۱۷ مهر ۱۳۸۷، ۹:۰۷

پروفسور لمن در گفتگو با مهر:

بحران سیستماتیک در جهان غرب/ بوش فاجعه بارترین رئیس جمهور

بحران سیستماتیک در جهان غرب/ بوش فاجعه بارترین رئیس جمهور

پروفسور اقتصاد سیاسی بین الملل در انستیتو بین المللی توسعه مدیریت سوئیس (IMD) در گفتگو با مهر رفتار غیرمسئولانه واشنگتن را از عوامل تاثیرگذار در بحران مالی کنونی آمریکا بر شمرد و تاکید کرد که بوش رئیس جمهور فاجعه باری برای کشورش بوده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، "ژان پیر لمن" در گفتگو با مهر درباره ریشه بحران مالی آمریکا خاطر نشان کرد که بحران کنونی حاصل ترکیب چندین عامل است : اعتبار بسیار ارزان و نقدینگی بالا به همراه فعالیتهای غیرمسولانه موسسات مالی که خطرات بسیار زیادی را به بار آورد.

وی افزود: از نظر من "جرح بوش" رئیس جمهور فاجعه باری برای آمریکا بوده است؛ اما در این بحران تنها وی را نمی توان مقصر دانست. هر چند این بحران رابطه ای هم با رفتار بسیار غیرمسئولانه و ولخرجی بالای دولت آمریکا در ایجاد یک چنین کسری هنگفتی دارد.

لمن درباره تاثیرات این بحران در داخل و خارج از آمریکا خاطر نشان کرد: بحران مالی بدون شک براقتصاد تاثیر خواهد گذاشت. هم اکنون یک رکود اقتصادی وجود دارد و سوالی که مطرح می شود این است که نتیجه این بحران چقدر عمیق، چقدر طولانی و چقدر گران خواهد بود. هم اکنون برخی از اقتصادهای بزرگتر جهان ( هند، چین و برزیل) معتقدند که آنها تا حدی از این پیامدها در امان هستند. چین انتظار دارد که تنها رشدی در حدود 9 درصد داشته باشد.

پروفسور اقتصاد سیاسی بین الملل خاطر نشان کرد: اما صادقانه ترین حقیقت این است که ما نمی دانیم که آیا به عمق این بحران رسیده ایم یا اینکه غافلگیری هایی در انتظار ماست. یکی از تاثیرات مهم این بحران این است که در حال ایجاد یک بحران عمیق در سیستم است. به نظر من این نه فقط یک بحران مالی بلکه یک بحران سیستماتیک است.

لمن درباره سیاست بوش و اینکه آیا رئیس جمهور آینده آمریکا باید از سیاستهای وی فاصله بگیرد، گفت: من مطمئن نیستم که هیچ کدام از سیاستهای بوش تداوم نداشته باشد. حقیقت این است که دولت بوش تفکر اقتصادی متعارف تقریبا 20 ساله یا همان " اجماع واشنگتن" را که در دوره ریگان ایجاد شد به طور کامل از بین برد.

وی اظهار داشت که دولت بوش در همه زمینه ها غیرمسئولانه از جنگ عراق گرفته تا اقتصاد، تجارت و تغییرات جوی غیرمسئولانه عمل کرده است. امیدوارم رئیس جمهور آینده آمریکا مسئولیت این کشور را در همه زمینه ها احیا کند. من مطمئن نیستم که کدامیک از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ظرفیت یا نگرش لازم برای انجام این کار را داشته باشد. بین این دو من باراک اوباما را ترجیح می دهم.

لمن سال گذشته در مقاله ای به روزنامه فایننشال تایمز نوشته بود که بوش و تونی بلر نخست وزیر سابق انگلیس باید از مردم ایران عذرخواهی کنند.

کد خبر 761221

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha