۲۴ مهر ۱۳۸۷، ۱۳:۴۳

عدم استقبال از مشاوره ژنتیک موجب افزایش معلولیت در جامعه می شود

بیرجند - خبرگزاری مهر: مدیر کل دفتر پیشگیری از معلولیت های کشور گفت: به دلیل مشکلات اقتصادی و بالا بودن هزینه مشاوره و آزمایش ژنتیک استقبال مردم از مشاوره ژنتیک کم بوده که این امر خود موجب افزایش معلولیت در جامعه می شود.

به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، زهرا نوع پرست پیش از ظهر امروز در اولین سمینار اهمیت مشاوره ژنتیک در طب بالینی در بیرجند تعداد مراکز مشاوره ژنتیک در کشور را 128 مرکز برشمرد و افزود: از این تعداد 51 درصد مراکز دولتی و 49 درصد خصوصی هستند.

وی بر آماربالای معلولان ناشی از بیماریهای ژنتیکی در کشور تاکید کرد و یادآور شد: این امر به دلیل آمار بالای ازدواج های فامیلی و عدم آگاهی جامع در خصوص اهمیت مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج است که در خصوص اطلاع رسانی جامع به مردم باید بیش از پیش تلاش کرد.

مدیر کل دفتر پیشگیری از معلولیت های کشور با بیان اینکه بسیاری از معلولیت ها در جامعه قابل پیشگیری می باشد، تصریح در حال حاضر نیمی از علل نابینایی در جامعه مربوط به عوامل ژنتیکی و 80 درصد آن قابل پیشگیری است.

وی ازدواج فامیلی در ایران را یکی از فاکتورهای مهم در افزایش معلولیت دانست و اظهار داشت: در حال حاضر 63 درصد از مراجعین به مراکز مشاوره ژنتیک مربوط به ازدواج های فامیلی می باشد که این امر باید به گونه ای کنترل شده و معلولیت در جامعه به حداقل برسد.

نوع پرست بالا رفتن سنین ازدواج، تمایل به ازدواج های فامیلی و وضعیت اقتصادی را از جمله موارد موثر در افزایش معلولیت در جامعه برشمرد و خاطر نشان کرد: در خصوص والدینی که فرزندان معلول دارند، سازمان بهزیستی کشور به جهت پیشگیری از تولد فرزندان معلول بعدی کل هزینه آزمایش ها را پرداخت می کند.

مدیر کل دفتر پیشگیری از معلولیت های کشور با اشاره به اینکه معلولیت‌های ذهنی که دو درصد از 10 درصد معلولیت‌ های رایج در جهان را تشکیل می‌دهد ، گفت: این معلولیت جزو معلولیت‌ های شایع در ایران است.

قائم مقام رئیس سمینار اهمیت مشاوره ژنتیک در طب بالینی نیز در این همایش نهادینه شدن فرهنگ مشاوره ژنتیک در خراسان جنوبی را که بیشترین ازدواج های فامیلی را به خود اختصاص داده ضروری دانست .

سعید کلباسی همچنین ازراه اندازی کارشناسی ارشد رشته ژنتیک در خراسان جنوبی خبر دادو افزود: تنها علت به تاخیر افتادن این امر کمبود نیروی متخصص در این استان می باشد که مجوز استخدام آن صادر و در دست پیگیری می باشد.

معاون آموزش و تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به اینکه هم اکنون دو مرکز مشاوره ژنتیک در مرکز خراسان جنوبی فعال است، خاطر نشان کرد: مراجعه مردم به این مراکز به دلیل عدم آگاهی از ضرورت اهمیت مشاوره ژنتیک بسیار کم است.

کد خبر 765758

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha