به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی رئیسی در نشست خبری که امروز برگزار شد، گفت: بر اساس اطلاعاتی که وجود دارد هنوز یک سوم مدارس کشور به صورت دو نوبته اداره میشود و دانشآموزان از سرویس کامل آموزشی برخوردار نیستند.
وی با تاکید براهمیت مقاوم سازی مدارس درکشور و اختصاص 4 میلیارد دلار از سوی مجلس برای تخریب و بازسازی مدارس تصریح کرد: با توجه به اینکه مقاومبودن مدارس قطعا می تواند در سرنوشت دانشآموز تأثیرگذار باشد در این سالها به آن توجه ویژه ای شده است اگرچه کمبودها و کاستی هایی نیز در این زمینه وجود دارد.
رئیسی با بیان اینکه در طول سه سال گذشته 13 هزار و 720 پروژه ساخته شده است، اظهار داشت: 59 هزار و 204 کلاس درس با زیربنای 6/8 میلیون متر مربع به فضاهای آموزشی کشور اضافه شده است.
وی تعهدات خیرین مدرسهساز در سال 87 را 6 هزار و 130 میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: تعهدات خیرین مدرسه ساز با رشد 250 درصدی روبرو شده است.
معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش درباره برنامه های امسال نیز گفت: در صورتی که اعتبارات به موقع تخصیص یابد، یک هزار و 500 پروژه با 8 هزار کلاس درس در دهه فجر افتتاح میشود.
اعتبارات مقاوم سازی به بیش از 7 میلیارد دلار رسیده است
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشوردرباره اعتبار 4 میلیارد دلاری برای تخریب و بازسازی مدارس فرسوده کشور اظهار کرد: این اعتبار باید از سال 85 تا 88 از صندوق ذخیره ارزی برداشته شود که براساس تبصره ای از این قانون نیز هر سال معادل تعدیل قیمتها به مبلغ فوق افزوده شود.
وی تصریح کرد: به موجب این قانون باید حدود 5/7 میلیارد دلار برای مقاوم سازی از صندوق ذخیره ارزی برداشت شود.
رئیسی با بیان اینکه طراحی مقاوم سازی مدارس به مدت زمان زیادی احتیاج دارد، اظهار داشت: از سال 85 تاکنون مطالعات مقاومسازی 2 هزار و 750 پروژه آموزشی آغاز شده است ولی مدارس کمی را مقاوم سازی کرده ایم.
وی با اشاره به اینکه طی دو سال گذشته مقاومسازی به عنوان یک بحث ملی مطرح شده است، تاکید کرد: این علم باید در کشور نهادینه شود که در راستای همین کار و با پیگیریهای انجام شده، تعداد مشاوران مقاومسازی در کشور افزایش یافته است.
رئیسی با بیان اینکه 12 درصد از مطالعات مقاوم سازی مدارس غیر مستحکم آغاز شده است، گفت: مقاومسازی تعداد 26 هزار مدرسه در طول 4 سال امکانپذیر نیست و برای این کار 10 سال زمان منطقی به نظر میرسد چرا که اگر مطالعات مقاومسازی یک مدرسه بیش از چند ماه طول بکشد، مقرون به صرفه نیست.
معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: هزینه ساخت هر کلاس درس حدود 50 تا 60 میلیون تومان است.
500 میلیارد تومان برای تهیه بخاری های مناسب مدارس نیاز داریم
به گزارش خبرنگار مهر، رئیسی درادامه سخنان خود به مشکل سیستم گرمایشی کشور اشاره کرد و گفت: تعداد زیادی از مدارس کشوربه دلیل استفاده از بخاری های نفتی چکه ای از سامانه گرمایشی استاندارد برخوردار نیستند که با ابلاغ وزیر آموزش و پرورش در سالجاری مبنی بر تهیه بخاری مناسب برای مدارس از محل اعتبارات استانی، اعتبار کافی برای خرید این بخاری ها تأمین شده است و از نظر مالی مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: برای اینکه تمام مدارس به سامانه گرمایشی مرکزی متصل شوند و مشکل سیستم گرمایشی و اطفای حریق در مدارس حل شود باید 500 میلیارد تومان هزینه کرد.
وی تصریح کرد: استفاده از بخاری نفتی چکهای در مدارس ممنوع است و مسئولیت هر نوع حادثهای در این زمینه با مدیران مدارس است.
نظر شما