به گزارش خبرنگار مهر در شهریار، طالقان یکی از بخشهای شهرستان ساوجبلاغ از توابع استان تهران است که از شمال به رامسر و تنکابن، از شرق به شهرستان کرج، از جنوب به هشتگرد و از غرب و جنوب غربی به قزوین محدود می شود.
کلنگ احداث کانال آب طالقان با هدف رفع و تامین مشکلات آب در شهریار به نام شهرستانهای شهریار و رباط کریم زده شد اما بنا به گفته مسئولان تاکنون آب این کانال به شهریار وارد نشده و این امر باعث شده که هم اکنون کشاورزان شهرستان با مشکل کمبود آب و در ادامه آن فرونشست سفره های زیرزمینی مواجه شوند.
قطب کشاورزی پایتخت و کشور با کم آبی روبروست
شهرستان شهریار یکی از قطبهای کشاورزی کشور محسوب می شود و رتبه اول تولید میوه های سردرختی در استان تهران را داراست به همین لحاظ به نظر می رسد ضروری است با همت مسئولان شهری و استانی تمامی امکانات برای ادامه کار کشارزان فراهم شود.
50 درصد قارچ تولیدی کشور توسط کشاورزان شهریار تولید می شود و این قشر زحمتکش برای تولید هرچه بهتر و با کیفیت میوه و محصولات خود نیاز به آب کافی دارند.
هم اکنون برای تامین آب صنعتی، شرب و کشاورزی شهرستان شهریار از سفره های زیرزمینی و چاه ها استفاده می شود که این امر آسیبهای زیادی را هم برای فرونشست زمین و چاه ها و هم سلامت مردم در آینده به وجود می آورد.
در این زمینه فرماندار شهریار در گفتگو با خبرنگار مهر در شهریار اظهار داشت: یکی از اساسی ترین مشکلات شهریار در بخش آب است به نحوی که در سال 74 زمانی که عملیات اجرایی احداث کانال آب طالقان به زمین زده شد به نام شهریار و رباط کریم بود.
محمدعلی عرفان منش افزود: آن زمان رباط کریم هنوز بخش بود و دشت رباط کریم فقر آبی داشت و این تصمیم بر همین مبنا گرفته شده بود.
این مسئول خاطرنشان کرد: از آن زمان، این موضوع به طور مرتب از طرف مسئولان شهرستان پیگیری شد و طی سه سال گذشته بارها مورد تایید قرار گرفت.
وی بیان داشت: در این تصمیم مقرر شد که از محل انتقال آب رودخانه طالقان سالیانه 150 میلیون متر مکعب آب وارد شهریار شود، همچنین امور آب در آن زمان متعهد شد که علاوه بر 150 میلیون متر مکعب مذکور، 150 میلیون متر مکعب هم از طریق آبهای زیرزمینی تهران آب به شهرستان وارد شود.
وی ادامه داد: در سفر رئیس جمهور سابق به شهریار نیز بر این موضوع تاکید و اعلام شد که با بهره برداری از کانال انتقال آب طالقان، مشکل آب شهریار حل می شود که این مشکل هنوز حل نشده است.
این مسئول یادآور شد: وضعیت کنونی شهریار هشدارهای جدی در مورد فرونشست زمین و برداشت بیش از حد سفره ها برای مسئولان دارد و هم اکنون پاسخگویی نیازهای بخش صنعت، کشاورزی و شرب نیست.
عرفان منش افزود: هم اکنون برای در اختیار گذاشتن آب بین سکنه شهریار باید از 250 متری چاه ها آب کشیده شود که این کار سلامت مردم را به خطر می اندازد.
مسئولان وزارت نیرو به تعهد خود پایبند باشند
فرماندار شهریار متذکر شد: جا دارد مسئولان وزارت نیرو به این موضوع توجه کنند و در پایبندی به تعهدات گذشته در اجرای طرح های پنج گانه مصمم باشند.
وی افزود: توجه به مسائل بخش آب شهریار خواسته تمام مسئولان شهرستان از وزارت نیرو است.
این مسئول در بخش دیگری اعلام کرد: هرآنچه در خصوص کانال آب میدان محمدیه مصوب شده مورد نیاز شهرستان است و نباید در مورد استفاده از آب استحصالی از کانال میدان محمدیه برای جای دیگر اقدام شود.
عرفان منش اظهار داشت: شهرستانهای شهریار، اسلامشهر و رباط کریم آمادگی لازم برای استفاده از آب این کانال را دارند که در این راستا باید ساز و کار لازم را اندیشید.
در هر صورت مشکلات فراروی کشاورزان شهریاری در بخش کشاورزی بیانگر آن است که اگر مسئولان امر توجه کافی به این مشکلات نکنند موضوع یاد شده تبدیل به بحرانی جدی در مرکز کشاورزی پایتخت و کشور خواهد شد.
نظر شما