۱۸ مهر ۱۳۸۷، ۹:۲۵

حجت‌الاسلام ایازی در گفتگو با مهر: آموزش و پرورش چیزی از مسئولیت خانواده در قبال تربیت کودک کم نمی‌کند

حجت‌الاسلام ایازی در گفتگو با مهر: آموزش و پرورش چیزی از مسئولیت خانواده در قبال تربیت کودک کم نمی‌کند

حجت‌الاسلام ایازی گفت: خانواده مهمترین نهاد تأثیرگذار در تربیت دینی و قرآنی کودک بوده و مسئولیت آن را نمی‌توان به نهاد دیگری، حتی آموزش و پرورش واگذار کرد.

حجت الاسلام محمد علی ایازی قرآن پژوه و محقق به مناسبت روز جهانی کودک در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: اولین مسئله در تربیت کودک با استفاده از تعالیم و آموزه های قرآنی توجه به این نکته است که کودک دارای شخصیت است و باید شخصیت او مورد لحاظ قرار گیرد، نکته دوم مسئله کرامت انسانی بوده که در قرآن تأکید شده و شامل کودک هم می شود.

وی افزود: نظام تربیتی این است که به جای تربیت دستوری، از اصل تربیتی غیرمستقیم استفاده شود. تعالیم قرآنی بخشی از تربیت را شامل تعلیمات غیرمستقیم می داند.

این محقق و قرآن پژوه تأکید کرد که در تربیت کودک باید از اصل استدلال و اغنا استفاده شود، یعنی کاری کنیم که کودک با آرامش خاطر و رغبت از آموزه های تربیتی و دینی آگاهی یافته و آنها را بپذیرد. در نهایت اینکه ما از اصل تشویق و تنبیه به معنای هشدار دادن و نشان عواقب کار سود ببریم.

حجت الاسلام ایازی یادآور شد: در مرحله اول خانواده به عنوان مهمترین نهاد تأثیرگذار در اجرای اصول تربیت قرآنی کودک بوده و مسئولیت خانواده را نمی توان به کس دیگری واگذار کرد. متأسفانه برخی خانواده های امروز تصور می کنند با فعالیت آموزش و پرورش مسئولیت آنها تقلیل یافته اما چنین نیست.

وی معتقد است مهمترین نهاد خانواده و آموزشهایی است که باید به خانواده درباره تعلیم و تربیت ارائه شود.

حجت الاسلام محمد علی ایازی با اشاره به اینکه دومین نهاد تأثیرگذار که حتی می توان تأثیرگذاری آن را از سایر نهادها بیشتر دانست رسانه های عمومی هستند، گفت: رسانه با توجه به استفاده از اصل تربیتی غیرمستقیم پیام خود را در قالب برنامه های هنری و برنامه های کودک ارائه می دهند و این امر تأثیر پذیری کودکان را افزایش می دهد. در نهایت دستگاه های آموزشی قرار می گیرند.

وی افزود: در آموزش معارف دینی به کودک باید از اصل ساده به پیچیده استفاده کرد. مطالب ارائه شده دارای درجات باشند، آنها را ساده سازی کرده و ما مصونیت بخشی آن را در نظر بگیریم. در این تربیت می توان از دو رویکرد استفاده کرد یکی اینکه مانع از شنیدن، فهمیدن و اطلاع کودک از مخالفتها شویم و دیگر اینکه به آنها آگاهی داده تا بدانند با چه موضوعاتی مرتبط هستند .

این قرآن پژوه و محقق این فرآیند را به واکسیناسیون تشبیه کرد که به منظور بیمار نشدن بدن از خود میکروب استفاده کرده به بدن تزریق می کنند.

وی گفت: در مورد شبهات دینی نیز باید چنین اتفاقی رخ دهد. کودک باید تا حدی نسبت به تمام مسائل آگاه باشد تا اگر در جامعه قرار گرفت، در واجهه با امور مختلف رفتارها و واکنش مناسب داشته باشد. این امر می تواند راهکاری برای حرکات تهاجمی بوده و می تواند کودک را در مقابل شبهاتی که در جامعه برای آنها پیش می آید مصون نگه دارد.

کد خبر 762223

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha