اسفندیار اختیاری کسنویه در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری مصوبه مجلس شورای اسلامی را دارد و در شرح وظایف آن تشکیل جلسات با حضور رئیس جمهور به تصویب رسیده است این شورا دبیرخانه دارد و یکی از وظایف آن هماهنگی پژوهش در کشور است.
وی ساختار در نظر گرفته شده برای شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری را منسجم و منظم دانست و گفت: کاری که مجمع تشخیص مصلحت درباره تشکیل مجدد شوراها انجام داد، کار درستی بود از این رو وزارت علوم نیز هر چه سریعتر باید نسبت به تشکیل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری اقدام کند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: عملا از سال گذشته با انحلال شورای عتف، بسیاری از فعالیتهای مربوط به پژوهش با کندی پیش رفته و به عنوان مثال در سال جاری مقداری که تاکنون برای پژوهش در کل کشور هزینه شده نسبت به سال گذشته در همین زمان کاهش داشته است.
وی اظهار داشت: یکی از وظایف شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری هدفمند کردن دستگاهها برای هزینه کردن بودجه های پژوهشی است.
اختیاری با اشاره به برخی فعالیتهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تداخل آن با وظایف شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری گفت: وظایف معاون علمی نباید با اموری که به شورای عتف مربوط می شود، تداخل داشته باشد و باید دارای شرح وظایف مشخصی باشد.
وی افزود: در زمانی که شورای عتف فعال نبود، معاونت علمی می توانست به وظایف آن رسیدگی کند اما اکنون که شورای عتف تشکیل می شود معاونت علمی باید به سایر امور بپردازد.
رئیس کمیته تحقیقات مجلس با بیان اینکه وظایف محول شده به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به درستی شفاف نیست و کمیته تحقیقات مجلس در این زمینه به طور کامل توجیه نشده است به مهر گفت: با توجه به وقفه ای که در کار شوراها به وجود آمد و وظایف آن را معاونت علمی بر عهده گرفت هم اکنون باید با تشکیل شورای عالی عتف، وظایف معاونت علمی نیز شفاف سازی شود.
وی اضافه کرد: تشکیل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری نیز با توجه به مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام، قانونی است و باید اجرایی شود و مجلس نیز به نوبه خود فعال شدن مجدد شوراها را در دستور کار دارد.
نظر شما