به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به استان فارس ، دکتر علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی پیش از ظهر امروز در جلسه شورای اداری استان فارس شرکت کرد.
وی با اشاره به گزارشهای مطرح شده دراین جلسه اظهار داشت: توجهی که آقای احمدی نژاد و مدیران وی در سفرهای استانی به استانها داشته اند قابل ستایش است و آثار آن بعضا دیده شده یا در آینده دیده خواهد شد.
لاریجانی ابراز امیدواری کرد این اراده به نحو جدی وجود داشته باشد تا کارها به سامان برسد.
رئیس مجلس تصریح کرد: با گذشت 30 سال از انقلاب ظرفیتهای خوبی برای کشور ایجاد شده که لازم است شناسایی شود و گامهای بعدی با دقت عمل بیشتری برداشته شود.
وی افزود: در این 30 سال توانستیم سیاست انکار استکبار جهانی ومقابله آنها برای برخورد با انقلاب را از بین ببریم. ارزیابی ما این است که ایران از نظر تراز منطقه ای از قدرت خوب و قوی تری برخوردار است که می تواند تهدیدات را از سر راه بردارد و برای رسیدن به این نقطه مجاهدتهای زیادی شده است.
رئیس قوه مقننه افزود: امروز یک مسابقه جدی از نظر اقتصادی در دنیا بوجود آمده به عنوان مثال چینیها با یک استراتژی در حال نفوذ در عرصه های مختلف دنیا هستند افقی را تنظیم کرده و بر اساس آن حرکت می کنند به طوری که صاحبنظران معتقدند چین در آینده ای نزدیک به یک قدرت بزرگ و تاثیرگذار تبدیل خواهد شد.
وی با اشاره به پیشرفت کشورهایی مانند هند، ترکیه و برخی کشورهای عربی خاطرنشان کرد: ما در مسئله اقتصادی وضعیتمان به این شکل است که مجموع نفت و گازی که استخراج می کنیم سالانه حدود 140یا 150 میلیارد دلار به سرمایه کشور اضافه می کند این در حالی است که بسیاری از کشورها این سرمایه را ندارند ولی در عین حال برخی از نابسامانیها را در داخل شاهد هستیم.
لاریجانی افزود: به عنوان مثال تورم موجود غیر قابل پیش بینی نبود و قرار نبود چنین نرم تورمی داشته باشیم. در وضعیت صادرات نیز باید شرایط بهتر از این می بود.
رئیس مجلس با طرح این سئوال که چرا باید وضعیت به اینگونه باشد، گفت: ما از نظر نیروی انسانی، ثبات و امنیت و همچنین اقتدار در منطقه در وضعیت مطلوبی قرار داریم اما در عین حال اشکالاتی داریم که باید رفع شود، اشکالاتی که فقط به این دولت مربوط نیست و در دولتهای گذشته هم این اشکالات وجود داشت.
وی با تاکید بر اینکه باید محاسن و معایب را با هم ببینیم گفت: مسئله مدیریت در زمینه برنامه ریزی اقتصاد به نحو دقیق است. اقتصاد یک علم دست یافتنی است. مهم آن است که چگونه در این عرصه با برنامه ریزی علمی و دقیق پیش برویم. گرایش دولت در توجه به استانها خوب است اما باید در سطح ملی نیز همه ابعاد در نظر گرفته شود.
لاریجانی با اشاره به همکاری خود با دولتهای گذشته و دولت فعلی تصریح کرد: اینکه ما در هر دولت برخی مسائل خوب را به طور یکجا درنظر بگیریم به معنای تحقق اهداف در نظر گرفته شده نیست.
رئیس مجلس گفت: همه می خواهند مولفه های نیکو برای دولت داشته باشند اما این یک اسلوب دارد. ما برای اینکه به چشم انداز برسیم نیازمند یک نقشه راه هستیم. داشتن یک برنامه دقیق در این زمینه به همراه یک اسلوب علمی مهم است، بسیاری از مسائل علمی جنبه عقلانی دارد و باید از آنها استفاده کرد.
وی تصریح کرد: مجموعه توان مدیریت کشور باید به کار گرفته شود تا از دهه چهارم انقلاب به خوبی استفاده کنیم و با برنامه ریزی علمی و دقیق از تصمیمات خرد پرهیز کنیم مجلس طبعا این نگاه را می پسندد.
لاریجانی با اشاره به نگاه کارشناسی مجلس هشتم به مسائل تاکید کرد: نگاه نمایندگان در بررسی طرحها و لوایح سیاسی نیست، امروز اگر می خواهیم دردمندانه به مسائل آینده کشور نگاه کنیم باید بدون دسته بندیها و جریانات سیاسی حرکت کنیم.
رئیس مجلس با تاکید بر اینکه رونق علمی و تولید در کشور نیازمند یک سیاست مدون است به ابلاغ سیاستهای اصل 44 توسط رهبر انقلاب اشاره و خاطرنشان کرد: باید بدانیم این یک راه جدید است پیام این راه جدید این است که کارهای کشور را به مردم واگذار کنیم نه اینکه تصنعی وارد آن شویم. این اراده وجود داشته که دستگاههای دیوانی کشور به درستی واگذاریها را انجام دهند.
وی خطاب به مدیران استان یادآور شد این راه را باید شما اجرا کنید احساس من این است که برخی مدیران از واگذاریها نگرانند اما باید این اصل را بپذیرند اگر می خواهیم جهش پیدا کنیم باید کار را در یک دالان رقابتی به مردم واگذار کرد و نباید شعاری با این مسائل برخورد کرد.
رئیس مجلس با بیان اینکه بستر خصوصی سازی در استان فارس فراهم نشده است، گفت: تولیدگران در استان مشکل زیادی دارند که باید زمینه را برای آنان باز کنیم این به نفع کشور است تا آنان بتوانند در مسیر رقابت توانشان را بالا ببرند.
وی تئوری رقابت را عین تفکر اسلامی خواند و گفت: اگر شما می خواهید عدالت در کشور ایجاد شود باید به رقابت تن دهید. کشوری که رقابت نباشد دور از عدالت است باید اشکالات خود را دریابیم و مانعی برای بخش خصوصی ایجاد نکنیم قوانین و ضوابط باید سهل شود.
لاریجانی بر لزوم تجدید نظر در قواعد و ضوابط موجود و حذف قواعد زائد تاکید کرد.
رئیس مجلس باردیگر بر مسئله کوچک کردن سیستم اداری و دیوانی کشور تاکید کرد و گفت: هم اکنون بیشتر پول نفت خرج سیستم اداری می شود و در شرایطی که ما 56 هزار میلیارد تومان بودجه جاری داریم و در عین حال معلمان و بازنشستگان مشکل دارند و 24 هزار میلیارد بودجه عمرانی داریم به این معنا که کل درآمد کشور مصرف می شود ، علت آن این است که خانواده دولت بزرگ است و این مبلغ به همه آن نمی رسد و مجموعه های زیر نظر دولت به زندگی خود نمی رسند.
وی فربه بودن سیستم اداری کشور را عامل زمینگیر کردن اقتصاد کشور دانست.
لاریجانی افزود: باید بدانیم درد ما کجاست دولت "دولت بزرگ" درد ماست اگر دولت کوچک و چالاک شود باقی معادلات اقتصادی نیز به خوبی شکل می گیرد و دولت به کارهای مهمتر می رسد.
رئیس مجلس همچنین در ادامه سخنان خود با اشاره به گزارشات ارائه شده به وی در خصوص نا امنیها و تجاوز به عنف در این استان خاطرنشان کرد: اگر ما در استفاده از بودجه ها به درستی عمل کنیم جایی برای رسیدگی به اینگونه مشکلات باقی می ماند هر چند که این مسئله ریشه های مختلفی دارد.
وی افزود: در گزارشات ارائه شده در جلسه امروز به کاهش بیمارستان نسبت به جمعیت اشاره شده بود که اگر در این زمینه بستر سازی شود برای احداث بیمارستان خصوصی وضعیت فرق می کند و دولت به جای اینکه بیمارستان را اداره کند صرفا بیمه آن را تامین می کند.
لاریجانی گفت: وضعیت دولت و سیستم دیوانی کشور باید متناسب با شرایط موجود تغییرات ماهوی داشته باشد ما اگر بخواهیم جایگاه خود را متناسب با چشم انداز تنظیم کنیم ، باید همت بلند در صادرات داشته باشیم. این همت بلند روی دوش تولید استوار می شود نه مواد خام. سرمایه گذاری باید تسهیل شود تا تولید به صادرات برسد و ما را از اتکاء به نفت نجات دهد.
رئیس مجلس با تاکید بر اینکه قبول دارم که در بعضی زمینه ها برای رسیدن به چشم انداز گامهای خوبی برداشته شده یادآور شد: اما در زمینه اقتصادی باید شاهد جهش باشیم زیرا رقبا در حال جهش هستند و پیش افتاده اند بسیاری ازمعضلات داخلی ما در پناه مسائل اقتصادی است.
وی گفت: درست است که چالشهایی در سطح بین الملل داریم اما ابزارهایی داریم و مجموعه ای از شرایط وجود دارد که می تواند ما را برای جهش آماده کند و ظرفیت ما را بالا ببرد. مسائل اقتصادی کشور باید در سطح ملی علاج شود تا شرایط را در سطح استانها روانتر کند.
وی از مدیران استان فارس خواست تا از فرصت خدمت استفاده کنند.
لاریجانی با اشاره به بافت قدیمی حرم شاهچراغ گفت: چرا مردم را به اسم وجود بافت قدیمی در اطراف این حرم اذیت می کنیم آیا این درست است؟ باید ترتیبی داد تا هم حال و هوای قدیمی حفظ شود هم مردم در آرامش زندگی کنند. هر کسی که می خواهد آب بخورد نباید از سازمان میراث فرهنگی اجازه بگیرد. شما باید نقشه راه را به شهرداری ارائه دهید و خودتان برنامه ریزی کنید این که دیگر بحث ملی نیست.
وی با تاکید بر اینکه دولت فعلی پرتلاش و حریص برای خدمت به مردم است خاطرنشان کرد: داشتن مجموعه نقشه راه که ما را از این مرحله گذر دهد به ما بسیار کمک می کند.
نظر شما