به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، سید صولت مرتضوی بعد از ظهر امروز در گردهمایی مدیران منابع طبیعی کشور در بیرجند، با اشاره به اینکه نگاه قانون گذار و مدیران ارشد اجرایی در سند چشم انداز و قانون برنامه پنجم توسعه به منابع طبیعی منحصر به فرد است، اظهار داشت: متاسفانه قوانین مربوط منابع طبیعی در کشور به طور عمده جنبه توصیفی دارد و کمیت پذیر نیست.
وی افزود: مدیران ارشد اجرایی باید نیازمندیهای مناطق مختلف کشور را بشکافند و طرحی با توجه به اقلیمهای خاص جامعه طراحی کنند.
این مسئول متذکر شد: تعریف جامعی از منابع طبیعی وجود ندارد و نگاه به منابع طبیعی باید عادلانه و عالمانه باشد.
استاندار خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: اکثر مدیران از پایین بودن اعتبارات پژوهشی گلایه دارند و متاسفانه در حال حاضر پژوهشهای کاربردی در جامعه کمتر ارئه می شود.
مرتضوی با بیان اینکه در خراسان جنوبی نگاه به منابع طبیعی جنبه امنیتی نیز دارد، یادآور شد: تخریب منابع طبیعی باعث کاهش نزولات جوی، تبخیر آب و عدم جذب منابع زیر زمینی می شود که این امر سبب تخلیه روستاها خواهد شد.
وی با بیان اینکه حفظ مردم در مناطق مرزی و کمتر توسعه یافته یک ضرورت است، یادآورشد: حفظ مردم این مناطق به تبع حفظ منابع طبیعی را می طلبد.
استاندار خراسان جنوبی به وجود یک میلیون و 200 هکتار عرصه بیابانی در این استان اشاره کرد و ادامه داد: باید به مقوله بیابان زدایی در خراسان جنوبی توجه ویژه شود.
مرتضوی بیان داشت: کانونهای بحران در این استان باید جدی گرفته شوند و کوتاهی در این امر باعث تخلیه بسیاری از مناطق روستایی استان می شود.
نظر شما