به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه گاردین، ورشکستگی "هیپو ریل استیت" دومین بانک بزرگ وام دهنده مسکن در آلمان، آنجلا مرکل صدر اعظم این کشور را بر آن داشت تا در اقدامی باورنکردنی، دولت را مامور ضمانت مالی همه سپردهای موجود در بانکهای خصوصی کند.
به نوشته گاردین، خطر بروز بحران به حدی جدی است که همه دولتها در سطح اروپا را ناگزیر ساخته برخلاف قوانین کشور وارد عمل شده و در پی چاره اندیشی برآیند. در انگلیس، دولت بشدت تحت فشار است تا اقدامی مشابه دولت آلمان را برای پیشگیری از بروز بحران مالی برای بانکهای این کشور به عمل آورد.
"آلیستیر دارلینگ" وزیر خزانه داری انگلیس پیشنهادها برای ملزم ساختن بانک مرکزی به کاستن از نرخ بهره را رد کرد و سیاست اقتصادی گوردون براون نخست وزیر انگلیس در مورد مالیات بندی و نحوه هزینه کردن مالیات؛ دیگر کارایی خود را از دست داده و دولت در گزارش طرح پیشنهادی بودجه سال آینده در پائیز امسال آن را کنار خواهد گذاشت.
روش دولت کارگری انگلیس برای تغییر سیاستهای اقتصادی مبتنی بر عدم مداخله دولت در بازار مالی و حذف همه ابزارهای مزاحم در سیاست گذاری های بازار از جمله مداخلات سیاسی دنباله روی سایر کشورهای اروپائی را به دنبال داشته است.
گاردین در ادامه مطلب خود به نشست چند روز قبل رهبران چهار کشور اروپایی اشاره کرد و نوشت : گوردون براون، آنجلا مرکل، سیلویو برلوسکنی ( نخست وزیر ایتالیا) و نیکولا سارکوزی ( رئیس جمهوری فرانسه) در نشست روز شنبه در پاریس قانون محدودیت 3 درصد کسری بودجه را که پیمان ماستریخت آن را تصویب کرده است؛ ملغی اعلام کرده و خواستار برپایی اجلاس سران جهان برای تصویب یک نظام مالی بین المللی جدید شدند.
بر اساس این گزارش، پس از پایان جنگ جهانی دوم نیز وضعیت اقتصادی مشابهی پیش آمد و با اتخاذ یک نظام مالی جهانی منجر به تاسیس دو نهاد مالی جهانی شامل "بانک جهانی" و "صندوق بین المللی پول" شد.
گاردین در گزارش اقتصادی خود افزود: اغراق نیست اگر بگوئیم که اکنون با یک چالش بزرگ جهانی روبه رو هستیم.
گاردین در پایان مطلب خود پیشنهادی را نیز برای برون رفت از این بحران ارائه می کند : برای آغاز کار، صندوق بین المللی پول باید به عنوان تنظیم کننده سیستم مالی بانکها وارد عمل شود، مانعی بر سر راه سرمایه گذاری این بانکها ایجاد کند و قوانین جدیدی برای تنظیم بازارهای مالی و بلکه برای تصحیح الگوهای کامل اقتصادی به تصویب برسد. و چین نیز به عنوان یکی از اقتصادهای برتر جهان وارد این نظام شود.
نظر شما