به گزارش خبر نگار مهر در مشهد، هجدهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی در قطعنامه پایانی این کنگره شرکت کنندگان در همایش بر ایجاد هر چه سریعتر سازمان غذا به منظور ایجاد همسویی و سیاستهای واحد در زمینهی غذا در کشور تاکید کردند.
در بخش دیگری از این قطعنامه با اشاره به اهمیت و نقش مسئولان به بقاء این صنعت، فراهم کردن زمینه های استفاده از تسهیلات ویژه بانکی مورد تاکید قرار گرفت.
همچنین امضا کنندگان قطعنامه با تأکید بر اولویت دار بودن تحقیق و پژوهشهای کاربردی با محوریت فناوریهای نوین در صنایع غذایی خواستار تقویت و استمرار سیاستهای معاونت تحقیقات و فناوری ریاست جمهوری در حمایتهای مالی از پژوهشهای حوزهی صنعت غذا، ثبت مالکیت فکری و معنوی یافتههای پژوهشگران، برقراری ارتباط مؤثر با مراکز دانشگاهی و پژوهشی خارج از کشوراست .
یکسانسازی معادل فارسی واژههای بیگانه رایج در صنایع غذایی، ایجاد کرسی متقابل در صنعت، دانشگاهها و مراکز پژوهشی گردیدند.
در ادامه این قطعنامه تأکید بر آسیبشناسی و بهینهسازی صنایع موجود، توجه به رویکرد صنایع غذایی کشور و ارگانهای دولتی، تقویت و توسعهی آموزش و تحقیقات در خصوص فرآوری و صادرات غذاهای حلال، برگزاری دورههای بازآموزی برای کارشناسان، مسئولان فنی و کنترل کیفیت صنایع، بر توسعهی پژوهشکدهها و مراکز رشد با رویکرد تخصصی در صنایع غذایی، اصلاح ساختار تشکیلاتی و تخصصی واحدهای تحقیق و توسعه تاکید شد.
در پایان هجدهمین کنگره ملی علوم وصنایع غذایی به منظور ارتقای سطح علمی کنگره پیشنهاد شد”کنگرهی صنایع غذایی، هر دوسال یکبار با محوریت دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی و همکاری سایر ارگانهای ذیربط و صنعت برگزار شود.
نظر شما