پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۱ آبان ۱۳۸۷، ۹:۴۰

توسعه صنعت ماهیان زینتی در شمال نیازمند برنامه جامع است

توسعه صنعت ماهیان زینتی در شمال نیازمند برنامه جامع است

گرگان - خبرگزاری مهر: استان گلستان با تولید سالانه دو میلیون قطعه بچه ماهی زینتی به بزرگترین مرکز تولید و پرورش ماهیان زینتی در شمال کشور تبدیل شده است اما توصعه این صنعت نیازمند برنامه جامع است.

به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، این در حالیست که تولید و پرورش ماهیان زینتی از جمله صنایع نوپا و پراشتغالی است که برای توسعه آن باید برنامه ریزی و حمایت همه جانبه ای صورت گیرد.

صنعت پرورش ماهی زینتی از سال 1346 در ایران شروع شده و پس از یک دوره رکودی از سال 1360 تا 1370 رشد این صنعت دوباره شروع شد و اکنون مورد استقبال عموم جامعه قرار گرفته است.

به اعتقاد کارشناسان شیلات استان گلستان، با توجه به شرایط آب و هوایی مناسب و شمار زیاد علاقمندان برای فعالیت در این عرصه، گسترش این صنعت در استان نیازمند برنامه ریزی و توجه مناسب است.

به باور این کارشناسان، سرمایه کم، بازدهی فراوان، اشتعالزایی و توسعه صنایع وابسته از جمله مزیتهای توسعه صنعت پرورش تولید ماهیان زینتی در استان است که باید به آن توجه بیشتری شود.

مدیرکل شیلات گلستان در این زمینه گفت: تولید و پرورش ماهیان زینتی در گلستان زمینه جدیدی را برای اشتغال فارغ التحصیلان رشته های شیلات وعلاقه مندان به این صنعت فراهم آورده است.

حسن رستمی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: صنعت تولید و پرورش ماهیان زینتی در گلستان با دارا بودن دو مرکز بزرگ پرورش ماهیان زینتی و با تولید دو میلیون قطعه از این نوع ماهیان به حمایت و توجه بیشتری نیاز دارد.

وی اظهار داشت: با توجه به حمایت های صورت گرفته از پرورش دهندگان و تولیدکنندگان، این صنعت در استان رو به گسترش و پیشرفت چشمگیری داشته است.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم با تلاش تولید کنندگان و حمایتهای مالی و علمی مجموعه شیلات گلستان شاهد تبدیل شدن استان گلستان به بزرگترین مرکز تولید ماهیان زینتی در شمال کشور باشیم.

به گفته رستمی، یکی از مهمترین سیاستها و اهدافی که ما در شیلات گلستان به دنبال آن هستیم استفاده از تمامی ظرفیت های بالقوه ای است که در این استان به وفور یافت می شود و حمایت از صنعت پرورش ماهیان زینتی با توجه به گستردگی استقبال از آن و شرایط آب و هوایی منطقه یکی از اهدافی است که ما برای رسیدن به آن تلاش می کنیم.

مدیرکل شیلات گلستان بیان داشت: در این مسیر از دانش به روز متخصصان و فارغ التحصیلان مرتبط با این امر استفاده بهینه کرده ایم تا به این درجه رسیده ایم که می توانیم بر اساس میزان آمار و عملکرد اعلام کنیم رتبه اول در تولید و پرورش ماهیان زینتی در کشور را به دست آورده ایم.

وی با اشاره به افزایش اقبال مردم به داشتن آکواریوم و ماهی زینتی افزود: پرورش ماهی زینتی در شهرها احتیاج به سرمایه و زمین اندک دارد.

 وی با اشاره به هزینه پایین احداث یک سایت پرورش ماهیان زینتی گفت: برای احداث و راه اندازی یک سایت پرورش ماهیان زینتی با مساحت 200 تا 300 مترمربع زمین نیاز به حدود 40 تا 50 میلیون ریال سرمایه است و به راحتی توسط فارغ التحصیلان رشته های شیلات و افراد علاقه مند به این رشته قابل راه‌اندازی است.

رستمی، درباره استقبال فارغ التحصیلان رشته های شیلات نسبت به این حرفه گفت: طی دو سال اخیر بسیاری از فارغ التحصیلان علاقمند در رشته های شیلات به عرصه تکثیر و پرورش آبزیان و ماهیان زینتی وارد شدند.

وی بیان داشت: اگر کمکهای مالی بانک ها و موسسات دولتی تسهیل و شاغلان این حرفه از نظر مالی تامین شوند، اشتغال زایی گسترده ای را در سطح کشور به دنبال دارد به طوری که درهر کارگاه کوچک پرورش ماهی زینتی حداقل دو نفر به صورت مستقیم و تا 15 نفربه صورت غیرمستقیم در بخش هایی همچون حمل و نقل، تامین غذای ماهی، ساخت لوازم و فروش آکواریوم مشغول به کار خواهند شد.

مدیرکل شیلات گلستان اضافه کرد: ضرورت وجود آکواریوم در خانواده ها به لحاظ تاثیرگذاری در محیط زیست و شاداب سازی خانواده ها احساس می شود ولی متاسفانه بخش آکواریوم در خانه ها و محیط های اداری کشورمان مهجور مانده است.

این مسئول گفت: امروزه ماهیان زینتی به دلیل زیبایی و تنوع بسیاری که دارند در اغلب کشورهای جهان مورد استقبال قرار گرفته اند و محیط زنده و زیبا و پر تحرک آکواریوم ها سبب شده که انسان ها به داشتن یک آکواریوم هرچند کوچک در خانه یا محل کار خود علاقه نشان دهند.

 وی گفت: بر اساس آمار فائو حدود 150 کشور در جهان به پرورش ماهیان زینتی مشغول هستند و رقم زیادی را در تجارت جهانی در زمینه صادرات و واردات ماهیان زینتی و صنایع جانبی آن به خود اختصاص داده اند که سرآمد این کشورهای تولید و صادرکننده، کشورهای نظیر سنگاپور، مالزی و تایلند هستند.

مدیرکل شیلات گلستان یادآورشد: شیلات گلستان آمادگی خود را در خصوص ارائه تسهیلات به دارندگان پروانه فعالیت پرورش ماهیان زینتی از محل تسهیلات بنگاه های زودبازده اقتصادی اعلام می دارد و متقاضیان می توانند برای استفاده از این تسهیلات به اداره کل شیلات استان مراجعه کنند.  
 
134 مزرعه، 75 آب بندان و منابع آبی، 22 مزرعه سردآبی با مساحت بیش از شش هزار هکتار در گلستان فعالیت دارد.

میزان تولید سالانه آبزیان در گلستان حدود 15 هزار تن است.

کد خبر 768431

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha