به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه اوهایو با ارائه مواد جدیدی در ساخت سلولهای خورشیدی دو مشکل اساسی در استفاده از انرژی خورشیدی را پشت سر گذاشتند.
این مواد به گونه ای طراحی شده اند که قادر به جذب تمامی نور موجود در خورشید بوده و الکترونهای جریان الکتریکی را به گونه ای تولید می کند که ذخیره کردن آن آسان تر خواهد بود.
این محققان با ترکیب پلاستیکهای رسانای جریان الکتریسیته و فلز حاوی مولیبدیوم و تیتانیوم موفق به ساخت این مواد شدند. به گفته آنها در حال حاضر مواد ترکیبی دیگری نیز برای ساخت سلولها وجود دارد اما مواد جدیدی که به دست آنها تولید شده است از میزان جذب بسیار بالاتری برخوردار است.
نور خورشید دارای طیفهای مختلفی از رنگهاست که هر یک دارای فرکانس و انرژی متفاوتی هستند. مواد سازنده سلولهای خورشیدی رایج تنها قادر به جذب میزان پایینی از این فرکانسها هستند، این به آن معنی است که جذب تولید و ذخیره انرژی این مواد در سطح پایینی قرار دارد.
این در حالی است که تولید کنندگان ترکیب جدید معتقدند این مواد، قادرند با قرار گرفتن در مقابل نور خورشید در زمانی محدود تمامی انرژی ساتع شده از آن را جذب کند.
با این حال این مواد نیز شیوه تولید جریان الکتریسیته ای مشابه با مانند سلولهای رایج را داشته و با انرژی دادن به اتمهای مواد تشکیل دهنده تعدادی از الکترون های اتمها را فعال می کنند. سپس الکترونها به عنوان جریان الکتریکی در سلول جریان می یابد و این همان قسمتی است که اکثر سلولهای خورشیدی در انجام آن با مشکل مواجه می شوند.
به این معنی که مدت آزادی الکترونها از اتمها دوره بسیار کوتاهی است که یک ثانیه طول خواهد کشید و الکترونها قبل از بازگشت به مکان اولیه خود باید به سرعت ذخیره شوند که این نیاز به سرعت بالا، عملکرد بسیاری از سلولها را کاهش داده است.
بر اساس گزارش زی نیوز، مواد جدید این قابلیت را دارند که الکترونها را در زمان بیشتری آزاد نگه دارند تا زمان ذخیره آنها توسط سلول افزایش یابد.
نظر شما