به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به استان فارس، دکتر لاریجانی پیش از ترک شیراز در فرودگاه این شهر، در نشستی با خبرنگاران گزارشی از این سفر را ارائه کرد.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه وضعیت اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده چه خواهد شد، گفت: این قانون از قوانین خوب کشور است و به لحاظ ماهیتی اشکالی ندارد.
لاریجانی گفت: نگرانی و اضطرابی که بوجود آمده این است که نوع مالیات جدیدی وضع شده است که البته این درست نیست، با این قانون از برخی مالیاتها نیز کاسته می شود، اما قبل از اجرای آن به ساماندهی در وزارت اقتصاد و برخی صنوف و همچنین بازار نیازمندیم .
رئیس مجلس با اشاره به نگرانی بوجود آمده در بخش های صنعتی و بازار در پی اعلام اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده ، تاکید کرد: قصد این بود که سیستم مالیاتی نظام پیدا کند درجلسه ای با دکتر احمدی نژاد صحبت شد ومقرر شد تمهیدات لازم فراهم شود.وی گفت: فعلا منتظر ایجاد زمینه هستیم ، ظرف چند ماه آینده این قانون اجرایی می شود.
لاریجانی این تصمیم که تا فراهم شدن زمینه ها برای اجرای قانون مالیات برارزش افزوده متوقف بماند را کارعاقلانه ای دانست.
رئیس مجلس در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر اینکه چرا مجلس در مورد وضعیت کردان ، وزیر کشور اقدامی نمی کند و یا چرا شخص کردان استعفا نمی دهد، تصریح کرد: اینکه چرا او اقدام نمی کند را نباید از ما سئوال کنید باید از کسانی که مخاطب شما هستند سئوال شود مجلس کار خود را در این باره انجام داد حال کار را باید دیگران انجام دهند.
وی درپاسخ به سئوالی درباره ضرورت پیگرد قانونی کردان به دلیل جعل مدرک گفت: اینکه وزیر کشور مدرک جعل کرده است را قبول ندارم در بررسی هایی که داشتیم معلوم شد وی دکترا ندارد و شخصی واسطه این کار را انجام داده است.
لاریجانی ادامه داد: بحث ما درباره نظارت مدرک دکترا نیست اشکالی که بر وی وارد شد این بودکه چرا ادعایی کردند اما درست نبود این مسئله را آقایانی که با مسئله مواجه هستند باید پیگیری کنند.
رئیس مجلس در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر اینکه با توجه به خشکسالی شدید در استان فارس ، مجلس چه حمایتی از کشاورزان خواهد کرد؟ گفت: بحران خشکسالی یک مسئله عام در کشوراست و اکثر استانها درگیر آن هستند که مسئله سرمازدگی مزید بر علت شد که به همین دلیل مجلس گام بلندی برداشت و مبلغ 4500 میلیارد تومان به این امر اختصاص داد، دولت هم آن را توزیع می کند که باید سرعتش را بیشتر کند، گام مهمی دیگر مجلس برداشت این است که برای سال های آینده هم مسئله آبیاری در بودجه مورد توجه قرار گیرد تا از آب به نحو بهتری استفاده شود.
خبرنگاری خطاب به لاریجانی گفت: شما تاکید کرده اید که مجلس حامی دولت است و برای توسعه و آبادانی کشور در کنار دولت گام هایی بر می دارد، اما برداشتی که از مجلس هشتم و شخص شما در نظر مردم است این است که مجلس هشتم تا حدودی منتقد دولت و دکتر احمدی نژاد است که لاریجانی پاسخ داد: موضوع را باید دقیق تر شناخت، قوای مختلف در کشور مستقل هستند و باید برای یک هدف مهمتر که اعتلای کشور است مشارکت داشته باشند.
وی افزود: در ابتدای مجلس هشتم نیز تاکید داشتم تعامل بین مجلس و دولت یک تعامل سازنده و تاثیر گذار خواهد بود این تعامل در جهت آرمان ها و چشم انداز است و در این زمینه همواره کمک دولت ها هستیم.
رئیس مجلس تاکید کرد: اگر دولت در این جهت گام هایی برداشت حامی او هستیم و اگر گامی برنداشت خود اقدام می کنیم و اگر بدانیم اقدام دولت در مسیر آرمانها و چشم انداز نیست باید آن را اصلاح کنیم.
وی با تاکید بر اینکه باید از اختلافات پرهیز کرد، گفت: فرصت و وقت مردم باید صرف مسائل مهم شود استراتژی مجلس هشتم پرهیز از ورود به این مباحث است و مجلس در جهتی که رهبر انقلاب برای مجلسی ها و مسئولان ترسیم کردند گام بر می دارد. اگر دولت در جهت سند چشم انداز حرکت نکند نباید انتظار داشت مجلس وارد نشود.
لاریجانی در پاسخ به این سئوال که منظور شما از دعواهای حیدری - نعمتی که در سخنانتان بیان کردید آیا اختلاف بین مجلس و دولت است یا گروه های دیگر سیاسی گفت: ما اختلافی به آن معنا که زمینه مبنایی داشته باشد نداریم ممکن است ما در برخی پیشنهادات با دولت نظر مخالف داشته باشیم به عنوان مثال دولت لایحه 15 هزار میلیارد تومان برای پرداخت بدهی بانک ها را به مجلس ارائه کرد و ما مخالفت کردیم چون معتقد بودیم که تورم زا است.
وی گفت: این اختلاف نظر کارشناسی است که از آن استقبال می کنیم و این اختلاف نظرها را مفید به حال کشور می دانیم.
رئیس مجلس گفت: مسائلی که بین مجلس و دیگر قوا وجود داشته باشد و بوی سیاسی کاری داشته باشد را مفید نمی دانیم ، در مجلس هشتم گروههای مختلفی حضور دارند وجنس نظراتشان بیشترجنبه کارشناسی دارد که ازاین فکرها استفاده می کنیم منظور من از دعوای حیدری - نعمتی این بود.
لاریجانی درپاسخ به این سئوال که مجلس برای نظارت در تحقق اصل 44 چه اقداماتی می کند یادآور شد: هم اکنون 2-3 کمیسیون درگیر این مسئله هستند.وی گفت: اجرای سیاست های اصل 44 باید به یک فرهنگ تبدیل شود، مدیران علاقه مند هستند اموال را نگه دارند بنابراین به سراغ توزیع دقیق آن بین مردم نمی روند البته اقدام دولت ونظارت مجلس به این امر کمک می کند.
رئیس مجلس گفت: مدیران باید به سهم درستی در این زمینه برسند مبنی بر اینکه یک راه جدید بوجود آمده که در آن باید حرکت کنند نه اینکه اموال از دست یک مدیر به دست مدیر دیگری برسد.
لاریجانی در پاسخ به این سئوال که آیا این سفرهای ریاست مجلس ادامه خواهد یافت، گفت: تعداد زیادی از نمایندگان این موضوع را مطرح کردند و خواستار سفر رئیس مجلس به حوزه های انتخابیه مختلف هستند تا مسائل از نزدیک دیده شود و برای کمک به مدیران اجرایی گام هایی برداشته شود اگر مجالی باشد سفر انجام خواهد شد.
وی در ادامه گفتگو با خبرنگاران که در هواپیما ادامه پیدا کرد، در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر که آیا اشکال شورای نگهبان به طرح افزایش ظرفیت دانشگاهها همان مسئله بارمالی است، تصریح کرد: بله مسئله همان است اما چیز مهمی نیست یکشنبه (فردا) حل خواهد شد.
لاریجانی درباره حضور خود درجلسه روز چهارشنبه شورای نگهبان که به بررسی این طرح اختصاص داشت، توضیح داد : روز چهارشنبه با شورا تماس گرفتم و سپس در جلسه مربوط به بررسی طرح دو فوریتی افزایش ظرفیت برخی دانشگاههای کشور که در آن وزیر علوم و رئیس سازمان سنجش کشور نیز حضور داشتند، شرکت کردم .
نظر شما