با اهمیت یافتن بحث تبلیغات نیز گرافیک به کار رفته و همچنین محل و چگونگی نسب این بیلبوردها ارتقا فراوانی پیدا کرده است به گونه ای که سفارش دهندگانی که تبلیغات خود را به این وسیله به مخاطب می رسانند با به کار گرفتن گرافیستهای زبده و استفاده از طرحهای منحصر به فرد و جذاب و همچنین نصب آن در بهترین نقطه می کوشند هر چه بیشتر و بهتر پیغام خود را به شهروندان منتقل کنند.
وجود این بیلبوردها علاوه بر آنکه هر کدام حاوی پیغامی برای بیننده اند نشانی از پویایی و سرزنده بودن شهر نیز هستند و بر شادابی روانی شهروندان نیز تاثیر گذار خواهند بود. چرا که همزمان که خبر از انجام فعالیتی در گوشه ای از شهر می دهند می توانند با انتقال پیام خود به زبانی ظریف در قالب ایده ای بکر لبخندی بر لب و آرامشی در ذهن شهروندان خسته از ترافیک، کار و هوای آلوده بنشاند و با ایجاد حظ بصری نکته ای را نیز به آنها یاد دهند.
اما بیلبوردها و تابلوهای شهری در مواقعی هم آزار دهنده ذهن مخاطب خود می شوند، زمانی که یک پیام تبلیغاتی با استفاده از رنگ، ترکیب بندی و طراحی نامناسب بیش از آنکه به مخاطب آرامش دهد موجب آشفتگی ذهنی او شود.
بروز چنین اتفاقاتی البته در دست متولیان شهری و مسئولان زیبا سازی شهرداری نیست و تنها راه بهبود این وضعیت ارتقای حس زیبایی شناسی و اهمیت دادن به کار متخصصان این فن بخصوص طراحان است.
اما مدت زمان حضور یک تبلیغ در معابر عمومی شهر و جلوی چشم مخاطبان مسئله ای است که به صورت مستقیم در دست متولیان شهر است، چرا که وجود بیلبوردهایی که خبر از برگزاری یک همایش، جشنواره، مسابقه و... در زمان گذشته می دهد علاوه بر آنکه هیچ ارزش پیامی برای مخاطبان خود ندارد حاکی از نوعی عدم پویایی است.
از سوی دیگر نیز چون تبیلغ هایی از این دست مدت زیادی بر در و دیوار شهر نصب بوده اند حتی اگر از طراحی خوبی نیز برخوردار باشند برای مخاطب خسته کننده و آزار دهنده خواهد شد. به همین دلیل نیز انتظار می رود مسئولان زیباسازی شهرداری با توجه به اهمیتی که برای سلامت روانی مردم قائل هستند نسبت به ساماندهی این بیلبوردها اقدام کنند.
نظر شما