به گزارش خبرگزاری مهر، حاصل یک تحقیق در قالب رساله دکترای تخصصی دانش آموخته مقطع دکترای رشته مدیریت در دانشگاه تربیت مدرس نشان داد مدیران برخوردار از هوش عاطفی، رهبران موثری هستند که اهداف را با حداکثر بهره وری و با کسب رضایت و تعهد سازمانی کارکنان محقق می سازند.
علم به قدرت و نفوذ عواطف در حیات ذهنی انسان پی برده است و در حال کشف و تبیین جایگاه هیجانات و عواطف در فعالیتها، رفتارها، حرکات و سکنات انسانی است. در حوزه مطالعه هوش سیر مطالعات از هوش منطقی که بر پایه شناخت استوار است به سمت هوش عاطفی حرکت کرده است. از دهه 1990 این مفهوم در ادبیات مدیریت به کار رفته و از مهارتهای جدید مدیریت رفتار انسانی است.
از سویی کسب رهبری به عنوان الگوی رفتاری مستمر مدیران نیز نقش تعیین کننده ای در تعهد سازمانی کارکنان دارد. در این تحقیق نقش سبکهای رهبری ( تحول گرا - تعامل گرا) بر فرایند تاثیرگذاری مولفه های هوش عاطفی مدیران بر تعهد سازمانی کارکنان بررسی شده است.
یافته ها نشان می دهد که سبک رهبری تحول گرا و تعامل گرا مکمل هم بوده و بر رابطه بین هوش عاطفی مدیران بر تعهد سازمانی کارکنان تأثیر گذار هستند و تأثیرگذاری سبک رهبری تحول گرا بیش از سبک رهبری تعامل گرا است.
نظر شما