۲۱ آبان ۱۳۸۷، ۸:۴۵

قشقاوی : تهران برای کمک به تحقق شعار"تغییر" اوباما آماده است

قشقاوی : تهران برای کمک به تحقق شعار"تغییر" اوباما آماده است

حسن قشقاوی نامه اخیر احمدی نژاد به اوباما را بیانگر مواضع اصولی تهران در خصوص انتخابات آمریکا عنوان کرد و گفت: ایران اعلام کرده که چنانچه اراده جدی برای "تغییر" در سازوکارها و مناسبات ناعادلانه جهانی وجود داشته باشد برای کمک به این تحولات اساسی آمادگی دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، حسن قشقاوی، سخنگوی وزارت خارجه پیش از ظهر امروز در نشست هفتگی خود با خبرنگاران داخلی و خارجی ضمن تبریک به مناسبت میلاد باسعادت امام هشتم شیعیان، برگزاری نشست اخیر شرم الشیخ را نقطه پایانی بر سیاست های شکست خورده واشنگتن در چارچوب رویکرد آمریکا در کنفرانس آناپولیس دانست.

مهر ختام بر یک طرح شکست خورده!

 وی در این باره گفت: این اجلاس در ادامه 19 دور سفرهای بی‌حاصل خانم رایس برای حل و فصل مسائل خاورمیانه صورت گرفت که باید آن را مهر ختامی بر شکست طرح آناپولیس بدانیم؛ البته همانگونه که وزیر خارجه آمریکا نیز اعلام کرده، مذاکرات مرتبط با صلح خاورمیانه به آینده موکول شده و بر این اساس تلاش های صورت گرفته در این خصوص شکست خورده اند.

هفته پرکار رئیس دستگاه دیپلماسی کشور

قشقاوی همچنین از سفر وزیر خارجه کشورمان به مالزی، کره جنوبی و شمالی و میانمار خبر داد و افزود: سفر متکی به مالزی که دو روز به طول خواهد انجامید جهت شرکت در هفتمین کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور است که پس از آن وزیر خارجه کشورمان در چارچوب مباحث مربوط به روابط دو جانبه و گسترش مناسبات و تعمیق روابط دو کشور، سفر به کشورهای دیگر ادامه می یابد.

از دور جدید تحریم ها اطلاعی ندارم!

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران که پرسید آیا با توجه به دور جدید تحریم های غرب علیه ایران، تهران همچنان بر مثبت بودن فضای جهانی تاکید دارد؟ از شکل گیری مجدد تلاش گروه کشورهای 1+5 برای اعمال تحریم های جدید علیه کشورمان ابراز بی اطلاعی کرد.

وی ادامه داد: همانطور که می دانید آمریکا در تحریم هایی که علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال می کند، تداوم رویکرد یکجانبه گرایی را در دستور کار داشته ضمن آنکه این تحریم ها همواره خارج از قواعد بین‌المللی و قطعنامه‌ های موجود است. ضمن آنکه این قبیل اقدامات صحت مواضع سابق ایران در خصوص تضعیف روزانه دلار به عنوان یک ارز بین المللی است.

قشقاوی با اشاره به تلاش 1+5 برای نمایش اتحاد که با صدور قطعنامه اخیر شورای امنیت علیه کشورمان صورت گرفت، گفت: این کشورها در آخرین اقدام شان پیش از ماجرای قفقاز سعی کردند با صدور قطعنامه، به نوعی به جهانیان اعلام کنند که ما متحد هستیم و این در حالی است که درست چند هفته پس از این جریان، آمریکا تحریم‌هایی علیه شرکت‌ های مرتبط با همین گروه را در دستور کار خود قرار دادند واین رفتار تنها آشفتگی سیاست های واشنگتن در قبال مسائل بین المللی را نمایش می دهد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشور تصریح کرد: طبعا همین آشفتگی ها در مواضع و سیاست ها باعث شده که مردم آمریکا از سیاست‌های این کشور در زمان بوش رویگردان شده و به شعار "تغییر" روی آورند.

آمادگی تهران برای کمک به تغییر آمریکا

وی در ادامه سخنانش درباره نامه اخیر محمود احمدی نژاد به باراک اوباما را نیز این اقدام رئیس جمهور را بیانگر مواضع اصولی کشورمان در خصوص انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از سویی و ظرفیتهای فعال دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در بالاترین سطوح اجرایی کشور از دیگر سو عنوان کرد.

قشقاوی با بیان اینکه پیش از این مشابه چنین اقداماتی را در پاسخ ایران به بسته پیشنهادی 1+5 شاهد بوده ایم افزود: بر اساس این نامه ایران اعلام کرده که چنانچه اراده جدی برای تغییر در سازوکارها و مناسبات ناعادلانه جهانی وجود داشته باشد برای کمک به این تحولات اساسی و مناسبات در جهت استقرار مناسبات عادلانه در سطح جهانی آمادگی دارد.

درباره اوباما نباید ارزیابی شتابزده کرد

سخنگوی وزارت خارجه همچنین با تاکید بر اینکه باید جهت روشن تر شدن مواضع رئیس جمهور آمریکا در این خصوص صبر کنیم ادامه داد: شما هم اظهارات اوباما و نکته ای که ایشان درباره گسترش سلاح هسته ای گفتند را شنیدید که باید دید مراد او از این سخن چه بوده است؟ چرا که تا کنون هیچکس از وجود سلاح اتمی در ایران سخن نگفته و همه می دانند که تهران در امر خلع سلاح پیشتاز بوده است.

وی با بیان اینکه نباید در این موارد ارزیابی شتابزده کرد گفت: خود رئیس جمهور جدید آمریکا اعلام کرد که باید اجازه دهید تا در مسئولیت جدیدش مستقر شود و به هر حال ما و جهانیان در انتظار عملی شدن شعار تغییر هستیم ومعتقدیم با تلفیق شعار ما می توانیم با این شعار می توان آن را عملیاتی کرد.

نامه سولانا در حال بررسی است

قشقاوی در پاسخ به سئوالی دیگر از اعلام نظر صریح درباره موضع تهران در خصوص تکرار مجدد طرح فریز - فریز از سوی خاویر سولانا، خودداری کرد و گفت: ما نامه خاور سولانا را در این خصوص دریافت کرده ایم و این نامه اکنون مراحل بررسی خود را طی می کند که پس از انجام مراحل مرسوم از سوی مسئولان شورای عالی امنیت ملی در این باره اطلاع رسانی خواهد شد.

سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: البته ‌ما پیش از این نیز اعلام کرده ایم که مذاکره با سولانا به نمایندگی از 1+5 را راه ‌حل مناسبی می دانیم و خود سولانا نیز با اشاره به دستاوردهای مذاکرات باقری و کوپر، بر لزوم تداوم راهکارهای دیپلماتیک تاکید کرده که این نیز به معنای تکرار و تائید موضع سابق تهران است.

همکاری گازی با قطر ادامه می یابد

وی در بخش دیگری از سخنانش از تداوم و تشدید همکاری های گازی ایران و قطر خبر داد و افزود: ما در چارچوب روابط گسترده با کشورهای جنوبی و همسایگان عرب خلیج ‌فارس روابط مناسبی را با قطر نیز داشته ایم که نمونه مثبتی از آن را در تعامل دیپلماتیک دو کشور در مسئله لبنان مشاهده کردید که نهایتا به رفع مشکلات این کشور منجر شد.

قشقاوی همچنین گفت: اما بحث‌های گازی با قطر نیز از گذشته ادامه دارد و در آینده در سطوح مختلف ادامه خواهد یافت که جزئیات آن در آینده از سوی شرکت ملی گاز اطلاع‌رسانی خواهد شد.

خبری از ارتباط سفارتخانه ها با احزاب نداریم

سخنگوی وزارت خارجه در واکنش به خبرنگاری که مدعی تشدید ارتباطات برخی سفارتخانه های خارجی با احزاب کشورمان در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری شد، اظهار داشت: البته من این مساله را در هیچ خبرگزاری یا سایتی ندیده‌ام و برای موضع‌گیری دقیق در این خصوص باید ضمن وجود منبعی موثق و دقیق، اطلاعات مربوط به این موارد به طور جزئی اعلام شود.

وی یادآور شد: سفارت های کشورهای خارجی در کشورهای میزبان عموما در دو حوزه‌ دولتی و غیردولتی ارتباطاتی را دارند که همواره امری مرسوم است اما آنچه در این چارچوب اهمیت می یابد اینکه احزاب همواره امنیت، منافع ملی و حافظت و صیانت از استقلال کشور را در اولویت خود قرار دهند.

قشقاوی تصریح کرد: طبعا هیچ کشوری دخالت خارجی در مسائل داخلی از جمله انتخابات را نمی‌پذیرد.

داوودی به الجزایر می رود

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه این نشست، خبر سفر معاون اول رئیس جمهور کشورمان به الجزایر را نیز تائید کرد و افزود: روابط ما با الجزایر در سطوح گسترده و عالی بوده و این سفر نیز در همین چارچوب صورت می گیرد.

زمان مذاکره اوباما با ایران؟

وی در پاسخ به سئوالی دیگر مبنی بر اینکه به نظر شما، اوباما با دولت فعلی ایران مذاکره می کند یا برای این منظور در انتظار  مشخص شدن نتایج انتخابات آتی ریاست جمهوری ایران خواهد بود؟ خاطر نشان کرد که اصول اساسی در نظام جمهوری اسلامی ایران با تغییر دولت ها، عوض نمی شود.

قشقاوی افزود: همان گونه که در مورد آمریکا نباید انتظار تغییرات کلان و راهبردی در سیاست خارجی را با تغییر دولت ها داشت، این مساله در مورد سیاست‌های کلان کشور ما نیز  صادق است و اصول مندرج در رهنمودهای حضرت امام (ره) و به ویژه وصیت نامه ایشان، منویات رهبر معظم انقلاب، اصول قانون اساسی و این قبیل مسائل راهبردی، مباحثی اند که در سطوح کلان و فراتر از دولت‌ها ترسیم و پیگیری می شوند.

کد خبر 780892

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha