به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بخش مطبوعاتی دفتر ایران در سازمان ملل، "اسحاق آل حبیب" معاون نمایندگی دائم ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک طی سخنانی در کمیته اول مجمع عمومی این سازمان سیاستهای اصولی جمهوری اسلامی ایران در حوزه خلع سلاح و امنیت بین المللی و همچنین استفاده صلح آمیز از فناوری هسته ای را تشریح کرد و گفت: طیفی از چالش های پیچیده و جدی از جمله تداوم وجود هزاران سلاح هسته ای به همراه نادیده گرفتن تعهدات خلع سلاح هسته ای، گرایش به سمت استیلای جهانی از طرق نظامی، توسعه طلبی مبتنی بر دکترین حمله پیش دستانه، سوء استفاده از سازمانهای بین المللی و تروریسم، منجر به تضعیف صلح، ثبات و امنیت بین المللی شده است.
وی افزود این شرایط که در نتیجه بروز چشم انداز یک مسابقه تسلیحاتی تشدید شده، به تعمیق بی اعتمادی و احساس ناامنی میان دولت ها و خدشه به اعتبار و کارآیی سازوکارهای چند جانبه منجر گردیده است و برای پایان دادن به این فصل از تاریخ، به انجام یک تغییر اساسی و واقعی نیاز است تا بتوان مرحله ای تازه در صحنه بین المللی را بر مبنای اصل امنیت برای همه، حق توسعه، درک واقعیات و پویائی های دنیای امروز و همکاری و چند جانبه گرایی حقیقی پی ریزی نمود تا در نتیجه آنها امنیت دست جمعی تامین گردد.
وی اظهار داشت همه ملتهای صلح طلب امیدوارند تحولات آتی بعنوان موتور محرک در راستای نیل به چنین گشایشی در صحنه بین المللی کمک نمایند.
به گفته وی، ایران بعنوان تنها قربانی سلاحهای شیمیایی در دوره معاصر، از انگیزه و اراده ای قوی برای پیگیری و تحقق هدف عالیه "جهان عاری از سلاحهای کشتار جمعی" برخوردار است و در عمل نیز این عزم خود را با عضویت در اسناد عمده حقوقی بین المللی ناظر بر منع سلاح های کشتار جمعی اثبات کرده است. آل حبیب افزود: ایران به همراه ملت های صلح طلب جهان از هیچ تلاشی برای تحقق جهان عاری از تسلیحات کشتار جمعی دریغ نخواهد نمود.
معاون نمایندگی دائم کشورمان با اشاره به اینکه فقدان پیشرفت در جهت خلع سلاح هسته ای مایوس کننده می باشد و این احساس یاس با توجه به تولید نسل های جدید تسلیحات هسته ای و دکترین های غیرمنطقی برای استفاده از این سلاح ها بمنظور ایجاد وحشت در ملتها، دو چندان شده است، افزود: کسانی که مزورانه دیگران را به پایبندی به تعهدات موعظه می کنند خود مرتکب یک سلسله ناپایبندی جدی نسبت به توافقات و تعهداتشان تحت معاهده عدم اشاعه سلاحهای هسته ای شده اند و چنین وضعیتی به این نگرانی عمومی دامن زده است که کشورهای دارای سلاحهای هسته ای فاقد اراده واقعی برای اجرای تعهدات خلع سلاح هسته ای خود طبق NPT می باشند و چنانچه این بحران بی اعتمادی مرتفع نشود عواقب گسترده ای در سطح بین المللی در پی خواهد داشت.
آل حبیب در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از سیاستهای دوگانه تسلیحاتی آمریکا گفت: گرچه واشنگتن ادعای رهبری در مبارزه با سلاحهای کشتار جمعی را دارد اما خود بر نقش تسلیحات هسته ای بعنوان ابزاری موثر در تامین اهداف امنیتی و سیاست خارجی اش تاکید می ورزد و کشورهای غیر هسته ای که عضو معاهده عدم اشاعه نیز می باشند را تهدید به استفاده از سلاحهای هسته ای می کند.
وی در مورد طرح سپر موشکی آمریکا گفت: آمریکا با ساخت سپر موشکی در اروپای شرقی بر مبنای تهدیدات تخیلی و ساختگی، در واقع محیط امنیت بین المللی را بی ثبات نموده است تا به هدف غیرممکن "امنیت مطلق" دست یابد.
وی افزود: تعهد برخی دولتهای دارنده سلاح هسته ای به خلع سلاح هسته ای باید از لفاظی فراتر رود و بجای بازی با آمار و ارقام برای مخفی کردن جاه طلبیهای خود، سیاست مخالفت با خلع سلاح هسته ای را کنار بگذارند و بطور واقعی به تعهدات خود عمل نمایند.
معاون نمایندگی دائم ایران در ادامه گفت: رژیم صهیونیستی با نپیوستن به معاهده عدم اشاعه و داشتن یک برنامه مخفی تسلیحات هسته ای، تنها مانع در مسیر ایجاد خاورمیانه عاری از تسلیحات هسته ای محسوب می شود و جامعه بین المللی بویژه کشورهای منطقه باید در مقابله با تهدیدات ناشی از تسلیحات هسته ای این رژیم توسعه طلب متحد عمل نمایند.
وی همچنین با اشاره به اینکه تلاشهای تبعیض آمیز کنونی برای محدود ساختن حق استفاده از فناوری هسته ای، چالشی عمده برای تمام کشورهای در حال توسعه و عضو معاهده عدم اشاعه ایجاد کرده، هشدار داد تشدید این شرایط تبعیض آمیز مسلما یکی از پایه های بنیادین معاهده ان پی تی را سست خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه طی چند سال اخیر برنامه هسته ای صلح آمیز جمهوری اسلامی ایران هدف چنین تلاشهائی بوده است که با فشار و تهدید نیز همراه بوده اند، اضافه کرد: ایران در عین رعایت تعهدات قانونی اش، مصمم به اعمال حق لاینفک خود در استفاده صلح آمیز از فناوری هسته ای از جمله چرخه سوخت می باشد و این سیاست ایران مبتنی بر برنامه ریزی بلند مدت برای تامین نیازمندیهای کشور در بخش انرژی می باشد.
آل حبیب در رابطه با تحولات اخیر پیرامون موضوع هسته ای گفت: ایران با ارائه پیشنهادات مختلف از جمله "بسته پیشنهادی برای مذاکرات سازنده" به گروه 1+5 ،در ماه می 2008، عزم راسخ خود را برای مذاکرات بدون پیش شرط در جهت یافتن راه حلی برای مشکلات ناشی از رویکرد ناعادلانه و تبعیض آمیز برخی قدرتها نشان داد ولی گروه 1+5 هنوز به این پیشنهاد پاسخ نداده است.
وی افزود بجای ادامه سیاست بی نتیجه اعمال فشار بر ایران، باید راه حلی که بر نگرانی های واقعی و تکالیف مشترک استوار باشد، بعنوان تنها گزینه عملی و پذیرفتنی پی گیری شود.
نظر شما