خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: نیاز گسترده جوامع علمی و حوزوی و دانشگاهی به متون فقهی با نگرش اسلامی در رشته های علوم انسانی، حقیقتی انکارناپذیر است .
برای رفع این نیاز، مراکز پژوهشی با توجه به محدودیتهای موجود می توانند با یاری و همکاری یکدیگر آثار مشترکی تدوین و ارائه کنند تا افزون بر ارتقای کمی و کیفی پژوهشها از تکرارها و موازیکاریها جلوگیری شود.
کتاب "تاریخ تفسیر قرآن؛ از عصر رسالت تا پایان عصر غیبت صغرا(329 قمری)" در سه فصل با طرح مباحث متنوع و متعدد تلاشی برای پاسخگویی به نیاز فعالان این عرصه است.
تفسیر در عصر رسالت، تفسیر در عصر حضور امامان معصوم و تفسیر در عصر غیبت صغرا عناوین سه فصل تشکیل دهنده این کتاب هستند .
معرفی مفسران برگزیده خدا، مفسران صحابی، مفسران تابعی، آثار تفسیری و کتابهای مفقود برخی محورهایی هستند که در این کتاب به آنها پرداخته شده و موارد مرتبط ذکر شده اند.
تفسیر همه قرآن در عصر رسالت، ویژگی تفسیر در عصر رسالت، وحی یا تعلیم خداوند، تحلیل عقلی، تعلیم تفسیر و تعمیق و توسعه آن، تفسیر مأثور از امام جواد(ع)، تفسیر جابر الجعفی، گسترش تدریجی قلمرو تفسیر، اجماع امت، فضای نزول قرآن و ویژگیهای ادبی کلام از جمله مباحث درج شده در کتاب "تاریخ تفسیر قرآن" هستند.
کتاب التفسیر القرآن یقطینی، تفسیرالقرآن آدم بن ابی ایاس، محاورات عرفی و اشعار عرب، معلومات عقلی، آموزش روش تفسیر، هشدار به مفسران فاقد صلاحیت، حفظ دانش و آثار تفسیری رسول خدا نیز برخی دیگر از موضوعات این کتاب هستند.
نظر شما