به گزارش خبرگزاری مهر، نخستین نشست ویژه تبیین مبانی نظری اصلاحات در محل دایره المعارف اسلامی و با حضور رئیس، اعضای بنیاد باران، فعالان سیاسی، جمعی از روحانیون، استادان، محققان، روشنفکران، هنرمندان و روزنامه نگاران برگزار شد.
حجت الاسلام سید محمد خاتمی در نخستین جلسه از سه جلسه تبیین مبانی اصلاحات در بنیاد باران طی سخنانی گفت: از رویکردهای مهم اصلاح طلبی، احترام به گشادگی در فضای بحث و گفتگو و آزادی در ابراز نظر و اندیشه ورزی و هزینه ندادن برای آن است.
وی با بیان اینکه اصلاحات در دو دوره از انتخابات ریاست جمهوری به رای مردم گذاشته شد و مورد استقبال قرار گرفت گفت : فعالیتهای بسیاری براساس اصول اصلاحات در دو دوره با موفقیت صورت گرفت و هدف از تبیین اصول اصلاحات در حال حاضر انسجام بیشتر نیروهای اصلاح طلب و راهنمای عمل در شرایط جدید کشور است.
رئیس جمهور سابق با تاکید بر لزوم پرهیز از تئوری پردازی گفت که در این نشستها تلاش خواهد کرد اصلاحات را به نحوی بتواند مطرح نماید که مبنای عمل، موضعگیری، سیاستگذاری و برنامه ریزی در آینده قرار گیرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: اگر یک حرکت با ریشه های تاریخی و اجتماعی از حیث هدف و مضمون به بخش خود آگاه وجدان جامعه آمد، آن حرکت آسیب ناپذیرتر خواهد بود و مورد حمایت و پاسداری خود مردم قرار می گیرد و برنامه ها و سیاستهایی که از این حرکت برمی خیزد دارای پشتوانه محکمتر می شود و معتقدم اگر چنین کار تاریخی صورت گیرد جامعه به مرحله ای می رسد که به جای آنکه نیازی به قهرمان داشته باشد خود قهرمان عرصه سرنوشت می شود.
رئیس بنیاد باران همچنین ضمن تاکید بر اینکه اصلاحات دارای رسالت است، به بیان موارد رسالتهای نظری و عملی آن پرداخت.
خاتمی در ادامه با تاکید بر اهمیت عنصر دین در جامعه تصریح کرد: اصلاحاتی که ما بدان معتقدیم این است که تحقق مردمسالاری، جامعه مدنی، پیشرفت و توسعه فقط و فقط از طریق دین امکانپذیر است. در جوامعی مانند ما به خصوص با داشتن دین بزرگی مانند اسلام که البته در آن هم کسانی با بینش های غلط وجود دارند، آزادی، استقلال و پیشرفت اگر همسو با حرکت خواست دینی جامعه باشد، موفق می شود.
وی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به دوری اخلاق از سیاست در جهان امروز گفت: در اصلاحات مورد نظر ما هم به لحاظ ماهیت و هم از نظر پایبندی به موازین دینی که اخلاق از مهمترین آنهاست و هم با توجه به هویت فرهنگی ملت ایران که جنبه اخلاقی دارد در اصلاحات یک محور اصلی اخلاق است و معتقدم که جامعه مدنی، مردمسالاری، توسعه و عوامل دیگر که از اهداف اصلاحات است در متن جامعه اخلاقی معنای ویژه خود را پیدا می کند.
نظر شما