۱۶ مهر ۱۳۸۷، ۱۶:۰۷

تفویض اختیار به مدیران گمرکات سراسر کشور

معاونین و مدیران گمرکات کشور در نشستی با رئیس کل گمرک ایران خواستار تفویض اختیارات بیشتر به مدیران گمرکات اجرایی شدند که این طرح با استقبال رئیس کل روبرو شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی گمرک ایران، در این نشست اردشیر محمدی رئیس کل گمرک ایران گفت: در بحث طرح تحول اقتصادی جدی هستیم و به کلیه گمرکات تکلیف کردیم که از عملکردشان ارزیابی داشته باشند.

این در حالی است که رئیس کل گمرک ایران چندی پیش نیز به اهمیت اجرای طرح تحول اقتصادی در گمرک اشاره کرده و خواستار بررسی نتایج اولیه این طرح از سوی روابط عمومی و دفتر برنامه ریزی گمرک در برخی از گمرکات شده بود.

در نشست مشترک معاونین و مدیران از سوی معاون حقوقی بحث ایجاد امنیت قضایی برای مدیران و کارکنان گمرک مطرح شد.

به گفته قنادها تعدد قوانین و برخی از تکالیفی که در قوانین مراجع ذی صلاح و مجلس ابلاغ می شود، در اجرا مشکلاتی را برای مدیران گمرکات در مراجع قضایی به وجود می آورد و سازمان باید برای رفع این مشکلات یک تور حفاظتی ایجاد کند.

وی درادامه به اطلاع رسانی صحیح برای انجام مقررات اشاره کرد و گفت: تلاش می کنیم با برنامه های آموزشی که توسط حوزه حقوقی گمرک انجام می شود، همکاران را نسبت به این مسائل توجیه کنیم تا در آینده با مشکل مواجه نشویم.

معاون حقوقی گمرک همچنین به بحث پرونده های قاچاق اشاره کرد و از واگذاری اختیارات به گمرکات به عنوان یکی از برنامه های محوری خبر داد.

قنادها گفت: مشکلات مربوط به کمبود نیروی انسانی آموزش دیده در گمرکات اجرایی بعضا موجب می شود که پرونده های قضایی به مرکز ارجاع شود که این موضوع تراکم پرونده های قاچاق در ستاد را موجب می شود، در حالیکه گمرکات اجرایی می توانند در همان گمرک اقدام لازم را انجام دهند و برای جلوگیری از ترافیک کاری در ستاد از ارسال پرونده ها به ستاد خودداری نمایند.

به گفته وی بازرسی های دوره ای دفتر حقوقی ما را به این نتیجه رسانده است که ضعف در بدنه کارشناسی حقوقی گمرک است.

وی همچنین به نحوه اعمال ماده 14 پس از طراحی سیستم رایانه ای و مشکلات مربوط به آن اشاره کرد و گفت: اگر فرآیند اصلاح نشده ای را مکانیزه کنیم، این امر موجب تشدید اشتباهات می شود؛ لذا ابتدا باید فرآیند را اصلاح کنیم و بعد آن را مکانیزه نماییم.

معاون طرح و برنامه گمرک نیز در این جلسه به بحث کدینگ و یکپارچه کردن فرآیندهای گمرکی اشاره کرد و گفت: در مذاکرات آنکتاد که منجر به امضای توافقنامه شد، قرار شد که مشکلات کدینگ رفع و مقرر شد در کدینگ مدرن گنجانده شود.

توانا گفت: کدینگ نباید به صورت جزیره ای اجرا شود و باید با آسیکودای جهانی هماهنگ باشد و کشتیرانی، بیمه، بانک و بازرگانی باید با مدیریت واحد گمرک در سیستم آسیکودای جهانی دیده شود.

معاون امور گمرکی نیز در گزارشی به اختصاص نمودن گمرکات و اصلاح قانون امور گمرکی اشاره کرد و گفت: 201 ماده از لایحه قانون امور گمرکی مورد اصلاح و تدوین قرار گرفته است و همکاران گمرکی در این خصوص نظرات خیلی خوبی داشته اند که هم در کارگروه تحول و هم برای تصویب لایحه از نظرات آنها استفاده کرده ایم.

محمدرضا نادری در ارتباط با اختصاصی کردن گمرکات به تعیین 8 گمرک اختصاصی سیگار اشاره و از اختصاصی کردن گمرکات برای واردات تجهیزات پزشکی خبر داد و افزود: 7 گمرک به کمک ستاد قاچاق کالا و ارز برای ترخیص کالاهای پزشکی تعیین شده  است.

وی همچنین به نتایج حاصله از احیای دوایر ارزش در گمرکات اشاره کرد و خواستار اجرای دقیق قانون مالیات بر ارزش افزوده در گمرکات کشور شد.

کد خبر 761462

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha