جعفر فهیمی در گفتگو با خبرنگار مهر در زنجان، افزود: سرانه مصرف سالانه آب هر فرد در استان چهار محال و بختیاری، کهکیلویه و بویر احمد و لرستان طبق آمار به ترتیب 9 هزار 281 مترمکعب، هشت هزار و 445 مترمکعب، این در حالیست که سه استان یزد، تهران و قم به ترتیب با 855 مترمکعب، 210 مترمکعب و 199 مترمکعب در سال پایین ترین سرانه آب را دارند که در ردیفهای 26، 27 و 28 جدول سرانه آب قرار گرفته اند و زنجان با سرانه یک هزار 990 مترمکعب در میانه راه قرار دارد.
بنا به گفته فهیمی سهم زراعت آبی زنجان در کشور به نسبت بعضی استانها پایین است و زنجان نتوانسته آب تولیدی خود را به خوبی استحصال کند و از آن به نحوی صحیح استفاده کند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان با اشاره به این موضوع افزود: این مسئله خود بیانگر میدانهای کاری وسیع در صنعت آب استان است زیرا اراضی کشاورزی استان 750 هزار هکتار، معادل 4/26 درصد اراضی کشاورزی کشور است و اراضی آبی استان 155 هزار هکتار معادل 2/25 درصد اراضی آبی کشور است.
فهیمی در خصوص بیلان آب سطحی استان عنوان کرد: آب ورودی به استان زنجان 2/1 میلیارد مترمکعب و آب تولیدی استان 2/9 میلیارد مترمکعب است.
وی گفت: مصرف آب سطحی استان زنجان در حال حاضر 1/4 میلیارد مترمکعب است که از این میزان تنها 85 میلیون متر مکعب را آب استحصال شده از سدها تشکیل می دهد و اغلب این آب از سد تهم تامین می شود.
فهیمی به بیان بیلان آب زیرزمینی پرداخت و گفت: تخلیه آب زیرزمینی در استان زنجان 1/2 میلیارد مترمکعب و کل تغذیه سالانه آن 1/17 میلیارد مترمکعب است.
نظر شما