به گزارش خبرنگار مهر، وقتی دو سال پیش نتیجه آزمایش دوپینگ حجت صفری از سوی پزشکان و متخصصان آزمایشگاه کلن آلمان مثبت اعلام شد، مسئولان فدراسیون جهانی هندبال که تاخیر بی دلیل نادوی ایران در اعلام رای محرومیت این ورزشکار خاطی را بی دلیل می دیدند، طی حکمی ملی پوش هندبال کشورمان را به 2 سال محرومیت از حضوردرمیادین محکوم کردند.
به دنبال اعلام این حکم، ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (نادو) نیز پس از تشکیل نشستی اجباری، محرومیت 2 ساله صفری را به طور رسمی اعلام کرد. بدین ترتیب حجت صفری که با حضور در مسابقات کویت و عربستان نخستین لژیونر هندبال ایران لقب گرفته بود، نتوانست تیم ملی کشورمان را درمسابقات آسیایی دوحه قطر همراهی کند.
تقاضای چندباره مسئولان فدراسیون هندبال مبنی بر کاهش مجازات در نظر گرفته شده برای بهترین بازیکن آسیا در سال 2004 نیز به دلیل نداشتن توجیه خاص و قابل قبول درهرمرحله با مخالفت مسئولان جهانی هندبال روبرو می شد. طوریکه صفری در سیزدهمین دوره مسابقات قهرمانی آسیا هم مجبورشد از روی صندلی های تالار پیروزی اصفهان شاهد عنوان چهارمی هم تیمی های ملی پوشش باشد.
البته بالاخره انتظار حجت صفری برای حضور در زمین هندبال به پایان رسید و این بازیکن از آغاز فصل جاری مسابقات لیگ برتر باشگاه های کشور تمرینات خود را با سپاهان اصفهان که 10 سال عضو این تیم است، از سر گرفت و حتی در دیدار مقابل گچ فارسان شهرکرد درهفته دوم مسابقات لیگ برترهم به میدان رفت. غافل از آنکه این بازی عواقبی چون درگیری مسئولان نادو و احتمال محرومیت فدراسیون هندبال را به دنبال خواهد داشت. چرا که 3 ماه پایانی دوران محرومیت حجت صفری نادیده گرفته شده بود و…
سه ماهی که فقط فدراسیون جهانی هندبال به عنوان اولین نهاد صادرکننده رای درمورد هندبالیست دوپینگی ایران می توانست جهت حذف یا استمرار آن تا پایان کامل محرومیت 2 ساله حجت صفری تصمیم بگیرد.
به گزارش خبرنگار مهر، طبق قوانین حقوقی و قضایی تنها "نخستین دادگاه صادر کننده رای" یا "نهادی ارجح تر و بالاتر" از آن می تواند برای تجدید نظر در رای اعلام شده جهت ایجاد هرگونه تغییر حکم اقدام کند.
فدراسیون جهانی هندبال هرگز با درخواست ایران برای کاهش دوران محرومیت ورزشکار متخلف کشورمان ارائه می شد، موافقت نکرد طوریکه هنوز نام این بازیکن در فهرست دوپینگی های سایت فدراسیون جهانی قرار دارد. با این وجود حجت صفری در جریان بازی های پارالمپیک مجوز بازی را پیدا کرد.
این ادعای صفری است که در گفتگو با خبرنگار مهر به آن اشاره کرد:" محرومیت من 24 ماهه بود. اما ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (نادو) در جریان بازی های پارالمپیک سه ماه پایانی محرومیتم را بخشید. بر همین اساس از ابتدای فصل جاری مسابقات لیگ برتر هندبال باشگاه های کشور تیم سپاهان را همراهی کردم."
این درحالیست که رئیس فدراسیون هندبال به عنون متولی این رشته در ورزش کشور از دریافت نامه بخشش حجت صفری اظهار بی اطلاعی می کند. علیرضا رحیمی به خبرنگار مهر گفت: " نامه نگاری های زیادی برای ارائه درخواست جهت تخفیف مجازات صفری با نادو انجام دادیم که البته هر بار هم با آن مخالفت می شد. تمام نامه ها بایگانی شده است، اما هرگز نامه موافقت آمیزی که حاکی از بخشش صفری باشد، به دستمان نرسید."
البته رحیمی استفاده از بازیکن محروم هندبال در مسابقات لیگ برتر را هم تائید می کند:" محرومیت 2 ساله حجت صفری اواخر آبان ماه به طور اتوماتیک تمام می شود. این بازیکن هم در نیم فصل نخست مسابقات فقط یک بازی برای سپاهان انجام داد که فکر می کنم نیاز نباشد زیاد به آن پرداخته شود."
حال آنکه مجوز بازی حجت صفری توسط چه نهاد یا شخصی و برای کجا ارسال شده، موضوعی است که اختلافات زیادی را میان سخنگو و دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (نادو) ایجاد کرده است. تا جائیکه کار به شکایت یکی از طرفین به زارع – مدیر کل دفتر بازرسی و رسیدگی به شکایات سازمان تربیت بدنی – هم رسید.
کرم الله علیمرادی رئیس فدراسیون پزشکی – ورزشی و دبیر کل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (نادو) که برای برگزاری یازدهمین کنگره پزشکی – ورزشی آسیا (16 تا 18 مهرماه – تهران) با مسئولان باشگاه سپاهان اصفهان به عنوان یکی از اسپانسرهای کنگره قرارداد همکاری امضا کرد، سخنگوی نادو را مقصر اصلی در این زمینه می داند و حتی طی نامه ای که رونوشت آن برای کیومرث هاشمی (رئیس ستاد ملی مبارزه با دوپینگ)، دفتر بازرسی و رسیدگی به شکایات، دفتر حراست سازمان تربیت بدنی و فدراسیون هندبال هم ارسال شده است، خواستار ارائه گزارش توجیه کننده ازسوی علی طاهری شده است. ازطرفی سخنگوی نادو هم مدعی است انجام هرگونه اقدام دراین زمینه تنها و تنها به دستور علیمرادی به عنوان دبیر کل نادو امکان پذیر است. (البته کرم الله علیمرادی و علی طاهری در این زمینه تماس های مکرر خبرنگار مهر را بی پاسخ گذاشتند اما برخی نامه نگاری های انجام شده در این زمینه در اختیار گروه ورزشی خبرگزاری مهر قرار دارد.)
اختلاف مسئولان نادو اگر چه این بار معاون سازمان تربیت بدنی را مجبور به پادرمیانی کرده است، اما موضوع جدیدی در این نهاد به حساب نمی آید.
اما نباید غافل شد که بخشودگی زودهنگام و البته غیرقانونی هندبالیست دوپینگی ایران عواقبی همچون محرومیت متوالیان این رشته در فدراسیون یا باشگاه سپاهان را به دنبال خواهد داشت.
ماده 10-9 آئین نامه آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا) مشخصا به این موضوع اشاره می کند: "اگر شخصی به عنوان محروم شناخته شود، اجازه ندارد دردوران محرومیت به هیچ عنوان در هیچ رقابت یا فعالیت ورزشی دیگری شرکت کند. شرکت ورزشکار تنها در برنامه های مصوب آموزشی یا توانبخشی مجاز است."
همچنین در بند 2-8 این آئین نامه آمده است: "هر گونه تلاش برای تخلف از مقررات، 2 سال محرومیت در برخواهد داشت." حال آنکه به کارگیری بازیکنی که به دلیل ارتکاب به دوپینگ از سوی فدراسیون جهانی مجرم شناخته شده، معنایی جز سرپیچی از مقررات ندارد. شاید به همین دلیل است که مسئولان نادو را امروز و پس از بروز تخلف به فکر پیدا کردن مقصر انداخته است.
نظر شما