پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۱۰ آبان ۱۳۸۷، ۱۰:۳۸

گزارش تحلیلی مهر/

خصوصی سازی صنعت نفت در کما

خصوصی سازی صنعت نفت در کما

خبر گزاری مهر - گروه اقتصاد: در حالی که به گفته رئیس اصل 44 در شرکت ملی نفت ایران در حال حاضر 80 شرکت زیر مجموعه نفت در لیست واگذاری به بخش خصوصی قرار دارند، روند کند واگذاری و عدم تمایل بخش خصوصی به خرید سهام شرکتهای نفتی، آینده خصوصی سازی در صنعت نفت را در هاله ای از ابهام قرار داده است.

به گزارش خبرنگار مهر، در حالی که سه سال از ابلاغ سیاستهای اصل 44 می گذرد، تا کنون اهداف وزارت نفت در راستای خصوصی سازی این صنعت حیاتی محقق نشده و این وزارتخانه تنها به واگذاری سهام پتروشیمی فناوران و سهم اندکی از پالایشگاه اصفهان بسنده کرده است.

این درحالی است که در خصوص واگذاری شرکتهای زیر مجموعه صنعت نفت به بخش خصوصی نیز اظهار نظرهای متفاوتی از سوی مسئولان مطرح شده و درباره زمان و نحوه واگذاری  نیز بین مسئولان وزارتخانه های اقتصاد و نفت اختلاف نظر وجود دارد.

از سوی دیگر، مشکلاتی چون عدم شفاف سازی در نحوه واگذاری، مشخص نبودن قیمت خوراک واحدهای پتروشیمی قابل واگذاری و محصولات تولیدی ، بحث نحوه فروش گاز به بخش خصوصی پس از واگذاری شرکتهای گاز استانی ، تکلیف قراردادهای بلند مدت، پاسخگو نبودن ساختار کنونی بورس و فرایند طولانی پذیرش شرکتها، کمبود منابع مالی و وامهای بلند مدتی که برخی از این شرکتها از شرکت ملی نفت  ایران دریافت کرده اند، ازجمله مسائلی است که روند خصوصی سازی در صنعت نفت را به  کشانده است.

بر اساس برنامه ریزیهای صورت گرفته تا افق 1404 نیاز است در بخش پایین دستی صنعت نفت حدود 165 میلیارد دلار سرمایه گذاری  انجام شود ، این در حالی است که همه مسئولان به حضور بخش خصوصی و تکیه بر سرمایه های این بخش تاکید دارند.

اما آمارها حاکی از آن است که صنعت نفت در روند واگذاری شرکتها به بخش خصوصی موفق عمل نکرده است. 

در همین حال، رئیس ستاد اصل 44 در شرکت ملی نفت ایران درباره روند کند واگذاری شرکتهای نفتی به بخش خصوصی  می گوید : وزارت نفت حدود 7 سال برای واگذاری شرکتهای زیر مجموعه خود به بخش خصوصی فرصت دارد و در چنین کار مهمی با این حجم سرمایه گذاری نباید تعجیل کرد.

با توجه به اینکه افزایش رقابت ، بهبود کارایی در مدیریت، کاهش نقش مستقیم دولت و تقلیل بودجه های هزینه ای دولت ، به عنوان مهمترین  اهداف خصوصی سازی مطرح شده است. همچنین عدم اجرای به موقع و تعلل در اجرای این امر کشور را به نحو محسوسی از اهداف و برنامه های چشم انداز دور خواهد کرد.

کد خبر 773640

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha