۲۰ آبان ۱۳۸۷، ۱۵:۴۶

مظاهری درگفتگو با مهر:

تغییرات تاکتیکی در روابط آمریکا با ایران رخ می دهد/ دچار خوشبینی مفرط نشویم

تغییرات تاکتیکی در روابط آمریکا با ایران رخ می دهد/ دچار خوشبینی مفرط نشویم

یک تحلیلگر مسائل بین الملل تغییرات ساختاری در آمریکا را در پی انتخاب اوباما دور از ذهن خواند و ابراز عقیده کرد در مورد ایران شاهد تغییر تاکتیک و برخی روبناها در سیاست خارجی آمریکا خواهیم بود.

محمد مهدی مظاهری در گفتگو با خبرنگار مهر،  درباره پیروزی باراک اوباما در انتخابات آمریکا گفت : رای مردم آمریکا به اوباما رای به تغییر و تحول اساسی در سیاست خارجی آمریکا بود و این امر را نباید ساده پنداشت به طوری که اوباما در نطق اعلام پیروزی خویش نیز بر آن صحه گذاشت.

وی افزود : در مورد دلایل اعتماد مردم آمریکا به دموکراتها پس از هشت سال باید به سیاست های اشتباه دولت بوش در نحوه برخورد با مسائل جهانی اشاره کرد بوش در دوران هشت ساله حکومت خویش، به بهانه اشاعه دموکراسی و مبارزه با تروریسم به افغانستان و عراق لشگر کشی کرد و هزینه های هنگفتی را بر مالیات دهندگان آمریکایی تحمیل کرد. همچنین دولت بوش علاوه بر ایران با کشورهای تاثیر گذار نظیر روسیه بر سر مسئله قفقاز و توسعه ناتو به شرق و با چین بر سر تایوان و مسائل حقوق بشر دچار چالش شد و نیز نتوانست در بهبود شکاف فراآتلانتیکی اقدام موثری انجام دهد.

این تحلیلگر مسائل بین الملل گفت : مک کین نیز دنباله رو سیاست بوش بود و از تداوم حضور در عراق و اتخاذ سیاست های سرسختانه علیه ایران و حتی برخورد جدی با روسیه بر سر مسئله گرجستان حمایت می کرد و بروز بحران مالی در بورس های جهانی وافت شدید رفاه و معیشت مردم بر نگرانی های مردم آمریکا افزود و شرایط را برای پیروزی دموکراتها فراهم کرد.

وی در پاسخ به این سئوال که آیا با پیروزی اوباما شاهد دگردیسی اساسی در سیاست خارجی آمریکا نسبت به مسائل خاورمیانه از جمله ایران خواهیم بود؟ گفت : پیروزی اوباما با استقبال جهانی روبرو گشته و اکثر کشورهای منطقه نیز از این انتخابات استقبال کردند، با این وجود باید در نظر داشت که سیاست خارجی آمریکا اصول ثابت و مشخصی دارد و تغییرات ساختاری در آن دور از ذهن است.

به گفته مظاهری در مورد ایران نیز شاهد تغییر تاکتیک و برخی روبناها خواهیم بود.

وی با اشاره به اینکه بوش دردوره ریاست جمهوری خود ایران را به عنوان محور شرارت اعلام کرد وبا تداوم سیاست خصمانه چهارقطعنامه ضد ایرانی را در شورای امنیت به تصویب رساند گفت : امید می رود انتخابات جدید آمریکا فضای مناسبی را برای حل و فصل مسائل از طریق مسالمت آمیز فراهم سازد.

نایب رئیس خانه احزاب در پاسخ به  سئوال خبرنگار مهر مبنی بر تاثیر حمایت انتخاباتی لابی صهیونیستی از دموکراتها بر نوع تعاملات آمریکا با ایران گفت : به طور سنتی لابی صهیونیستی ارتباط تنگاتنگی با دموکراتها دارد و این حلقه ارتباطی همیشه در اتخاذ سیاست خارجی آمریکایی تاثیرش را نشان داده به طوری که تضمین امنیت و برتری نظامی دولت یهود در خاورمیانه جزء اصول مشخص سیاست خارجی آمریکا بوده و است. 

وی تاکید کرد : از این رو اوباما نیز به رغم تمایل به گفتگو با ایران اعلام می کند ایران هسته ای را درخاورمیانه بر نمی تابد و از تمام امکانات موجود برای عدم دسترسی ایران به سلاح هسته ای جلوگیری می کند از این رو نباید دچار خوشبینی مفرط شویم بلکه باید با اتخاذ سیاست های واقع بینانه، تصمیمات درستی اتخاذ نماییم.

کد خبر 779936

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha