دکتر محمد حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر در مشهد افزود: افزایش قیمت علوفه در کشور باعث شده که دامدارها دامهای خود را به علت نداشتن صرفه اقتصادی نگه ندارند و به فکر فروش دامهای خود هستند.
وی همچنین با اشاره به اینکه هم اکنون نقدینگی مهمترین مشکل صنایع غذایی کشور محسوب می شود، اظهار داشت: این مشکل موجب رکود در بازار صنایع غذایی می شود و دست مدیران برای ایجاد نوآوری در این حوزه بسته است.
وی با بیان اینکه از ابتدای سال جاری دولت از اختصاص وام تسهیلات به صنعتگران خودداری کرده است، گفت: این امر باعث شده دست اندرکاران صنایع غذایی با مشکلات بسیار زیادی مواجه شوند.
دکتر حسینی افزود: اگر دولت سیاستهای خود را در بخش صنایع غذایی تغییر و مشکلات موجود این بخش را برطرف کند، صنایع غذایی نیاز به یارانه دولتی ندارد.
جلوگیری از تورم احتمالی ناشی از مالیات بر ارزش افزوده نیازمند تدبیر است
بحث شکل گیری مالیات بر ارزش افزوده در کشور باعث تاثیرگذاری صنایع غذایی می شود که باید فکری جهت جلوگیری از تورم و ضررهای احتمالی شود.
حسینی با انتقاد از شرایط موجود اظهار داشت: متاسفانه صنایع غذایی نیز مانند سایر صنایع با مشکلات زیادی به ویژه در زمینه حمل ونقل و تعزیرات مواجه است به طوریکه کالاهایی که جزو لیست قیمت گذاری نیست به این لیست افزوده شده است.
وی همچنین در خصوص وضعیت بازارهای داخلی گفت: در حال حاضر تولید کالاهای صنایع غذایی مازاد بر نیاز جامعه است و این در شرایطی است که کارخانجات فقط از 30 تا 50 درصد ظرفیت خود برای تولید استفاده می کنند.
رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع غذایی افغانستان، عراق آفریقا، کشورهای شمالی، جنوب و آسیای میانه را از مهمترین بازارهای هدف محصولات ایرانی دانست.
نظر شما