دكتر علي بيت اللهي عضو هيئت علمي دانشگاه علم و صنعت در گفتگو با خبرنگار دانشگاهي مهر گفت: در اولين سمينار نانوتكنولوژي ايران و آلمان علاوه بر ايجاد گسترش همكاري هاي علمي بين ايران و آلمان و تبادل اطلاعات علمي بين دو كشور بخصوص در زمينه نانو، لزوم وجود چنين علم و فن آوري در دانشگاهها بيشتر احساس شد. در دانشگاه علم و صنعت در رشته مهندسي مواد و متالوژي از ترم پيش درس هايي در زمينه نانوتكنولوژي ارائه شده است و دانشجويان اين رشته با نانوتكنولوژي آشنا مي شوند. با توافقاتي كه صورت گرفته است در آينده اي نزديك اولين دوره دكترا در زمينه نانوتكنولوژي را ايجاد خواهيم كرد.
دكتر عرب خابوري هم مدير حوزه رياست دانشگاه علم و صنعت در اين مورد به خبرنگار دانشگاهي مهر گفت: ايجاد رشته جديد دانشگاهي مراتب و مراحل خاص خود را دارد. ابتدا بايد در دانشكده بررسي شود، سپس در شوراي دانشگاه بررسي شود و به وزارت علوم، تحقيقات و فن آوري ابلاغ شود و در صورتي كه شرايط و امكانات ايجاد رشته جديد وجود داشته باشد اين رشته ايجاد مي شود كه اين موضوع زمان مي برد. براي ايجاد يك رشته جديد براي تربيت نيروهاي متخصص ابتدا دانشجويان دكترا در آن رشته و زمينه تربيت مي شوند تا نيروي انساني متخصص كافي براي تدريس در رشته جديد وجود داشته باشد. بنابراين هرگاه بخواهيم رشته اي جديد ايجاد كنيم اول در مقاطع بالا دانشجو مي گيريم و پايان نامه هايي در اين مورد ارائه مي شود و سپس در دوره كارشناسي رشته جديد داير مي شود.
وي افزود: در زمينه نانوتكنولوژي هم هنوز در ابتدا راه هستيم بنابراين در رشته كارشناسي نمي توانيم دانشجو بگيريم يا اين رشته را ايجاد كنيم ولي با ايجاد اين رشته در مقاطع بالاتر به سمت ايجاد گرايش نانو مي رويم. ايجاد مقطع دكترا نانوتكنولوژي در دانشگاه علم و صنعت نيز با تصميم گروه مهندسي مواد و متالوژي صورت مي گيرد و اساتيد اين گروه با راهنمايي پايان نامه هاي دكترا در اين علم زمينه هاي گسترش اين رشته در مقاطع پايين تر را فراهم مي كنند.
نظر شما