به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمود احمدینژاد شامگاه یکشنبه در دیدار نمایندگان و اعضای فراکسیون مناطق محروم مجلس شورای اسلامی گفت : افتخار و دغدغه نظام ، مجلس و دولت این است که محرومیت از جامعه و کشور زدوده شود .
رئیسجمهور به اقدامات، برنامهها و فعالیتهای دولت برای رفع محرومیت در جامعه اشاره کرد و گفت : با وجود جنگ، محاصره و تحریم در کشورمان کارهای بزرگی برای محرومان جامعه صورت گرفته و در این زمینه چهره کشور متحول شده است .
احمدینژاد با بیان اینکه تا رسیدن به جامعه ایدهآل و مطلوب که همه در رفاه باشند فاصله داریم ، تصریح کرد: حق مردم فقط آب ، نان ، برق و گاز نیست؛ هر چند همه اینها لازم است ولی یک جامعه اسلامی باید سرشار از رفاه باشد تا هم زمینه شکوفایی و هم زمینه رشد معنویت و عبادت فراهم شود .
رئیس قوه مجریه ، عمده مشکل اساسی در این زمینه را عمق محرومیت در برخی روستاها و حتی در شهرها دانست، و در عین حال گفت : دولت نهم با همه مشکلات و کمبود منابع معتقد است هیچ محرومیتی نباید در جامعه باشد.
وی همچنین به برخی اقدامات دولت برای گازرسانی در شهرها و روستاها اشاره کرد و اظهار داشت : در هیچ کجای دنیا اتفاق نیفتاده است که در طول 30 سال پس از پیروزی انقلاب به 700 شهر گازرسانی شده باشد، ولی نظام جمهوری اسلامی این کار را انجام داد و دولت نهم طی این سه سال به 5 هزار روستا گازرسانی کرده است؛ در صورتی که قبل از این دولت به 1900 روستا گازرسانی شده بود .
رئیسجمهور درست استفاده نکردن از فرصتها، امکانات و منابع مادی را ازدیگر مشکلات جامعه دانست و درادامه به مصرف انرژی در کشور اشاره کرد و گفت : مصرف انرژی در کشور معادل مصرف انرژی در هند است؛ در صورتی که صادرات غیرنفتی هند 380 میلیارد دلار و صادرات کشورمان 22 میلیارد دلار است.
احمدینژاد خاطرنشان کرد : ما باید در برنامهریزی کشورمان نگاهی جدید و متفاوت داشته باشیم تا از اتلاف منابع و امکانات جلوگیری کنیم .
رئیسجمهور ایجاد و ساخت تاسیسات زیربنایی را به عنوان یکی از نیازهای اولیه برای رفع محرومیت در جامعه دانست و گفت: در این سه سال 15 هزار کیلومتر راه روستایی آسفالت شده و دولت در انجام کارهای عمرانی پیشتاز است و ما باید این گونه اقدامات را توسعه دهیم .
وی با بیان اینکه دولت برای کارعمرانی بیشتر درجای جای ایران اسلامی آمادگی دارد،یادآور شد: دولت نهم طی سه سال فعالیتش برای کارهای عمرانی بودجه زیادی اختصاص داد و حتی بودجه عمرانی را دو برابر افزایش داد ولی اتفاقاتی افتاد که رقم این بودجه کمی پایین آمد .
احمدینژاد توزیع ناعادلانه منابع و ثروت درجامعه را مورد اشاره قرار داد و گفت : رنج بیعدالتی به دوش هفت دهک جامعه است که کمترین امکانات و منابع را در اختیار دارند؛ در حالی که سه دهک دیگر جامعه از بیشترین امکانات بهره می برند. ما باید این توزیع ناعادلانه را اصلاح و به نفع محرومان جامعه جبران کنیم و این کار شدنی است .
رئیسجمهور ایجاد اشتغال پایدار در جامعه را گامی دیگر برای محرومیتزدایی دانست و در ادامه به طرح تحول اقتصادی اشاره کرد و گفت : اولین اقدام سازنده طرح تحول اقتصادی کمک به محرومان جامعه است .
وی در ادامه بر لزوم اصلاح نظامهای مالیاتی، بانکی، گمرکی ، بیمه وتوزیع کالا تاکید کرد وافزود: بانکها باید منابع را عادلانه در سطح کشور توزیع کنند.
احمدینژاد با بیان اینکه باید نظامهای مالیاتی و توزیع یارانه درکشور اصلاح وبازتعریف شود،گفت: ما بیشترین یارانه و بدترین نوع توزیع یارانه را در کشور داریم که باید دست به دست هم دهیم تا این روشها تغییریابد و کارهای بزرگی در کشور انجام شود تا مردم نتیجه اقدامات تحولی را بیشتر احساس کنند .
رئیسجمهور با بیان اینکه باید مشکلات کشور را ریشهای حل کنیم، تصریح کرد: دولت و مجلس باید به کمک هم کارهای جدی و اساسی در کشور انجام دهند .
احمدینژاد افزود : دولت تصمیم گرفته است به جاهایی که از محرومیت زیادی رنج میبرند، یارانه و کمک بیشتری کند تا آثار محرومیت از بین برود . وی افزود : هر چند یارانه دولت در جهت کمک به تولید ، سرمایهگذاری و صادرات است اما دولت به دنبال این است که مشکلات را ریشهای حل کند .
رئیسجمهور درادامه طرح تحول اقتصادی را یک کار ریشهای و ملی درجهت تحقق اهداف و برنامههای جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت : مردم به طرح تحول اقتصادی اعتماد کردند و ما باید از این اعتماد خوب بهرهبرداری کنیم؛ چرا که مردم باید طعم عدالت اسلامی را بچشند و این در زندگیشان اثرگذار باشد.
احمدینژاد با بیان اینکه باید دولت و مجلس دست به دست هم طرح تحول بزرگ اقتصادی را به پیش ببرند ، اظهار داشت : برای تحقق این امرباید به دهکهای پایین جامعه و محرومان بیشتر توجه کنیم و اقدامات ما برای انجام این پروژه عظیم به گونهای باشد که مردم مشکلی را احساس نکنند.
وی افزود : متاسفانه بعضی ابعاد احتمالی منفی این طرح را بزرگ میکنند تا مردم را منصرف کنند.
رئیسجمهور همچنین از اختصاص سهم اعتباری خاص برای مناطق محروم در لایحه بودجه سال آینده خبر داد و گفت : این یک کار ملی در جهت محرومیتزدایی بیشتر است.
احمدینژاد با بیان اینکه برخی مدعی هستند این دولت کشور را به صورت کمیته امدادی اداره میکند ، گفت : دولت نهم افتخار میکند که به قشر محروم جامعه کمک میکند واینکه عده قلیلی درجامعه به هر چه میخواهند برسند، درست نیست . ما میخواهیم واژه محرومیت از وجود انسانها برداشته شود و آنها کرامت را احساس کنند .
در ابتدای این نشست، رحیمی، معاون حقوقی و امور مجلس رییسجمهور نیز با ارائه گزارشی از اقدامات دولت در جهت رفع محرومیت درجامعه گفت: همه دغدغه دولت نهم این است که آثار محرومیت از چهره جامعه زدوده شود.
وی اضافه کرد: از نمایندگان مجلس انتظار میرود دولت را در جهت محرومیتزدایی و اجرایی برنامههای ویژهای که برای ایجاد تحولات اقتصادی دارد کمک کنند؛ زیرا اولین نتیجه اجرای طرح تحول کمک به توسعه مناطق محروم و بهرهمندی اقشار آسیب پذیر از منابع و امکانات است .
همچنین در این جلسه چندتن از نمایندگان عضو فراکسیون مناطق محروم مجلس شورای اسلامی گزارشی از مشکلات حوزه انتخابیه خود ارائه کردند.
نظر شما