۶ آبان ۱۳۸۷، ۹:۴۹

" زن در آیینه جمال و جلال" به عربی ترجمه شد

" زن در آیینه جمال و جلال" به عربی ترجمه شد

کتاب زن در آیینه جمال و جلال نوشته آیت الله عبدالله جوادی آملی با تحقیق محمد عبدالمنعم خاقانی و کوشش خلیل عصامی به عربی ترجمه شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، این کتاب که برای نخستین بار در سال 1370 به فارسی منتشر و تا کنون هجده بار تجدید چاپ شده است به بررسی حقیقت و تحلیل این واقعیت می پردازد که انقلاب شکوهمند اسلامی ایران که هزاران تجربه را در درون خود نهفته دارد حرکت زنان و نهضت موثر آنها در میدانهای مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و علمی را به عنوان یکی از بهترین شاخصهای انقلاب عظیم اسلامی ما اعلام داشته و مسیر تعالی و شکوفایی جامعه را در پرتو حرکت خردمندانه و سیر هوشیارانه زنان جامعه اسلامی معرفی می کند . لیکن باید از این تجربه بهره گرفته ضمن حفظ و ترمیم، آن را بالنده نگه داشت.

کتاب حاضر مجموعه درسهایی است که استاد مولف در مرکز دینی و فرهنگی جامعه الزهرای قم در بین دانش پژوهان آن مرکز داشته و مورد مطالعه و مداقه قرار داده شده است. مطالب این کتاب ارزشمند را می توان به پنج بخش تقسیم کرد. بخش اول مقدمه ای مبسوط، عقلی و استوار است که در برگیرنده اساس و اصول حاکم در این کتاب بوده و نقش راهنمای این مجموعه را به عهده دارد.

بخش دوم شناسایی و معرفی زن در کتاب الهی قرآن مجید است. گرچه در آغاز آن بیان شده که منظور بررسی این حقیقت از دیدگاه قرآن و عترت است. موضوعاتی چون حقیقت انسان، کمال انسان، عدم تاثیر ذکورت و انوثت در دستیابی به ارزشها، ملائک جلوه ای از روح، زنان با فضیلت در قرآن در این بخش مورد بررسی قرار گرفته است.

بخش سوم که با عنوان زن در عرفان است به بررسی شخصیت زن از دیدگاه عرفان ناب اسلامی و عرفایی که در دامان اسلام پرورش یافته و سخنانی بار یافته از قرآن و وحی دارند می باشند اختصاص دارد. عناوین این بخش معیار سلوک، انسان و مقام خلافت، مهر و قهر، نمونه هایی از زنان عارف و زن در نگاه عارفان نام دارند.

در بخش چهارم هویت زن از دیدگاه برهان توسط عقل پیوسته با وحی و نه گسسته از آن تشریح می شود. در پاره ای از این بخش با عنوان سر تفاوت مرد و زن می خوانیم : " بررسی وظایف مشترک زن و مرد نشان خواهد داد که خطوط جامع تعلیم و تزکیه که مهمترین رسالت انبیا است در آنها حضور دارد و نیز بررسی وظایف خاص هر یک از دو صنف مزبور نشان خواهد داد که وظایف اختصاصی هر یک به منزله شرح همان متن جامع و مشترک است و هرگز مباین با آن نیست پس اگر برخی از اوصاف مانند عاطفه در زن جلوه بیشتری دارد نه مباین با تجرد روح او، نه منافی با هدف مشترک و نه موجب کاهش جنبه عقلی و عملی اوست."

زن و تصدی امور اجرایی ، زن و استقلال یا وابستگی زن و مدیریت خانواده، نقص عقل و دین زنان، زن و دیه متفاوت، حجاب، حق الهی، نماز قضای پدر و مادر و انتساب سیادت از جمله شبهات مطرح شده در فصل پایانی این کتاب است.

کتاب "زن در آیینه جلال و جمال" در جهت احیا و ترویج این تفکر ناب و اصیل اسلامی است. شناخت و تحقق چنین تفکری، زمینه هر نوع انحراف و تحریف را  چه در معرفی مقام و منزلت زن و چه در جایگاه استفاده ابزاری و تبلیغاتی از او منتفی می سازد.

بازگردان عربی کتاب زن در آیینه جمال و جلال نوشته آیت الله عبدالله جوادی آملی با تحقیق محمد عبدالمنعم خاقانی و کوشش خلیل عصامی برای نخستین بار در سال جاری در 586 صفحه و با شمارگان دو هزار نسخه از سوی انتشارات اسرا منتشر شده است.

کد خبر 772012

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha