۵ آبان ۱۳۸۷، ۱۴:۲۸

زاهدی وفا:

طرح تحول اقتصادی کشور باید به صورت یک گفتمان ملی درآید

طرح تحول اقتصادی کشور باید به صورت یک گفتمان ملی درآید

بیرجند - خبرگزاری مهر: معاون امور اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر اینکه طرح تحول به یک گفتمان ملی در تمام اقشار جامعه تبدیل شود، گفت: برای موفقیت هر طرحی به حمایت مردم نیاز است و از پتانسیل مردمی باید در عرصه های اقتصادی نیز استفاده کرد.

به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، محمد هادی زاهدی وفا ظهر امروز در جمع مدیران دستگاه های اجرایی خراسان جنوبی با تاکید بر لزوم جلب همکاری آحاد مردم برای اجرای طرح با بیشترین ثمرات و کمترین تبعات، افزود: عزم جدی در تمام سطوح مدیریتی کشور و آحاد ملت برای تحقق طرح تحول اقتصادی اولین الزام است که این عزم لازمه شناخت و گفتمان غالب در آحاد جامعه است.

وی سنگ بنای طرح تحول اقتصادی را در سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی معرفی کرد و اظهار داشت: مبنای نظری طرح، رشد تولید، افزایش قدرت رقابت، افزایش سرمایه گذاری، توزیع عادلانه منابع و کاهش هزینه های تولید است.

وی یارانه، مالیات، گمرک، بانک، بهره وری، ارزش گذاری پول ملی و توزیع کالاها و خدمات را هفت محور کلیدی طرح تحول اقتصادی عنوان کرد و افزود: این هفت محور به دلیل اهمیت و وزن آنها در اقتصاد ایران انتخاب شده اند.

زاهدی وفا درباره کاربرد عدالت اقتصادی و حضور آن در طرح تحول گفت: عدالت در توزیع وامکانات اولیه است، به این معنی که تمامی اقشار از فرصت ‌های برابر برای دسترسی به امکانات، صنایع بانکی، امتیازات و مجوزهای بانکی برخوردار باشند.

معاون امور اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینکه هر فرد متناسب با تلاش خویش باید از عدالت بهره‌ مند شود، افزود: اگر در فرایند تولید و توسعه بعضی از اقشار نتوانند از ثمره کار خود برخوردار شوند، محرومان در آن جامعه در یک نظام بازتوزیع عادلانه باید پوشش داده شوند.

وی در زمینه میزان موفقیت انقلاب اسلامی در سه دهه گذشته در تامین سه رویکرد عدالت اقتصادی، خاطرنشان کرد: شاخص‌هایی که عدالت را در اقتصاد می‌ سنجند، تصویر قابل قبولی در جامعه ما ارائه نمی‌ کنند، به عنوان مثال 30 درصد از منابع کشور به صورت یارانه پرداخت می ‌شود که بیانگر عدم کارایی لازم نظام توزیع است.

زاهدی وفا خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم به دنبال حل پدیده‌های اقتصادی مانند تورم و بیکاری باشیم، باید به دنبال اصلاح نهادهای اقتصادی در آن هفت محور ذکر شده باشیم، زیرا بدون اصلاح نظام بانکی به صورت خاص در حوزه نظارتی، حوزه تقویت بانکداری الکترونیک و حوزه تقویت کار‌آمد‌سازی نظام بانکی توان حل این پدیده‌ها وجود ندارد.

معاون امور اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی هدف اصلی این طرح را ارتقا کارایی و مدیریت اقتصادی کشور برشمرد و افزود: با اصلاح بنیادی در نهادهای اقتصادی کشور باید بهره وری مدیریت اقتصاد را افزایش دهیم و فضای مناسب برای کسب و کار بخش غیردولتی آماده کنیم.

کد خبر 771596

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha