافع چند نفر طرح تعطیل نمی شود

تبریز - خبرگزاری مهر: احداث خطوط بی آر تی در تبریز که از ماه گذشته آغاز شده با واکنشهای متفاوتی روبرو بوده است.

به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، پیش از ظهر امروز یکی از اتوبوسهای تندرو در خط ویژه بی.آر.تی احداث شده در مسیر میدان قونقا با یکی از عابران تصادف کرده و منجر به کشته شدن عابر پیاده شد.

به دنبال این حادثه اصناف و کسبه و جمعی از مردم تبریز در اعتراض به احداث خط ویژه بی آر تی ضمن تجمع اعتراض آمیز میله های این خط را تخریب کردند.

در پی این تجمع یگان ویژه پلیس در محل حاضر شد و ضمن متفرق ساختن مردم از تخریب بیشتر این خط جلوگیری کرد.

ماموران شهرداری دقایقی پس از این حادثه در محل حاضر شده و بلافاصله میله های تخریب شده را مجددا نصب کردند.

یادآور می شود احداث خطوط بی آر تی در تبریز که از ماه گذشته آغاز شده با واکنش های متفاوتی روبرو بوده است .

مسیر حرکت اتوبوسهای تندرو تبریز از میدان راه‌آهن تا چهار راه آبرسان است که در آینده تا میدان بسیج به طول 18 کیلومتر افزایش خواهد یافت.

در حالیکه شهردار تبریز بر ادامه این طرح اصرار دارد برخی از اعضای شورای شهر و نیز اصناف و کسبه خیابانهای اصلی شهر از اجرای این طرح به شدت ناراضی هستند.

به اعتقاد مردم احداث این خطوط موجب قطع ارتباط دو طرف خیابان و رکود بازار کار اصناف و کسبه خیابانهای محصور شده تبریز شده است.

خطوط "BRI" تبریز موجب افزایش ترافیک شده است

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی در باره خطوط بی آر تی گفت: به دلیل کارشناسی نبودن این طرح هم ‌اکنون اجرای خطوط BRT در تبریز اعتراض اقشار مختلف را به همراه داشته است.

محمدحسین فرهنگی تصریح کرد: شهرداری تبریز پیش از اجرای طرح اتوبوسهای تندرو (BRT) در تبریز باید نظر همه اقشار را در نظر می‌گرفت.

وی با اشاره به ارسال نامه‌های متعدد از سوی اقشار مختلف مردم گفت: محدود کردن یک طرفه خیابان به عنوان خط ویژه سبب شده است که اصناف حاشیه خیابان از اجرای این طرح ابراز نارضایتی کنند.

فرهنگی تصریح کرد: رانندگان تاکسی و خودروهای شخصی و دولتی نیز با اجرای این طرح دچار مشکل شده‌اند که بهتر بود پیش از اجرا کار کارشناسی انجام می‌گرفت.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو ضمن انتقاد از اصرار شهرداری تبریز برای اجرای طرح BRT گفت : کارشناسان ترافیک و پلیس راهنمایی و رانندگی با این طرح مخالف کرده به طوری  که که این طرح در شورای ترافیک کلانشهر تبریز نیز رای نیاورده بود.

فرهنگی بر اجرای طرح انتقال پایانه‌های اتوبوس شرکت واحد از هسته مرکزی شهر نیز اشاره کرد و اظهار داشت: در بحثهای مطرح شده از سوی مدیران شهرداری تبریز انتقال پایانه‌های شرکت واحد به میدان آذربایجان و شهید فهمیده مطرح شده است که اجرای این نوع طرحها نیز کاملا غیرکارشناسی شده است و اعتراض شهروندان را به همراه خواهد داشت.

از سوی دیگر فرمانده نیروی انتظامی آذربایجان شرقی گفت: باید قبل از اجرای طرح"BRT " فرهنگ استفاده از آن در بین مردم نهادینه می شد.

فرهنگسازی برای خطوط "BRT" باید قبل از بهره برداری انجام می شد

سردار سرتیپ محمدعلی نصرتی غفلت در فرهنگ سازی در این طرح را باعث بروز مشکلات بسیار خواند و افزود : پیش بینی کارشناسان ما تاثیرگذار بودن این طرح بود به شرطی که با فرهنگ سازی همراه می شد ولی در این حوزه هیچ فعالیتی صورت نگرفت.

وی افزود: با همه تفاسیر اجرای طرح تا کنون رضایتبخش بوده و نتایج خوبی در ترافیک گشایی هسته مرکزی شهر نشان داده است .

سردار نصرتی با اشاره به جابجایی بیش از 150 هزار نفر توسط اتوبوسهای تندرو اظهار داشت : اگر بخواهیم ترافیک شهر را سبک تر کنیم باید به سمت توسعه استفاده از وسایل نقلیه عمومی برویم.

وی تاکید کرد: نباید وضعیتی در جامعه به وجود آورد که طرحهای مختلف را در آن مورد آزمون قرار داد و سپس رها کرد بلکه باید طرحهای جامعی را دنبال کرد.

طرح اتوبوسرانی سریع‌السیر تبریز قانونی است

در همین حال علیرضا نوین شهردار تبریز در دفاع از اجرای طرح بی آر تی گفت : طرح اتوبوسرانی سریع‌السیرBRT تبریز طرحی کاملاً قانونی و مصوب شورای شهر و شورای عالی ترافیک آذربایجان شرقی است.

وی در عین حال ضمن پذیرفتن برخی ایرادات وارده به این طرح افزود: شهرداری تبریز رفع ایرادها و حل مشکلات ناشی از اجرای طرح اتوبوسرانی سریع‌السیر را وظیفه خود می‌داند.

نوین رضایت مردمی را شرط اصلی اجرا و موفقیت طرحها و پروژه‌های اجرایی دانست و گفت: اکثریت مردم و مسافران رضایت کامل از اجرای این طرح دارند و ما تلاش خواهیم کرد با رفع مشکلات و ایرادات باقیمانده طرح رضایت حداکثری مردم را فراهم کنیم.

به خاطر منافع چند نفر طرح تعطیل نمی شود

شهردار تبریز با اشاره به اعتراض برخی از اصناف و کسبه موجود در محدوده این طرح یادآور شد : نمی توان توقع داشت به خاطر منافع چند نفر این طرح حیاتی و تأثیر‌گذار در کلانشهر تبریز متوقف شود.

به گفته وی اجرای طرح سامانه اتوبوسهای تندور توانسته است شهروندان را در حداقل زمان و بدون دغدغه فکری به مقصد مورد نظرشان برساند.

وی افزود: ترافیک واقعیتی است که همه ما ناخواسته در کمند آن گرفتار شده‌ایم و اگر امروز ساماندهی نشده و مطالعه نشود به حتم وضع ما در پنج سال آینده بهتر از تهران نخواهد بود.

شهردار تبریز با اشاره به سند چشم‌انداز 20 ساله کشور تاکید کرد: طبق قانون در سال 1390 سهم حمل و نقل عمومی باید به 75 درصد برسد ولی در حال حاضر این تکلیف برای سامانه حمل و نقل عمومی 30 درصد است.

وی افزود: روزانه به طور متوسط 150 هزار نفر از طریق این خط در سطح شهر جابه جا می‌شوند و میزان رضایتمندی عمومی از این طرح در حال افزایش است.

کد خبر 760351

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha